31 Μαρτίου 2008

Επειδή το Nερό είναι υπόθεση όλων μας...

Συμμετέχουμε στη κοινή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το ΣΚΑΪ και "Καθημερινή" - σε συνεργασία με το δίκτυο Μεσόγειος SOS και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εξοικονόμηση του νερού.

Επιπρόσθετα, την Παρασκευή 5 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδική επιστημονική ημερίδα με θέμα "Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής".
Νερό: Πηγή ζωήςΜειώνονται τα αποθέματα νερού SOS για το νερό "Το νερό και τα μάτια σου "Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τελεί υπό την αιγίδα του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής" στην ημερίδα θα είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης. Προγραμματίζουμε την κατασκευή πολλών μικρών αρδευτικών έργων προκειμένου το νερό να μη χύνεται στη θάλασσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός. Επισήμανε παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών για λελογισμένη χρήση νερού.

"Το νερό είναι αγαθό και πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σοφία για να το έχουμε, η λειψυδρία συνδέεται με τη συμπεριφορά μας" δήλωσε στο σταθμό μας ο δήμαρχος Αράχωβας Γιώργος Λεόντιος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του δικτύου Μεσόγειος SOS, Νίκος Χρυσόγελος υποστήριξε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνουν προσπάθειες εξοικονόμησης του νερού, αρχής γενομένης από την χρήση που κάνουν τα νοικοκυριά αναφέροντας ότι υπάρχουν δυνατότητες ανακύκλωσης του νερού μέσα στα σπίτια, χρησιμοποιώντας το σε πολλές δραστηριότητες.

Μερικοί μόνο τρόποι εξοικονόμησης νερού:

Στο μπάνιο 1. Ελέγξτε για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας με την προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής. Εάν υπάρχει διαρροή, το χρώμα θα εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά. Ελέγξτε την εγκατάσταση για φθαρμένα ή διαβρωμένα μέρη. Τα περισσότερα εξαρτήματα εγκαθίστανται εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμα με μικρό οικονομικό κόστος.

2. Μην πετάτε διάφορα απορρίμματα στη λεκάνη της τουαλέτας, χρησιμοποιώντας το καζανάκι άσκοπα.

3. Εάν το καζανάκι σας είναι παλιό, αντικαταστήστε το με κάποιο, που διαθέτει δυνατότητα διπλής ροής. Τα καζανάκια αυτά έχουν δύο κουμπιά : ένα για μικρή ροή και ένα με μεγαλύτερη ροή, ανάλογα με την ανάγκη. Εάν δεν είναι εύκολη η αντικατάσταση, τοποθετήστε μέσα στη δεξαμενή ένα πλαστικό μπουκάλι, για να μειωθεί ο όγκος του νερού που παροχετεύεται.

Στην κουζίνα 1. Τοποθετήστε έναν ταχυθερμοσίφωνα στο νεροχύτη της κουζίνας σας, ώστε να τρέχει άμεσα το ζεστό νερό. Αυτό θα μειώσει τις δαπάνες ενέργειας.

2. Είναι προτιμότερο να έχετε κρύο νερό σε μπουκάλια στο ψυγείο, παρά να αφήνετε τη βρύση να τρέχει κάθε φορά που θέλετε ένα δροσερό ποτήρι νερό.

3. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ποτήρι για το πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό ελαττώνεται ο αριθμός των ποτηριών, που πρέπει να πλυθούν.

Στον κήπο και το αυτοκίνητο 1. Μην ποτίζετε υπερβολικά τον κήπο σας. Κατά γενικό κανόνα, οι χορτοτάπητες χρειάζονται πότισμα μόνο κάθε 5 έως 7 ημέρες το καλοκαίρι και κάθε 10 έως 14 ημέρες το χειμώνα. Μια ισχυρή βροχή ικανοποιεί τις ανάγκες σε νερό για διάστημα δύο εβδομάδων.

2. Ποτίζετε τον κήπο σας νωρίς το πρωί, όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι οι χαμηλότερες. Αυτό μειώνει τις απώλειες νερού από την εξάτμιση.

3. Τοποθετήστε τους ψεκαστήρες σας, έτσι ώστε, το νερό να προσγειώνεται στο χορτοτάπητα και τους θάμνους και όχι στις πεζοδρομημένες περιοχές.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers