20 Απριλίου 2013

Διασχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα τριών Γυμνασίων της Παλλήνης με θέμα: «Κάστρα στην Ελλάδα και την Γαλλία».

Την φετινή σχολική χρονιά τρία σχολεία του Δήμου Παλλήνης, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα και το Γυμνάσιο Ανθούσας, υλοποιούν ένα διασχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Κάστρα στην Ελλάδα και την Γαλλία».

Είναι μία πρωτότυπη ιδέα, τρία σχολεία να συμπράττουν πάνω στο ίδιο θέμα. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες είναι Γαλλικής Φιλολογίας γι’ αυτό και επέλεξαν το συνδυασμό των κάστρων της Ελλάδας με αυτά της Γαλλίας και είναι η κ. Βάσια Γερμανού, η κ. Άννα Σακκογιάννη και η κ. Χρυσούλα Μούσιου. Από τις 12 έως τις 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Γαλλία με μαθητές και από τα τρία σχολεία.


Η έδρα ήταν το Παρίσι και επισκέφτηκαν τα θαυμαστά και μεγαλειώδη Κάστρα του Λίγηρα ποταμού ( το Chambord και το Blois μαζί με την καστροπολιτεία του), το μουσείο του Λούβρου ( που έχει θεμελιωθεί σε κάστρο), τον Πύργο του Άιφελ, την Μονμάρτρη με την υπέροχη εκκλησία της Σακρέ –Κερ ( Ιερή του Χριστού καρδιά ) και τους υπαίθριους ζωγράφους, το Καρτιέ Λατέν, την Σορβόννη (ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου). 
Περπάτησαν στους δρόμους του Ίλ ντε λα Σιτέ (το νησάκι του Σηκουάνα ποταμού όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, την οποία και επισκέφτηκαν), θαύμασαν τους κήπους του Λουξεμβούργου, διασκέδασαν με την καρδιά τους στο χώρο της Ντίσνεϋλαντ (απομίμηση της αντίστοιχης στην Αμερική), όπου είδαν μια διαφορετική πλευρά των κάστρων των παραμυθιών και απόλαυσαν μία μεγάλη κρουαζιέρα με τα bateaux- mouches , τα ποταμόπλοια του Σηκουάνα.


Οι εντυπώσεις των παιδιών ήταν καταπληκτικές, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες από το σύνολο του ταξιδιού. 

Το πολιτιστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική εκδήλωση, που θα γίνει στις 18 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, μία πολυθεματική  παρουσίαση με την ενεργό συμμετοχή προσκεκλημένων από όλους τους χώρους.

Οίνος και Αίνος. Πέμπτη 25 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. Μελωδικό πολυθέαμα που γεφυρώνει την ελλ-οινική Ιστορία με την ορθόδοξη Υμνογραφία.

Η πολιτιστική εκδήλωση «Οίνος και Αίνος» είναι μία σύμπραξη του Δήμου Παλλήνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σε συνεργασία με 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα στις 20:30 η ώρα.
Το κατανυκτικό αυτό δρώμενο οδηγεί τον Οίνο σε Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που τον ευλόγησε, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η πρωτότυπη ιδέα που γεφυρώνει την ελλ-οινική Ιστορία με την ορθόδοξη Υμνογραφία. 




Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελήθηκε τα κείμενα τα video και τις εικόνες στην γιγαντοοθόνη ενώ ο μουσικοσυνθέτης αδελφός του και ιεροψάλτης Βασίλης Χατζηνικολάου πλαισιώνοντας τις φιλτραρισμένες αυτές αλήθειες, διασκεύασε και ερμηνεύει ζωντανά τα τροπάρια και τους Ύμνους του πολυθεάματος.

Η εκδήλωση αυτή θεωρείται μια εναλλακτική πρόταση για την κατανυκτική περίοδο της Σαρακοστής συνδυάζοντας τον συμβολισμό της αμπέλου και του οίνου μέσα στην ορθόδοξη παράδοση και κινείται πέρα από τα όρια του ουρανίσκου.

Το «Οίνος και Αίνος» έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη σημειώνοντας απίστευτη αποδοχή, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί και ένα γλυκό και παλαιωμένο Νάμα.

Στην εκδήλωση συμπράττει η χορωδία του Πολιτιστικού Προγράμματος "Ένα ποτήρι κρασί μας ενώνει" του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, με βυζαντινούς ύμνους.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers