7 Μαΐου 2012

Άτακτη υποχώρηση του ΔΝΤ στην Ρουμανία ύστερα από τον καταποντισμό των «μνημονιακών» δυνάμεων...

Ψήφο εμπιστοσύνης από το ρουμανικό κοινοβούλιο θα ζητήσει, σήμερα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα.
 Η νέα αριστερή κυβέρνηση του Πόντα διεκδικεί την ψήφο 231 βουλευτών, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα και να οδηγήσει τη Ρουμανία σε μια νέα πορεία.
 
Αξίζει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί, πως η κυβέρνηση κατέληξε χθες σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποκατάσταση μισθών και την ελάφρυνση των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων, που είχαν προκαλέσει κάθετη πτώση του βιοτικού επίπεδου.

 
Τα μέτρα λιτότητας είχαν προκαλέσει την καταψήφιση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ρουμανίας τον Απρίλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν… Αυτά απλά προς γνώση των υπολοίπων!


ΠΗΓΗ

Ελλάς - Γαλλία...αριστερά στην κάλπη !


«Οι Γάλλοι εξεγείρονται και οι Έλληνες επίσης. Και ήταν επιτέλους καιρός» σχολιάζει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα.

«Και οι δύο χώρες πραγματοποίησαν εκλογές την Κυριακή που ήταν στην πραγματικότητα δημοψηφίσματα της παρούσας ευρωπαϊκής οικονομικής στρατηγικής και στις δύο χώρες οι ψηφοφόροι έστρεψαν προς τα κάτω τους αντίχειρες τους. 

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσο σύντομα αυτές οι ψήφοι θα οδηγήσουν σε αλλαγές στην πραγματική πολιτική αλλά ξεκάθαρα ο χρόνος τελειώνει για την στρατηγική της ανάκαμψης μέσω της λιτότητας και αυτό είναι ένα καλό πράγμα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Σύμφωνα με το real.gr, 0 Πολ Κρούγκμαν τα βάζει με την επιμονή του Βερολίνου στην λιτότητα ως λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και φέρνει το παράδειγμα της Ιρλανδίας, που αν και εφαρμόζει αυστηρά το πρόγραμμα περικοπών βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.

«Περιττό να πω ότι στους Γερμανούς δεν αρέσει αυτό το συμπέρασμα ούτε στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας. Θα επιμείνουν στις φαντασιώσεις τους για ευημερία μέσα από τον πόνο, και θα επιμείνουν ότι η συνέχιση της αποτυχημένης στρατηγικής τους είναι το μόνο υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να γίνει. Αλλά φαίνεται ότι δεν θα έχουν πλέον την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη από το Ελιζέ. Και ότι, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σημαίνει ότι τόσο το ευρώ και το ευρωπαϊκό σχέδιο έχουν τώρα μία καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης από ό,τι πριν από μερικές ημέρες νωρίτερα» σημειώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers