28 Οκτωβρίου 2008

Με το «κόλπο» των αποσπάσεων, καθηγητές-«φαντάσματα», παρ' όλο που ποτέ δεν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, έχουν διασφαλισμένα μόρια !

Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση του βουλευτή Αττικής Ντίνου Βρεττού,προς τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των αποσπαμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και τις ελλείψεις στα σχολεία.

Διαβάστε πρώτα ένα ενδιαφέρον άρθρο που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα
ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - 1/06/2008 για το περίφημο κόλπο των αποσπάσεων


ΕΛΛΑΔΑ 2008, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΗ-ΣΤΡΑΤΗ:

Μαθητές 10, καθηγητές με «οργανική»... θέση 40 και στην αίθουσα μόλις 9!

Οι άλλοι; Κάπου στα κεντρικά του ΥΠΕΠΘ με... απόσπαση και με διασφαλισμένα τα μόρια... δυσμενών συνθηκών «και με τον νόμο»!

Όταν τον Νοέμβριο του 2007 ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νησί, οι διαμαρτυρόμενοι καθηγητές βρέθηκαν... εκτός πλάνου. Δεν τους άφησαν μάλιστα οι «πραίτωρες» να μπουν εκείνη την ώρα ακόμη και στο σχολείο τους, προκειμένου να μη διαταραχθεί... η τηλεοπτική μετάδοση!

Τον μακρινό ηρωικό και όμορφο Άη-Στράτη τον θυμόμαστε ως τόπο εξορίας των Αριστερών και τώρα με τις παράνομες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, είτε τις σχετιζόμενες νατοϊκές ασκήσεις. Για τα καθημερινά προβλήματά του... μιλιά.

Ο γραφικός Άγιος Ευστράτιος, όμως, προσφέρεται λόγω της γεωγραφικής του θέσης και για άλλα... εκπαιδευτικά παιχνίδια. Των οποίων κοινωνός θα γινόταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εάν κατά την επίσκεψή του στο νησί στις 30 Νοεμβρίου του 2007 δεν έσπευδαν οι «ζηλωτές» της ακολουθίας του να τον... προστατεύσουν από τους «θορυβούντες» καθηγητές. Οι οποίοι, βέβαια, το μόνο που ήθελαν ήταν να παραδώσουν στον πρωθυπουργό της χώρας το υπόμνημά τους με ένα βασικό αίτημα: Την άρση του καθεστώτος μοριοδότησης αποσπασμένων εκπαιδευτικών με τις ίδιες μονάδες για δυσμενείς συνθήκες που δικαιούνται όσοι εργάζονται πραγματικά στο νησί.

Λογικό μεν, παράνομο δε! Πράγμα που τεκμαίρεται σαφώς από την απάντηση της ΕΛΜΕ Λήμνου στο σύνολο των διδασκόντων του Αγίου Ευστρατίου:

«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 2986/2006 (ΦΕΚ 24Α΄) και το άρθρο 14 του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141Α΄) προβλέπεται να αποσπώνται εκπαιδευτικοί σε Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης, σε Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ ή οργανισμούς και να λαμβάνουν μονάδες συνθηκών διαβίωσης της οργανικής τους θέσης».

Εύγε, αθάνατο ελληνικό «κράτος Δικαίου»! Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει ο κάθε αφελής και ανυποψίαστος πολίτης πάνω σε ποια δυνάμει ρουσφετολογικά σενάρια κανοναρχείς τη νομοθετική σου εξουσία!

Ιδού όμως η συνέχεια: Στις 21 Μαρτίου 2008 ανακοινώνονται οι μεταθέσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2008 - 2009. Από τους 40 καθηγητές που ανήκουν οργανικά στο νησί, οι 15 πήραν μετάθεση. Και έρχονται άλλοι 16 καθηγητές με μετάθεση. Σύνολο 41 καθηγητές που θα ανήκουν το επόμενο σχολικό έτος στο Γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου! Από αυτούς τους 16 καθηγητές, οι τρεις είναι Αγγλικής Φιλολογίας, οι τρεις Φυσικής Αγωγής και οι πέντε Πληροφορικής!

Μαζί με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου, αναρωτιόμαστε κι εμείς, έχει όντως τόσες ανάγκες το Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου με τους 10 μαθητές;

Η «φάμπρικα», ωστόσο, που έχει στηθεί εδώ, αποκαλύπτεται μεγαλόπρεπα από την ενημέρωση που παρέχει το Γραφείο Δ.Ε. Λήμνου ότι μέχρι τις 10 Απριλίου 2008, δηλαδή εντός της περιόδου αποσπάσεων, περισσότεροι από τους 16 νέους μετατεθέντες εκπαιδευτικούς στον Άγιο Ευστράτιο, αλλά και στη Λήμνο, έχουν κάνει αίτηση απόσπασης για Διευθύνσεις, Γραφεία και φορείς. Η οργή επομένως όλων εκείνων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν πραγματικά 10 μήνες στους 12 τον χρόνο στον Άγιο Ευστράτιο, αλλά και σε άλλα παρόμοια δυσπρόσιτα νησιά, για την αδικία που υφίστανται, φαίνεται απόλυτα δικαιολογημένη.

Διότι με το «κόλπο» των αποσπάσεων καθηγητές-«φαντάσματα», παρ' όλο που ποτέ δεν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές του νησιού, έχουν διασφαλισμένες τις μονάδες για δυσμενείς συνθήκες!

Σε αντικατάσταση αυτής της σκανδαλώδους νομοθετικής πρόβλεψης, ζητούν όλοι οι αποσπασμένοι να παίρνουν τα μόρια του πλησιέστερου προς τον φορέα απόσπασης σχολείου, όπως υποστηρίζει και η ΟΛΜΕ.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - 1/06/2008

Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή Αττικής Ντίνου Βρεττού,προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το θέμα των αποσπαμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και τις ελλείψεις στα σχολεία.

Προς τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα : Να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς των Γραφείων

Στην με αριθμ. 13671/5/6/2008 ερώτηση μου, σας έθεσα ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα Γραφεία Εκπαίδευσης της Αττικής, σχετικά με τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και σχετικά με τα κριτήρια που γίνονται οι αποσπάσεις.

Με το με αριθμ. 74849/23/6/2008 έγγραφο σας , απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση, εκτός από την διαβεβαίωση για την νομιμότητα της διαδικασίας αποσπάσεων , δεν απαντήσατε με συγκεκριμένα στοιχεία σε καμία από τια παραπάνω ερωτήσεις.

Επίσημα στοιχεία δεν μας έχουν δοθεί για τον αριθμό των αποσπασμένων αλλά κυρίως και για τις ανάγκες των Γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Στην με αριθμ.6329/24/9/2008 ερώτηση μου σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία της Παλλήνης, μου απαντήσατε με το με αριθμ. 122998/ΙΗ /13/10/2008 έγγραφο σας, αποδεχόμενος τα κενά που υπάρχουν σε κλασσικά και ολοήμερα σχολεία, το αποδίδετε στην απροθυμία αποδοχής πρόσληψης των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που σας έχει διαβιβάσει το 3ο Γραφείο Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Δελμούζος με απόφαση του , με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, έχει ζητήσει την ανάκληση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από τα Γραφεία Εκπαίδευσης και την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αποσπασμένων στα Γραφεία Εκπαίδευσης ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Επειδή οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Αττικής , δεν έχουν καλυφθεί, ενώ σε πολλές περιοχές η λειτουργία του Ολοήμερου έχει ήδη παύσει, σε πολλά σχολεία υπάρχουν υπεράριθμες τάξεις ,σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και το περιεχόμενο της ποιότητας της εκπαίδευσης καθίσταται αμφισβητούμενο με τις επικρατούσες συνθήκες,

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ,

  1. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των αποσπασμένων στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας στην Αττική;
  2. Προτίθεστε να καλύψετε τα κενά στις σχολικές μονάδες της Αττικής ανακαλώντας αριθμό εκπαιδευτικών από τα Γραφεία Εκπαίδευσης;

Ο ερωτών βουλευτής

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers