24 Νοεμβρίου 2011

Κρίση ταυτότητας του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Παλλήνης.

Συνεδρίασε έκτακτα στις 23-11-2011 το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Παλλήνης, με μοναδικό θέμα την κατασκευή του δημοτικού καταστήματος στην Παλλήνη, μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την Τρίτη 15-11-2011.

Την πρωτοβουλία για την συνεδρίαση ανέλαβε η τοπική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κα. Δρακοπούλου, το δε αίτημά της συνυπέγραψαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κα. Βαρέλη, κ. Τιλκιτζής και κ. Γερακάρης, οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κα. Δρακοπούλου, κ. Φώτου και κ. Αποστολόπουλος, καθώς η σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα. Πλατανιώτη.

Αν στα χαρτιά ο τρόπος λειτουργίας των νέων Καλλικρατικών Δήμων έγινε πρόχειρα, πόσο μάλλον στην λειτουργία τους και μάλιστα στην φλέγουσα οικονομική κρίση που διανύουμε.
 Η συζήτηση που διεξήχθη χθες στην Παλλήνη είχε και καλές προθέσεις από τους ομιλητές αλλα και ήπιο πολιτισμένο περιβάλλον, απαραίτητο στοιχείο για να γίνει διάλογος. Το κυριώτερο που ζητούσε όμως το ακροατήριο, ήταν τα απαραίτητα στοιχεία που θα διευκόλυναν την συζήτηση και θα έδειχναν με ακρίβεια τόσο το τι είχε διαμειφθεί την προηγούμενη δεκαετία όσο και τι περιμένουμε από την σημερινή κατάσταση.


Μίλησαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι με τεχνοκρατικό προφίλ και άριστη γνώση των πεπραγμένων αλλά το ακροατήριο δεν είδε ούτε ένα σχέδιο, ούτε ένα έγγραφο.

Παρά το δέλεαρ της εξασφαλισμένης (;) χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του νέου διοικητικού κέντρου, εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις ως προς την επιλεγείσα θέση που βρίσκεται μπροστά από δύο εκπαιδευτήρια (1ο Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο) και σε απόσταση αναπνοής από αυτά.
  •  Το διώροφο υπόγειο πάρκιν με τα 2500 αυτοκίνητα πόσο θα επιβαρύνει με καυσαέρια  τα γειτνιάζοντα σχολικά συγκροτήματα αλλά και με θόρυβο ;
  • Το έντονα επιβαρυμένο κυκλοφοσιακό, δεν θα επιβαρυνθεί περισσότερο με όλη αυτή τη κινητικότητα που εκ των πραγμάτων θα είναι καθημερινό φαινόμενο;
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δημιουργία προμελέτης και μόνο η οποία θα απαντήσει σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που αιωρούνται. Οι διαδικασίες όμως ορίζουν άλλο τρόπο εισαγωγής των θεμάτων. Το τοπικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να φέρνει τα θέματα επεξεργασμένα και με πλήρη ανάλυση στο αντίστοιχο δημοτικό ακόμη και για αυτά που είναι επείγοντα.  

Αυτές οι συζητήσεις, στο εξής, καλύτερα θα ήταν να αλλάξουν τρόπο, ύφος και μορφή  γιατί όταν υπάρχει προς συζήτηση ένα καθαρά τεχνικό θέμα, θα πρέπει να διευκολύνουμε και τον απλό συμπολίτη μας.


Η ένσταση που αποτυπώθηκε από όλους ήταν ως προς τον ρόλο του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Παλλήνης. Αν συνεχιστεί η παράκαμψή του από το Δημοτικό Συμβούλιο (αυτή η εντύπωση έχει δημιουργηθεί), θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα και η στοιχειώδης συνοχή που πάει να δημιουργηθεί μεταξύ των κατοίκων των τριών ενοτήτων, θα τεμαχιστεί ανεπανόρθωτα.

Οι ενδείξεις μέχρι τώρα δεν είναι καλές. Βάζουμε τελεία και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Είναι πολυτέλεια να αναβιώσουμε τους Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες... σήμερα.

Σχόλιο

Κ. Ρίπης

Ξεπέρασαν τα 500.000 τα άτομα που ζουν σε οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο

Το 12,9% του εργατικού δυναμικού σε συνθήκες απόλυτης ένδειας


Δραματικές διαστάσεις έχει πάρει η κάμψη της απασχόλησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, η ανεργία θα προσεγγίσει φέτος το 17%, ενώ το 2012 μπορεί να υπερβεί το 18%. Επίσης, ο αριθμός όσων ζουν σε νοικοκυριά στα οποία δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος, δηλαδή βιώνουν συνθήκες απόλυτης ένδειας, ανέρχεται στο 12,9% του εργατικού δυναμικού ή σε 500.000 άτομα. Ταυτόχρονα, σημαντικές απώλειες έχουν υποστεί και οι αποδοχές όσων εργάζονται. Οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν φέτος κατά 6,3%, ύστερα από πτώση 9,1% πέρυσι.


ΠΗΓΗ : kathimerini.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers