6 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕIΧΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΥΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

1) ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

«Η τρομακτική οικιστική εξάπλωση στην περιοχή δεν συνοδεύτηκε με χρηματοδοτήσεις και αντίστοιχα έργα υποδομής - αποχέτευση, εσωτερικό οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά, όπως είχε προγραμματιστεί με την έλευση του αεροδρομίου»

Τα βυτιοφόρα εκκένωσης βόθρων βρίσκονται σε καθημερινή βάση μέσα στους δρόμους των πόλεων της περιοχής, προκαλώντας όχληση, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ότι συχνά τα βοθρολύματα δεν μεταφέρονται σε βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά σε ρέματα ή οπουδήποτε αλλού.

Ο υδροφόρος ορίζοντας των Μεσογείων επιβαρύνεται και από άλλους ρύπους. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την ύπαρξη μετάλλων.

Οι 140.000 κάτοικοι, από το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα και την Παλλήνη ως τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη, την Παιανία και την Ανθούσα, που κάποτε, όλη αυτή η περιοχή αποτελούσε το «μάνα» της Αττικής, παρακολουθούν μέρα με τη μέρα τη μετάλλαξή της με αγωνία και πολλά ερωτηματικά.

(2) H Ανατολική Αττική δεν θα γίνει ποτέ ο σκουπιδότοπος της Αθήνας

Καταδικάζουμε τις πολιτικές επιλογές εκείνων που θεωρούν την Αττική τον σκουπιδότοπο της Αθήνας.

ΟΧΙ στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Κερατέα και το Γραμματικό. NAI στον εθνικό σχεδιασμό.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΝΤΖΑΣ στην ΠΑΛΛΗΝΗ

Σε μια περιοχή που στερείται βασικών υποδομών λειτουργίας ως πόλης, η σειρά της ανάπτυξης πρέπει να περνάει πρώτα από το κτίσιμο των υποδομών που η ίδια η πολιτεία μας έχει στερήσει, και μετά για τις υπόλοιπες στρατηγικές ανάπτυξής της.


Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην περαιτέρω αστικοποίηση της περιοχής μας με την δημιουργία ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, γιατί τέτοιου είδους χρήσεις ανατρέπουν την ήδη οριακή περιβαλλοντική ισορροπία της.

Η υποβάθμιση των Μεσογείων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η σημερινή ημέρα για να αποτελέσει χρονικό ορόσημο για πρωτοβουλίες και αφύπνιση...

Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers