4 Απριλίου 2008

ΑΦΥΛΑΚΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ

Η φίλη και καλή μου γειτόνισσα με χαιρέτησε ευγενικά την ώρα που κατάκοπος από την περιπέτεια υγείας του πατέρα μου έφθανα αργά το απόγευμα στο σπίτι. Το οδοιπορικό που περνάει κάποιος που έχει άνθρωπο νοσηλευόμενο σε Νοσοκομείο είναι μια μεγάλη ιστορία και θα επανέρθουμε. Δεν θέλησα βέβαια να τη δυσαρεστήσω και της είπα να τα πούμε αργότερα. Τρία λεπτά αργότερα η ίδια έπεσε θύμα τσαντάκια 300 μέτρα από τη πολυκατοικία μας, στο πιο κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Μαραθώνος. Δίπλα στο supermarket DIA. Παρεσύρθη από τον τσαντάκια ο οποίος απομακρύνθηκε μέσα σε πλήθος κόσμου που ψώνιζε στα γύρω καταστήματα. Αποτέλεσμα της πτώσης, 10 ράμματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάταγμα στο χέρι και μεγάλο σοκ.

Κάποιος που βρέθηκε στο συμβάν, μεταξύ των περίεργων που έσπευσαν ως συνήθως, μίλησε για σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αποθράσυνση λοιπόν, ατιμωρησία και πλιάτσικο με το φως της ημέρας.


Έψαξα και βρήκα κάποιο δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης από τις 11 Φεβρουαρίου που λέει τα εξής:

Στελεχώνεται η Δημοτική Αστυνομία

Η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί σημαντικό φορέα προστασίας και ασφάλειας του δημότη στις τοπικές κοινωνίες.

Στην Παλλήνη και ιδιαίτερα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές οι δημότες της πόλης μας, σε συνδυασμό με τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν γενικότερα, έχουν βιώσει στο παρελθόν το φόβο για την περιουσία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σήμερα, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προωθείται η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού (σήμερα τη Δημοτική Αστυνομία στελεχώνει ένας μόνο υπάλληλος!) Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, προκειμένου να συγκροτηθεί μια αξιόπιστη, λειτουργική και προς όφελος των δημοτών Δημοτική Αστυνομία.
Τέλος σημαντικός για το προσεχές μέλλον είναι ο στόχος φύλαξης της πόλης από κάποια ιδιωτική εταιρία security, που θα κάνει ευρείες περιπολίες και θα παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και αντιμετώπισης εγκληματικών ενεργειών όποτε αυτό χρειαστεί.

Στη συνέχεια διαβάστε για τις Ευρωπρωτιές της Ελλάδας και δεν θα εκπλαγείτε, όμως πιθανόν να ντραπείτε.

Ευρωπρωτιά σε διαφθορά - τσαντάκηδες


Η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις κλοπές στο δρόμο, στις κλοπές πορτοφολιών και στη διαφθορά τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε επιθέσεις κατά μεταναστών και την έκτη στις διαρρήξεις.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ινστιτούτο Εγκληματικότητας και Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Εθνών, το Γερμανικό Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ και η Εταιρεία Δημοσκοπήσεων Γκάλοπ, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Την έρευνα, η οποία βασίζεται στις απαντήσεις των πολιτών, προλογίζει το «Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο» ασφάλειας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., το οποίο αναφέρει ενδεικτικά ότι «για την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα καλό νέο»..

Βέβαια, η χώρα μας θεωρείται γενικά ασφαλής και δεν έχει μεγάλη εγκληματικότητα, απόδειξη ότι καταλαμβάνει τη 13η θέση στον τομέα αυτόν μεταξύ των 18 κρατών που περιλαμβάνει η έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η Ελλάδα βρίσκεται, παρέα με τη Μ. Βρετανία, την Ιρλανδία και την Εσθονία, στην πρώτη θέση σε κλοπές στο δρόμο. Μάλιστα, στις κλοπές πορτοφολιών, η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση, χωρίς να συγκατοικεί με άλλη χώρα.

Αρκετά υψηλά βρισκόμαστε και στις διαρρήξεις (6η στους 18), με πρώτη τη Μ. Βρετανία. Αντίθετα, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. σε κλοπές αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και στις διαρρήξεις οχημάτων.

Αυτό, όμως, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι η δεύτερη θέση που καταλαμβάνει η Ελλάδα, αμέσως μετά το Βέλγιο, σε επιθέσεις και γενικά χρήση βίας κατά των μεταναστών. Περίπου το 15 % των μεταναστών στη χώρα μας έχει δεχθεί επίθεση...

Μια άλλη πρωτιά της Ελλάδας, η οποία δεν αποτελεί έκπληξη, αφορά τη διαφθορά και την απάτη.

Μάλιστα, η διαφορά είναι μεγάλη με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 13% των ερωτηθέντων στη χώρα μας απάντησαν ότι υπήρξαν θύματα διαφθοράς στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος δεν υπερβαίνει το 2% .

Το ίδιο δηλώνει ένας στους τέσσερις όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ποσοστό διπλάσιο του μέσου κοινοτικού και, μετά την Εσθονία, δεύτερο υψηλότερο στην Ε.Ε....

Εχουμε, επίσης, το 28,4% των ερωτηθέντων στη χώρα μας που απάντησαν ότι έχουν παρατηρήσει ίχνη χρήσης ναρκωτικών (σύριγγες κ.λπ.) στην πόλη τους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Και μόνο το 57% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από την αστυνόμευση. Είναι το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό μετά την Εσθονία και την Πολωνία.

Η περιοχή των Μεσογείων είναι εδώ και χρόνια αφύλακτη και σε κάποιες περιπτώσεις οι κάτοικοι επανειλημμένα έχουν φθάσει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Οι εγκαταστάτες συναγερμών έχουν ανοίξει χρυσωρυχεία και παρολαυτά οι κάτοικοι εξακολουθούν να παραμένουν απροστάτευτοι και φοβισμένοι.

Το σημερινό συμβάν δεν θα είναι το τελευταίο, όλοι το γνωρίζουν. Ο Δήμος Παλλήνης όμως επείγει να συντομεύσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας γιατί αν η Λεωφόρος Μαραθώνος αποτελεί καθημερινό στόχο για τους τσαντάκηδες, τότε τίποτα δεν ελέγχεται πια και ο απλός πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers