14 Απριλίου 2009

Η Αποκέντρωση συνεχίζεται. Η Αθήνα έρχεται στα Μεσόγεια.

Τόοοση Ανάπτυξη και πως να την αντέξεις.

Αρκεί μια βόλτα στα σχόλια των αναγνωστών της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" που δημοσιεύει τα σχετικό άρθρο και θα καταλάβετε, εσείς κύριοι που αποφασίζετε, και μετά καλείτε σε διαβούλευση θεσμοθετημένα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πως ο κόσμος ούτε τρώει κουτόχορτο ούτε και μπορεί κανείς να τον κοροϊδέψει τόσο εύκολα πια.

Είναι δυνατόν ο Νομάρχης Αττικής να μαθαίνει από τις εφημερίδες για τα τεκταινόμενα και να καλείται μετά σε διαβούλευση ; οι Δήμαρχοι το ίδιο ; και ποιοί είναι όλοι αυτοί οι σοφοί που τόσα χρόνια δεν τους έχουμε δει και ακούσει ;

Ευτυχώς που δεν λείπει το χιούμορ, γιατί αυτό μας σώζει από χειρότερα.

Ενδεικτικά σχόλια...

Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους. Στην ψευτιά, στη λαμογιά, στην ανικανότητα, στην ξεφτίλα...
Ο Θεός καταράστηκε την Ελλάδα. Δεν υπάρχει έλεος...σωτηρία, ελπίδα...


καλα πλάκα μας κάνουν.. τώρα κατάλαβαν ότι καιρό τώρα ο κόσμος έχει μεταφερθεί στα Μεσόγεια?? μάλλον τώρα που αρχισε να εχει υπερπληθυσμό και αφού ο κόσμος φωνάζει στο κέντρο της Αθήνας για την ασφυξία που τους προκαλεί η εγκληματικότητα απο τα ανεξέλεγκτα γκέτο είτε μεταναστών είτε εγκληματιων

Απαράδεκτο!
Παραπάνω απο τον 50% του πληθυσμού της χώρας θέλουν να το μετακομίσουν στην πρωτεύουσα!
- Που ειναι τα μετρα κατα της αποκέντρωσης?
- Αντι να παγωσουν νεες αδειες προς το ενεπαρκές πρασινο της Αττικής και να αναβαθμίσουμε το κέντρο της Αθήνας ,το παραδίδουμε στους αλλοδαπούς ανευ όρων!!
- ΚΥΡΙΟΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ...
- ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ !
- ΟΙ ΑΝΑΡΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ...
ΗΚ - Αρχιτέκτων




ΣΤΗΝ ΗΔΗ επιβαρημένη Ανατολική Αττική σπρώχνουν οι αρμόδιοι την ανάπτυξη της «νέας Αθήνας», χωρίς καλά καλά να έχουν λυθεί τα τεράστια προβλήματα υποδομών που ταλανίζουν την περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Αττική έχουν καταγραφεί υψηλότατες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων οι οποίες είναι ικανές να αυξήσουν τη θνησιμότητα έως και κατά 1,25%, ενώ χιλιάδες τόνοι βοθρολυμάτων απορρίπτονται ανεξέλεγκτα και καταλήγουν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Σύμφωνα με μετρήσεις του 2006, στο Κορωπί έχουν καταγραφεί μέσες συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων ΡΜ10 της τάξεως των 64,7 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα- τιμή ρεκόρ ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας. «Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής είναι γεμάτη περιβαλλοντικά προβλήματα. Κατ΄ αρχήν, ο αέρας είναι μολυσμένος από το αεροδρόμιο, τους μεγάλους οδικούς άξονες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και από τις βιομηχανίες. Μεγάλο επίσης πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα να καταλήγουν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Ακόμα όμως και βιομηχανίες στην περιοχή έχουν μολύνει με ρύπους τα υπόγεια ύδατα» λέει ο κ. Γιάννης Μουρμούρης από την Οικολογική Κίνηση Παλλήνης.

Τα λύματα

Σύμφωνα με δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για την εγκατάσταση μονάδων βιολογικών καθαρισμών στα κεντρικά Μεσόγεια και στη Ραφήνα, των οποίων η κατασκευή δεν έχει προχωρήσει, υπολογιζόταν ότι κατά τις ώρες αιχμής το 2030 από 550.000 κατοίκους θα έφταναν στις εισόδους τον μονάδων περί τα 4.500 λίτρα ακάθαρτων λυμάτων το δευτερόλεπτο.

Σήμερα, ο πληθυσμός των Μεσογείων, της Λαυρεωτικής και της Βορειοανατολικής Αττικής προσεγγίζει τις 300.000, ενώ ο μόνος βιολογικός καθαρισμός στην Κερατέα και το Λαύριο εξυπηρετεί περίπου 25.000 κατοίκους. Αναλογικά εκτιμάται ότι πάνω από 1.500 λίτρα ακάθαρτων υγρών λυμάτων το δευτερόλεπτο κατά τις ώρες αιχμής καταλήγουν στο έδαφος και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα των Μεσογείων μέσω απορροφητικών βόθρων.

Ρύπανση

«Ήταν το 2006 όταν πρωτομάθαμε από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γεωτρήσεις ότι στα υπόγεια ύδατα του Κορωπίου υπάρχει εξασθενές χρώμιο σε υψηλές συγκεντρώσεις. Οι μελετητές μάλιστα ανέφεραν ότι πιθανότατα έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του υδροφόρου ορίζοντα. Σήμερα, απ΄ ό,τι μας λένε οι ειδικοί το πρόβλημα έχει “υποχωρήσει” αλλά και πάλι δεν έχει εξαφανιστεί - παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εταιρείες και σφραγίστηκαν κάποιες γεωτρήσεις. Κατά τη γνώμη μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διενεργηθεί μεγάλη επιδημιολογική μελέτη για να φανεί η πραγματικότητα όσον αφορά την επίδραση του εξασθενούς χρωμίου» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κορωπίου κ. Γιώργος Μπέλος.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΓΜΕ που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2006, τα επίπεδα του εξασθενούς χρωμίου στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα του Κορωπίου έφταναν έως και τα 82 μικρογραμμάρια ανά λίτρο νερού- ποσότητα μεγαλύτερη και από αυτήν που ανιχνεύθηκε στα Οινόφυταενώ το όριο ποσιμότητας για το ολικό χρώμιο ανέρχεται στα 50 μικρογραμμάρια.

Η επιβάρυνση της περιοχής δεν σταματά στα προαναφερόμενα: επικίνδυνες διοξίνες, ΡCΒs και άλλες καρκινογόνες ενώσεις ανιχνεύθηκαν σε τροφές που συνέλεξαν επιστήμονες κοντά σε οκτώ χωματερές της Ανατολικής Αττικής. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το μέγεθος της κάθε χωματερής, η κατάσταση του υπεδάφους της περιοχής, το φυσικό ανάγλυφο και οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται επηρέασαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ


Πάνω από 1.500 λίτρα λυμάτων το δευτερόλεπτο καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα μέσω των βόθρων


Εφημεριδα "ΤΑ ΝΕΑ" 14/4/2009
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας


Αναδημοσίευση από τον ιστολόγιο "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ"

Κατ΄ αρχάς να πούμε τι είναι Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας. Σύμφωνα με Ν 1515/85 (ΦΕΚ 18Α), με τον οποίον θεσμοθετήθηκε το ΡΣΑ και ιδρύθηκε ο Οργανισμός Αθήνας, ορίζει ότι:

"Ρυθμιστικό σχέδιο ειδικά της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας (ΡΣΑ) είναι το σύνολο των στόχων, των κατευθύνσεων, των προγραμμάτων και των μέτρων που προβλέπονται από το νόμο ως αναγκαία για τη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωσή της στα πλαίσια των πενταετών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ευρύτερη περιοχή Αθήνας για την εφαρμογή του νόμου αυτού είναι η περιοχή του νομού Αττικής και η Μακρόνησος εκτός από τα Κύθηρα (΄Αρθρο 1, παρ. 1)."

Άρα πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό από περιβαλλοντική, πολεοδομική, οικονομική, κοινωνική άρα πολιτική άποψη.

Τη Δευτέρα 13/4/09 ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Σουφλιά παρουσίασε την πρόταση νόμου για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από τα κόμματα που οφείλουν να έχουν άποψη και τελικά θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν το νόμο, οφείλουν να έχουν θέση και όλοι όσοι έχουν δράση και σχέση με τα θέματα αυτά (Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα πόλης, αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς κ.λπ.)

Για να σας διευκολύνουμε παρουσιάζουμε:

1. Δηλώσεις Γ. Σουφλιά στη Συνέντευξη Τύπου.

2.Σχέδιο Νόμου Νέου Ρυθμιστικού Αττικής.

3.Χάρτες

1 σχόλια:

Mιχαήλ Παπαλεοντίου on 29/12/09, 4:26 μ.μ. είπε...

ενα τεραστιο προβλημα επισης ειναι η συγκοινωνια. μεχρι το κορωπι με το αστικο τα πραγματα ειναι καπως υποφερτα.απο το μαρκοπουλο και μετα ομως η κατασταση δεν περιγραφεται.Που ειναι ο προαστιακος του λαυριου? Αφου δεν μπορουν να τον φτιαξουν, θα μπορουσαν να φερουν αστικα λεωφορια.Ολος αυτος ο πλυθισμος που ερχεται, πως θα μετακινηθει? Με ΚΤΕΛ? Ανα μια ωρα και χρωρις σοβαρη συνδεση με τον προαστιακο στο κορωπι? Αισχος κυριοι..! Ακομη και το "Θησεας" πεφτει έξω..γιατι ειναι κρατος εν κρατη τα ΚΤΕΛ.Λυση ειναι μια ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ με συχνα δρομολογια.!

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers