3 Ιανουαρίου 2013

Πετρέλαιο Γιοκ ! Στη γωνιά μας κόκκινο το αναμμένο τζάκι !

α)  Η ...εύθυμη πλευρά !
Τώρα που η τιμή που «Μαύρου Χρυσού», μιμείται και μάλιστα με επιτυχία τον Σ. Μπούμκα, θα έρθουμε όλοι αντιμέτωποι με ποικίλες και, μερικές φορές, ευχάριστες αλλαγές.
Αλλαγές που θα μας ξαφνιάσουν ευχάριστα, αλλά και θα μας προκαλέσουν μια…παγωμάρα.
Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Στο χώρο της μουσικής θα δούμε να επανέρχονται άσματα ξεχασμένα και ίσως αδικημένα.
«Στη γωνιά μας κόκκινο το αναμμένο τζάκι», «Τι χειμώνας βαρύς», «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», «Ντε βρε γαϊδαράκο ντε» κλπ.
Άλλα πάλι, θα απαγορευτούνε και θα παίζονται μόνο σε μουσικές γιάφκες από αντιστασιακές μπάντες, όπως το προκλητικό «Με αεροπλάνα και βαπόρια», το «Μπες μες το καμπριολέ», ενώ το «Βενζινάδικο» της λατρεμένης Άλκηστις θα είναι κάτι σαν τη σοσιαλιστική διεθνή την περίοδο της χούντας.
To φλερτ θα πάρει νέα μορφή και ο άντρας, ο σωστός, ο κιμπάρης, όταν κυκλοφορεί στα κατά τόπους νυχτερινά κέντρα δεν θα εξευτελίζεται ανοίγοντας απλά μπουκάλια ουίσκι.
Το κιμπαριλίκι θα το ξεδιπλώνει ανοίγοντας ένα μπουκάλι πετρέλαιο ή πετρέλαιο κίνησης (για την πλέμπα).
Και μη με ρωτήσετε «ποιος θα πιει το πετρέλαιο», γιατί τόσο καιρό τι νομίζετε ότι πίνατε στα κλάμπςςς;
Και άμα θέλει να δώσει και τη χαριστική βολή στο γκομενάκι, θα προτείνει και τσάρκα με το αυτοκίνητο Σύνταγμα-Βουλή, όλο με πρώτη (ταχύτητα).
Όταν δε, η ζωή τα φέρει έτσι και αναγκαστούμε να παρευρεθούμε σε κάποια γιορτή, δεν θα πάμε γλυκά, ποτά και ζαχαρώδη.
Θα πάμε ένα λίτρο πετρέλαιο, να πουλήσουμε και μούρη.
Το σχολικό μάθημα Τεχνολογία και Πολιτισμός θα εμπλουτιστεί με ειδικό κεφάλαιο, στο οποίο θα γίνεται εκτενής μνεία στο μαγκάλι και την ξυλόσομπα, ενώ παράλληλα θα γίνεται Επαγγελματικός Προσανατολισμός επικεντρωμένος στον τιμημένο ξυλοκόπο και τον καρβουνιασμένο ανθρακωρύχο (Βελγίου).
Το αλογάκι της Παναγιάς και ο Ψαρής θα γίνουν τα νέα 4Χ4 και τα πάρκινγκ των Δήμων θα μετατραπούν σύντομα σε ποτίστρες για τα ζωντανά, τις οποίες πρόκειται να εγκαινιάσει ο Σοκολάτας Carnation.
Η ΕΤ1 μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα ξαναδείξει τη Μπονάτσα και το Ντάλλας, στη ζώνη της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο κλίμα.
Σκεφτείτε το.
Αυτή τη γλυκιά νοσταλγία που θα μας φέρει η νέα τιμή του πετρελαίου, θα μας κάνει πιο ρετρό τυπάκια, αλλά και πιο τσιτωμένα, με μάγουλο βερίκοκο και φράπα.
Γιατί με τόσο κρύο που θα φάμε, θα τσιτώσουν μπράτσα και προγούλια και οι πλαστικοί θα κρεμάσουν τα νυστέρια τους, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα αδειάζουν τόνους υαλουρονικού στις πλατείες.
Όπως οι κτηνοτρόφοι με τα γάλατα ένα πράμα.
Και όλο αυτό το σχέδιο της επιστροφής στο παρελθόν, για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.
Εγώ πάντως το αποφάσισα, κιμπάρικα και απλόχερα θα αγοράσω τόσο πετρέλαιο, όσο χρειάζεται για να κάνω προσάναμμα όλες αυτές τι διάνοιες που σκέφτονται αυτά τα ιδιοφυή σχέδια.
Και μόλις φουντώσουν λιγάκι, θα ρίξω μέσα και τα άλλα τα ζωντόβολα, που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Θα τους αφήσω να ζεματιστούν καλά-καλά και δεν πρόκειται να χαμηλώσω τη φωτιά, όσο και αν κοπανιούνται ο Λαζάρου και ο Σκαρμούτσος.
Η κότα είπαμε, θέλει καλό μαγείρεμα!

ΠΗΓΗ

β) Η ... σκληρά πραγματικότητα !

Σε πλήρη «ακινησία» βρίσκεται η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Π.Ε. Ξάνθης παρά την επιδείνωση του καιρού το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης, Γιάννης Σιούτας, η ζήτηση είναι μειωμένη κατά 80% για πετρέλαιο θέρμανσης, με το σύνολο των οικοδομών και καταναλωτών της Ξάνθης να καταφεύγουν σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως το ξύλο ή οι ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης.
«Ο περισσότερος κόσμος παραπλανήθηκε πιστεύοντας ότι χωρίς το πετρέλαιο θέρμανσης θα τα βγάλει πέρα και στράφηκαν αλλού. Βγαίνουν ρεπορτάζ που μας λένε ότι πεθαίνει κόσμος από τη χρήση σομπών, δεν ξέρω εάν αυτά τα ήξερε το κράτος αλλά τώρα που το ξέρει πρέπει να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν δηλαδή να κατεβάσει τους φόρους για να μπορέσει ο κόσμος να ζεσταθεί χωρίς να επιβαρύνεται περισσότερο η υγεία του» σημειώνει ο κ. Σιούτας, εξηγώντας πως συνάδελφοί του απέχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της μειωμένης ζήτησης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θέτουν σε ακινησία τα βυτιοφόρα οχήματά τους καταθέτοντας τις πινακίδες τους.

Πηγή: thrakitoday.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers