19 Σεπτεμβρίου 2011

Ουκ αν λάβεις... από την πτωχευμένη Ελλάδα.

O Στρος Καν είπε το εξής απλό : Ουκ αν λάβεις... Ήρθε δηλαδή η ώρα της δημοσιονομικής σύγκλισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να μειωθεί το ελληνικό χρέος και σ' αυτό πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.

...Όσον αφορά στην Ελλάδα, σημείωσε πως "το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης".Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν εξήγησε: "Η Ελλάδα έχει φτωχύνει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφόσον είμαστε σε μια ένωση θα τα μοιραστούμε.

Και πρέπει να το κάνουμε. Είναι η δημοσιονομική σύγκλιση όπως είχαμε την νομισματική σύγκλιση κατά τη δημιουργία του ευρώ. Το θέμα σκοντάφτει στο ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες που μας αναλογούν προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση. Και αυτές τις απώλειες θα πρέπει να τις αποδεχθούμε".Όσον αφορά στη νέα εκκίνηση που μπορεί να γίνει στην Ευρώπη, υποστήριξε πως είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση πως η λήψη των αποφάσεων και η εφαρμογή τους δεν θα γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις.

"Στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά, σήμερα δύο μήνες μετά και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν έλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση", σημείωσε.
Και κατέληξε: "Το πρόβλημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι ότι κάνουν πολύ λίγα ή πολύ καθυστερημένα, ή και τα δύο μαζί: πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα".

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers