20 Σεπτεμβρίου 2008

Σαν άλλος Δούρειος ίππος. Το νόμιμο είναι και ηθικό κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ;

Μέσα στη σφαίρα των δημαρχιακών και δημοτικών δρωμένων υπάρχουν καλώς και κακώς κείμενα. Αυτό μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς φυσιολογικό αν λάβει υπόψη του τις αντίθετες απόψεις που υφίστανται σε δύο ανθρώπους, πόσο μάλλον σε σύνολο πολύ περισσοτέρων και μάλιστα για διαφορετικά συμφέροντα μέσα σ’ ένα δήμο.

Πιθανόν να μην ετίθετο καν η σκέψη αυτή, αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της συναυλίας Νικολόπουλου – Μακεδόνα και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών στο κτήμα Καμπά στην Κάντζα. Ουδέν το μεμπτόν για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση σαν αυτή αν… δεν έπεφτε το μάτι του δημότη στο όνομα του χορηγού: R.E.D.S. !! Αυτός, λοιπόν, ο απλός δημότης θα κάνει συνειρμικές σκέψεις: στη R.E.D.S. δεν είναι που εναντιωνόμαστε για τις κατασκευές που θέλει να κάνει στο κτήμα Καμπά ;


Μετά απ’αυτό την καλούμε ή την δεχόμαστε να μας κάνει δώρα - σαν αυτή τη συναυλία – σαν άλλος Δούρειος ίππος; Μας «χαρίζει καραμέλες» για να μας γλυκάνει «ο καλός ο κύριος» για να μας κλείσει το στόμα και να μη μιλήσουμε για ό,τι θέλει μετά, ανενόχλητος, να κάνει εις βάρος μας; Θα ξανατολμήσουμε, λοιπόν ν’ αντιταχθούμε στις επιθυμίες της; Αυτή, απλά, κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο και πιθανόν εξυπνότερο τρόπο. ΕΜΕΙΣ;;!!!

1η Φωτογραφία. Ξεφυλλίζοντας το πρώτο τεύχος του περοδικού του Δήμου Παλλήνης. Άρθρο με θέμα "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ"

2η Φωτογραφία. Διαφήμιση της εταιρείας REDS στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" της 12ηςΣεπτεμβρίου 2008.

3η Φωτογραφία.Εικαστική αποτύπωση κατά τη REDS στο μέλλον, της περιοχής των εγκαταστάσεων του Καμπά, από το μονόφυλλο που υπήρχε στην είσοδο της εκδήλωσης.

4η Φωτογραφία. Αυθεντικός πίνακας Claude Monet. Le Déjeuner sur l'Herbe (The Picnic), 1865. (Συνειρμικά λειτουργεί...)
Σταχυολογώντας αποσπάσματα από την τρέχουσα επικαιρότητα, στα περί ηθικού και νόμιμου, ανοίγουμε τη συζήτηση που θα είχε ενδιαφέρον να συμμετέχετε και με τις δικές σας απόψεις.


Στην πολιτική τα όρια του ηθικού και του ανήθικου προκύπτουν από τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Δεν μπορείς να αντιπολιτεύεσαι ηθικά και να πολιτεύεσαι απλώς νόμιμα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, κάποιος που έγινε υπουργός με σημαία την ηθική οφείλει να αποδεικνύει απλώς ότι δεν είναι μόνο νόμιμος. Πρέπει να παραμείνει συνεπής με την ηθική που ο ίδιος κήρυξε για να πάρει την ψήφο των πολιτών. Αλλιώς πέφτει σε ένα μεγαλύτερο ηθικό παράπτωμα: θεωρεί τους ψηφοφόρου

Παλλήνη 20 Σεπτεμβρίου

Καταγγελία για την αποδοχή από τη Δημοτική Αρχή χορηγίας της REDS

του Συνδυασμού :

ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 2008 Τομείς: Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Επικεφαλής του Συνδυασμού και Δημοτικού Συμβούλου

Αναστάσιου Μπουντουβά

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 και στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του Δήμου για τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση στο εργοστάσιο του κτήματος ΚΑΜΠΑ. Ο Συνδυασμός μας δεν θα ήταν αντίθετος με την καλλιτεχνική εκδήλωση – και μάλιστα δωρεάν – εάν ήταν κοινωνική προσφορά του Δήμου προς τους Δημότες του.

Όμως η εκδήλωση αυτή έγινε με χορηγία της εταιρείας REDS.

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κάθε ένας για τις χορηγίες και τα αντισταθμιστικά τους οφέλη για τους χορηγούς, η συγκεκριμένη αποδοχή χορηγίας και ο τόπος πραγματοποίησής της (κτήμα ΚΑΜΠΑ) υποθηκεύει τα συμφέροντα της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, η REDS επιδιώκει την τσιμεντοποίηση του κτήματος ΚΑΜΠΑ κατασκευάζοντας κτιριακές εγκαταστάσεις που θα υποβαθμίσουν την περιοχή και θα καταστρέψουν το περιβάλλον. Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο, με ομόφωνες αποφάσεις τους έχουν αντιταχθεί στην κατασκευή αυτή.

Παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή της Παλλήνης ζήτησε και αποδέχτηκε τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης, συνεισφέροντας στην προσπάθεια της εταιρείας να δείξει το «κοινωνικό» της πρόσωπο, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των Δημοτών για την κατασκευή του έργου.

Ο Συνδυασμός μας καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή γιατί με τις ενέργειές της υπονομεύει συνειδητά τα συμφέροντα της πόλης.

Επίσης καταγγέλλουμε τη Μείζονα Αντιπολίτευση, γιατί συμφώνησε στην αποδοχή της παραπάνω χορηγίας.

Τους καλούμε να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του πολίτη όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΤΗΣ" (Ηλεκτρονική Έκδοση) ΦΥΛΛΟ 440 (26-9-2008)

Απάντηση Κωνσταντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη χορηγία της R.E.D.S

«Δεν αναιρείται η απόφασή μας»

Ο δήμαρχος Παλλήνης απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης
για τη χορηγία της R.E.D.S στη συναυλία Νικολόπουλου - Μακεδόνα

Επιμέλεια: Κατερίνα Παντελίδη

«Δεν αναιρεί καμία απόφαση μας για το κτήμα Καμπά η χορηγία της συναυλίας Νικολόπουλου-Μακεδόνα» από την εταιρία R.E.D.S ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Παλλήνης, Σπύρος Κωνσταντάς, στον «ΔΗΜΟΤΗ» απαντώντας στην καταγγελία του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αναστάσιου Μπουντουβά, ότι «η δημοτική Αρχή της Παλλήνης ζήτησε και αποδέχτηκε τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης, συνεισφέροντας στην προσπάθεια της R.E.D.S να δείξει το «κοινωνικό» της πρόσωπο, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των δημοτών για την κατασκευή του έργου.

«Όταν προγραμματίζαμε τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη θέλησα να βάλω πόδι στον χώρο του εργοστασίου Καμπά. Τότε με δική μου πρωτοβουλία και ευθύνη ζήτησα από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου να προτείνει στην εταιρία R.E.D.S να μας παραχωρήσει άδεια για να πραγματοποιήσουμε μέσα στον χώρο μία και μοναδική εκδήλωση. Η εταιρία ανταποκρίθηκε θετικά και στο πλαίσιο αυτό προτείναμε να μας χορηγήσει και την εκδήλωση».

Ο δήμαρχος Παλλήνης, ερωτηθείς σχετικά, ήταν κατηγορηματικός ως προς τις προεκτάσεις της συγκεκριμένης πρότασης, δηλώνοντας ότι το γεγονός αυτό επ’ ουδενί αναιρεί την αντίθεση της Παλλήνης με απόφαση του δημοτικού της συμβουλίου στην κατασκευή του εμπορικού πάρκου από την εν λόγω εταιρία.

«Σε καμία περίπτωση δεν υποχωρούμε από τη θέση μας. Αυτό δήλωσα και προς όλους, παρουσία και των υπευθύνων της εταιρίας εκείνο το βράδυ της εκδήλωσης τονίζοντας ότι σε αυτόν τον χώρο είναι οι μνήμες της πόλης μας, η παράδοσή μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις σβήσει».

Όσο για τη χορηγία διευκρίνισε ότι έγινε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Πνευματικού Κέντρου, δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη και των εκπροσώπων της παράταξης του κ. Μπουντουβά, οπότε δεν βλέπει τον λόγο της καταγγελίας.

Αναλυτικά, ο συνδυασμός του Αναστάσιου Μπουντουβά στην ανακοίνωσή του για το θέμα καταγγέλλει τόσο τη δημοτική Αρχή όσο και τη μείζονα αντιπολίτευση και κάνει λόγο για υπονόμευση του συμφέροντος της πόλης.

«Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει καθένας για τις χορηγίες και τα αντισταθμιστικά τους οφέλη για τους χορηγούς, η συγκεκριμένη αποδοχή χορηγίας και ο τόπος πραγματοποίησής της (κτήμα ΚΑΜΠΑ) υποθηκεύει τα συμφέροντα της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, η R.E.D.S επιδιώκει την τσιμεντοποίηση του κτήματος Καμπά κατασκευάζοντας κτιριακές εγκαταστάσεις που θα υποβαθμίσουν την περιοχή και θα καταστρέψουν το περιβάλλον. Δημοτικό και νομαρχιακό συμβούλιο, με ομόφωνες αποφάσεις τους έχουν αντιταχθεί στην κατασκευή αυτή».

Ο συνδυασμός του κ. Μπουντουβά εκτός από τη δημοτική Αρχή καταγγέλλει και τη μείζονα αντιπολίτευση, γιατί συμφώνησε στην αποδοχή της παραπάνω χορηγίας.

Τοποθετήσεις στο ίδιο θέμα:
  • της Δημοτικής Συμβούλου κ. Μαρίας Λεβαντή (Μέλους του Δ.Σ. του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Παλλήνης)
  • του κ. Β. Σαμέλη (πρώην αντιδημάρχου)
Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" 3/10/2008
5/10/2208. Ακολουθεί ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης

Συνδυασμός

ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Παλλήνη 5 Οκτωβρίου 2008

Τομέας: Πολιτισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού

Δημήτρη Νάτση

ΘΕΜΑ: Χορηγία της REDS

Διαψεύδω κατηγορηματικά δηλώσεις και δημοσιεύματα που σκόπιμα αναφέρουν ότι σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου ψήφισα να γίνει αποδεκτή η χορηγία της REDS για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικής εκδήλωσης στο κτήμα ΚΑΜΠΑ.

Προκαλώ τον οποιονδήποτε να καταθέσει μαγνητοφωνημένα ή υπογεγραμμένα από εμένα πρακτικά που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Η θέση μου ήταν καθαρή και ξάστερη: « Δεν είναι δυνατόν εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου να ζητηθεί και να γίνει αποδεκτή χορηγία από τη συγκεκριμένη εταιρεία»

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και ας μην προσπαθούν κάποιοι, υπό το βάρος των ευθυνών τους, να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα

Δημήτρης Νάτσης
Δημοτικός Σύμβουλος

Του Συνδυασμού ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


11/10/2008. Επιστολή
του Δημάρχου Παλλήνης κ. Κωνσταντά, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΗ"
12/10/2008. Απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Παλλήνης από τον

Συνδυασμό ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Παλλήνη 12 Οκτωβρίου 2008

Τομείς: Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής του Συνδυασμού

Αναστάσιου Μπουντουβά

ΘΕΜΑ: Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Κωνσταντά για τη χορηγία της REDS

Ο κ. Κωνσταντάς, αφού ζήτησε και αποδέχτηκε τη χορηγία της REDS και υπό το βάρος των ευθυνών του, με την απολογητική του δήλωση προς τον τύπο, όχι μόνο ψεύδεται ως προς την ομοφωνία, αλλά χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για να μειώσει την αντιπολίτευση με προφανή στόχο να διασωθεί.

Με τις ενέργειές του, κρίνεται « Πολιτικά Ανεπαρκής » για την πόλη μας, αφού καταδεικνύεται η αδυναμία του να προασπίσει τα συμφέροντα των κατοίκων της Παλλήνης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πόλη να γίνει φέουδο των μεγάλων συμφερόντων.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers