5 Μαΐου 2008

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία Του Τύπου. 15 Μαίου. Γλυκά Νερά. Τοπικός Τύπος & Εναλλακτικά Δίκτυα Ενημέρωσης στην Αν. Αττική

Για πρώτη φορά στην Ανατολική Αττική, ο τοπικός τύπος, τα εναλλακτικά Δίκτυα Ενημέρωσης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Οργανώσεις Πολιτών και Γονέων, συμμετέχουν σε κοινή εκδήλωση με στόχο την
Ανάδειξη και Επίλυση Προβλημάτων της περιοχής μας.
Χαιρετίζουμε αυτή τη συμμετοχικότητα και τους προσκαλούμε από τώρα όλους

  • στην επόμενη κοινή συμμετοχή στις 2 Ιουνίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για το Περιβάλλον στην Παλλήνη.
  • Εκδήλωση που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με επιτυχία και για την οποία θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες.

Στην φετεινή
ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνεται από τους Συλλόγους

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ MΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

στις 15-5-2008, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυκών Νερών (Ιωάννου Κώτσου 25) , θα αναλυθούν τα εξής θέματα:

Κοινωνικοί Αγώνες και Ελευθερία του Τύπου.

Η Συμβολή του Τοπικού Τύπου και των εναλλακτικών Δικτύων Ενημέρωσης στην Ανάδειξη και Επίλυση Προβλημάτων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Ομιλητές:
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) .
Εκδότες τοπικών εφημερίδων των Μεσογείων Αττικής.
Εκπρόσωποι Εναλλακτικών Δικτύων Ενημέρωσης.


Χαιρετισμό έχουν προσκληθεί να απευθύνουν:

Πρόεδροι Ομοσπονδιών Συλλόγων της Ν.Α.Α.Α.
Εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με Οργανώσεις Πολιτών και Γονέων της περιοχής, εκπροσώπους των εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης ΑΤΤΙΚΗΣ, Πολιτιστικών Συλλόγων κ.λ.π.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανατολι-κά της Νέας Μάκρης

ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ για τον ΒΑΡΝΑΒΑ & την Αυτοδιοίκηση

Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης Poster και άλλου ενημερωτικού υλικού στον χώρο της εκδήλωσης όπου θα προβάλλονται οι δραστηριότητες των δικτύων σας, εφημερίδων, συλλόγων κ.λ.π

Η λίστα συμμετοχών δεν κλείνει εδώ. Θα παραμείνει ανοικτή για εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλα δίκτυα και συλλόγους, στοχεύοντας

  • στη διάδοση της εκδήλωσης και στην αλληλογνωριμία

Για καλύτερη επικοινωνία και οποιαδήποτε διευκρίνιση, αποστείλετε το e-mail σας στο e-mail του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέρυσι, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελευθερία Του Τύπου, δοργανώθηκε στις 7-5-2007, από την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ & τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ η πρώτη εκδήλωση με αναφορά στη

Συμβολή του Τοπικού Τύπου στην Ανάδειξη και Επίλυση ΠροβλημάτωνΤης Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Συμμετείχαν οι εκδότες των εφημερίδων, Δημότης, Εβδόμη και Νεολόγος και απάντησαν σε πολλά ερωτήματα που ετέθηκαν στο στρογγυλό τραπέζι που ακολούθησε των τοποθετήσεων.

  • Ανάδειξη των Περιβαλλοντικών προβλημάτων από τον τοπικό Τύπο.
  • Πως ανταποκρίνονται οι πολίτες απέναντι στις τοπικές εφημερίδες.
    Τις θεωρούν αξιόπιστες ; Απαραίτητες ;
  • Ο ρόλος του τοπικού Τύπου είναι συμπληρωματικός, ως προς την ανάδειξη των τοπικών θεμάτων, ή αποτελεί βασικό μοχλό ανάδειξής των ;
  • Οικονομική ανεξαρτησία του τοπικού Τύπου. Πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία για την διατήρησή της. Η Πολιτεία πως βοηθάει ή πως θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ιστορικό για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της (Declaration of Windhoek) Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της προστασίας του θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, αλλά και από το Σύνταγμα μας.

Χωρίς αυτά τα δύο θεμελιώδη δικαιώματα, η Δημοκρατία είναι κενή περιεχομένου.

Η πληροφόρηση βρίσκεται παντού τριγύρω μας. Με τη διάδοση των αποκαλούμενων νέων μέσων, των νέων τεχνολογιών και των νέων μεθόδων διανομής περιεχομένου, η πληροφόρηση έχει καταστεί περισσότερο προσβάσιμη. Γίνεται επίσης πιο ποικίλη. Η «παραδοσιακή» δημοσιογραφία για παράδειγμα, συμπληρώνεται από τα «συμμετοχικά Μέσα» όπως τα μπλόγκς .

ΜΥΘΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, Η ΟΧΙ;

Προαιώνιο το θέμα της Ελευθερίας του Τύπου. Υπάρχει η δεν υπάρχει ελευθεροτυπία;

Και ναι και όχι. Η ελευθερία του τύπου ισχύει έως τη στιγμή που δεν βλάπτονται τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του Μέσου. Δεν μπορείς επί παραδείγματι να σε ταϊζει το μέσον κι εσύ με την ελευθεροφροσύνη σου να του σκάβεις το λάκκο του.

Οι μεγάλοι εκδότες μπορούν να κρίνονται από τους δημοσιογράφους, υπαλλήλους τους ....;

Τελικά μήπως ο δημοσιογράφος είναι ένας καφετζής και φτιάχνει βαρύγλυκο, μέτριο ή σκέτο καφέ, όπως τον επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του Μ.Μ.Ε. (έντυπου ή ηλεκτρονικού ;)..

Υπάρχει ελευθερία του Τύπου... Είναι η ελευθερία του του ιδιοκτήτη, λένε πολλοί. !

Μπορείς συνεπώς κι εσύ να είσαι ελεύθερος δημοσιογραφικά, αν στήσεις μια δική σου εφημερίδα... να γράφεις αυτά που θες απολύτως ελεύθερα, αλλά ..θα υποχρεώνεις στη δική σου ελευθερία πλήρη υποταγή τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη δούλεψή σου.

Ναί ή όχι;

Μπορείς να πληρώνεις κάποιον κι αυτός να κάνει του κεφαλιού του... εν ονόματι μιας αίολης ελευθεροτυπίας;

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers