30 Οκτωβρίου 2007

Οι δικτυακοί τόποι από όλη την Αττική αντιδρούν στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο κτήμα Καμπά

Αναδημοσίευση από τον δικτυακό τόπο :
Δικτυακός τόπος Συνεργασίας των μελών μας, για την ανάδειξη της Αν. Αττικής



Έχει γραφτεί από S.Panagiotis

Κυριακή, 28 Οκτώβριος 2007

__04


Πρέπει όλοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να βρεθούμε στις 31-10-07 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 (7:00 μ.μ.) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Παλλήνης (Πλατεία Ελευθερίας), αρωγοί του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ και των εκπροσώπων των Οργανώσεων Πολιτών Παλλήνης.

Δεν είναι μόνο ότι θα χάσουμε ακόμα έναν φυσικό πνεύμονα για την περιοχή.

Δεν είναι μόνο η τσιμεντοποίηση τόσων στρεμμάτων γης.


Είναι
πολλά τα θέματα που κρύβονται πίσω από τα όμορφα λόγια των κατασκευαστών.


Πολλοί ίσως θα είναι αυτοί που βλέποντας το πρόβλημα επιφανειακά και με τον γνωστό τρόπο σκέψης «και τι έγινε μωρέ…», να το βλέπουν με τον αβαθή τρόπο σκέψεως τους σαν ανέγερση μίας ακόμα οικοδομής, ίσως και μία πηγή μελλοντικής εργασίας τους. ΔΕΝ είναι έτσι όμως.

«Σε καμιά περίπτωση η τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής από την λειτουργία του εμπορικού κέντρου δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την εξασφάλιση κοινoχρήστων και κοινωφελών χώρων συνολικής έκτασης 127.493 τ.μ. ή αντίστοιχης αξίας έκτασης σε άλλη περιοχή της περιφέρειας του Δήμου μας ή 4000 θέσεων εργασίας (για όλη την Αττική) όπως και έσοδα από δραστηριότητες για το Δήμο Παλλήνης.»

Μας λένε οι φίλοι, του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ και εκπροσώπων των Οργανώσεων Πολιτών Παλλήνης, έχοντας απόλυτο δίκιο.

Θέσεις εργασίας, 4000 θέσεις εργασίας, 4000 θέσεις εργασίας σε μία πολυεθνική εταιρία, 4000 θέσεις εργασίας που δεν αναφέρεται ποιος έχει προτεραιότητα να καταλάβει πρώτος.

Ακριβώς κύριοι ποιος θα πάρει πρώτος μία θέση εργασίας στα 200-300-400-500 καταστήματα που θα φιλοξενούνται εκεί:

Καταστήματα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση για ακόμα μια φορά τον κυρ Λάζαρο με το εμπορικό της Γειτονιάς μας, που αυτήν την φορά δεν θα μπορέσει να αναστηθεί.

Θα αναγκαστεί μαθηματικά σε χρεοκοπία, μαρασμό και εξαναγκασμό να πάει να δουλέψει στον κατακτητή του, υπόδουλος στο πρώτο τυχόν πολυκατάστημα.

Και κυρ Λάζαροι θα υπάρξουν πολλοί, αν αναλογιστούμε ότι για κάθε τέτοιο κατάστημα κλείνουν 3-4 περιφερειακά – τοπικά καταστήματα.

Δεν είναι ότι όπως προαναφέραμε, ο μαρασμός του τοπικού επαγγελματία, είναι και ο μαρασμός της τοπικής κοινωνίας, είναι η τοπική ανεργία που θα βασιλεύσει χωρίς επιστροφή.

Πόροι που παρείχε ο τοπικός επαγγελματίας θα χαθούν από τον κάθε Δήμο, χωρίς υποχρεωτικά να έχει παροχές από τα πολυκαταστήματα, αμέσως μπορεί να καταλάβει ο καθένας την έλλειψη των εισφορών στα οικονομικά του.

Και ο αντίκτυπος θα συνεχιστεί με την «μετακόμιση» μάζας καταναλωτών προς τα εμπορικά κέντρα, που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη τοπική καταστροφή.

Ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του τοπικού εμπορικού τομέα, με όλες τις συνέπειες που ακολουθούν.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον μαρασμό της τοπικής κοινωνίας από τα πολυεθνικά συμφέροντα.

Τα θύματα αυτού είμαστε όλοι μας κι αν όχι άμεσα, ο αντίκτυπος αυτού του εγχειρήματος, σύντομα θα χτυπήσει τις πόρτες ΟΛΩΝ μας, εκτός από την τσιμεντοποίηση και την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής από την λειτουργία του εμπορικού κέντρου, που θα επιβαρύνει άμεσα όλους μας.

ΟΧΙ τον χαρακτηρισμό της έκτασης του κτήματος Καμπά ως Π.Ο.Α.Π.Δ.

ΟΧΙ και σε άλλης μίας μορφής υποβάθμιση της Αν. Αττικής.

Δώστε λύσεις σε Αποχετευτικό – Ρυμοτομικό – Κυκλοφοριακό – Νοσοκομειακό και όλα τα άλλα που δεν αναφέρουμε μικρότερα μεν, αλλά μεγάλης τοπικής σημασίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ένα πρόβλημα που πολλοί θα το θεωρούν απλό τοπικό θέμα.

ΛΑΘΟΣ… μεγάλο λάθος τους.

Είναι ένα πολύπλευρο πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής και με έμμεσο πλην σαφές αντίκτυπο σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Αν. Αττικής.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/10/2007. Δεν θέλουν άλλα εμπορικά κέντρα στην Παλλήνη



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/10/2007

Δεν θέλουν άλλα εμπορικά κέντρα στην Παλλήνη
Σε ελεύθερη ζώνη ανεξέλεγκτης εμπορικής ανάπτυξης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ολόκληρη την Ανατολική Αττική, καταγγέλλουν κάτοικοι της Παλλήνης πως εξελίσσονται τα Μεσόγεια, προαναγγέλλοντας πως όλες οι πρωτοβουλίες για εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή -όπως το εμπορικό κέντρο που ετοιμάζει ο όμιλος ΡΕΝΤΣ σε συνεργασία με γαλλική πολυεθνική στο παλιό κτήμα Καμπά- θα βρουν απέναντί τους όλους όσοι αντιτίθενται στην άνευ ορίων περιβαλλοντική θυσία της περιοχής στο βωμό του κέρδους.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κέντρου, εκμεταλλεύομενοι το ασαφές νομικό πλαίσιο στη χρήση γης σε ολόκληρη σχεδόν την Ανατολική Αττική, έχουν ήδη αναθέσει τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε αρμόδιους επιστήμονες, επιχειρώντας να βρεθούν ένα βήμα μπροστά χρονικά από τυχόν αντιδράσεις και αντίθετες απόψεις, προωθώντας τη συγκεκριμένη μελέτη προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οι συνέπειες που θα έχει το 115.000 στρεμμάτων κέντρο στην περιοχή (η οποία επιβαρύνθηκε αλόγιστα ως χώρος υποδοχής μπαζών κατά τη διάρκεια της κατασκευής της Αττικής οδού) θα είναι περιβαλλοντικά, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι, το ολοκληρωτικό πλήγμα για την περιοχή, δημιουργώντας το υπόβαθρο για τη μετατροπή της χρήσης της γης των τελευταίων ελεύθερων εκτάσεων ήπιας οικιστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Αττικής σε «φιλέτο» για μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδια.

Οι Παλληνιώτες προτίθενται να αντιδράσουν σε πρώτη φάση στις 29 Οκτωβρίου, στο δημοτικό συμβούλιο της Παλλήνης, το οποίο -σημειωτέον- είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά στα όσα ετοιμάζει ο όμιλος που έχει αναλάβει την κατασκευή του κέντρου.


Δ.Ρουτσ.



Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers