20 Φεβρουαρίου 2009

Νέα Ένωση Γονέων Παλλήνης, νέες ελπίδες, αυξημένες υποχρεώσεις. Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δημ. Σχ. Παλλήνης. Σίγουρα τα θέματα είναι πολλά και η επίλυσή τους δεν είναι απλή. Η δράση της Ένωσης όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν σημαντική και έχει σπουδαίο έργο να επιδείξει. Αποτελεί ένα σημαντικό κομβικό σύνδεσμο όλων των Συλλόγων Γονέων Παλλήνης και εκπροσωπεί 3.200 παιδιά.

Ας ελπίσουμε ότι και η παρουσία των γονέων θα είναι ανάλογη των δράσεων του Δ.Σ.

Ακοουθεί το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 15ης Φεβρουαρίου 2009.



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Παλλήνη 15/2/09


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομική κρίση βρίσκεται στο κατώφλι μας, σε μια εποχή που η μέση οικογένεια απειλείται από την υπερχρέωση και την ακρίβεια, σε μια εποχή που το κράτος αδυνατεί να παρέμβει και να διαμορφώσει τους κανόνες της αγοράς, εμείς οι γονείς τολμάμε να διεκδικούμε για το μέλλον των παιδιών μας.

Το μέλλον της κοινωνίας είναι τα παιδιά μας, και η παιδεία είναι το μέλλον των παιδιών μας.

Διεκδικούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, με αξίες, που να συμβάλλει στην δημιουργία ανθρώπων, αφενός ικανών, εφοδιάζοντας τους με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, αφετέρου με συναισθηματικές δεξιότητες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο που ανοίγεται μπροστά τους.

Ως γονείς θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε ένα ανοικτό σχολείο στην κοινωνία Ένα σχολείο όπου οι στενοί δεσμοί μεταξύ εκπαιδευτικών, τοπικής κοινωνίας και γονιών θα είναι ένα πρόσφορο και δημιουργικό πλέγμα ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Γι αυτό λοιπόν,

Ζητάμε ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά μας και καλλίτερες υποδομές για τα σχολεία μας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία. Οι γονείς πρέπει να πάψουν πια να είναι χορηγοί του υποτιθέμενου συστήματος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Το κράτος έχει την υποχρέωση για την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση.

Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πιστή εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που αφορά την λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου,(Ν.2525/1997,ΦΕΚ188/23.9.1997, και Υπουργικές Αποφάσεις του 2002, 2003) μέχρι να αναβαθμισθεί σε δράση ουσιαστικής ενίσχυσης της πρωινής εκπαιδευτικής ζώνης σε χώρο δημιουργικής δράσης αλλά και φροντίδας του μαθητή.


Θέλουμε σύγχρονα, ασφαλή σχολεία σε πρωινή λειτουργία με καλυμμένες έγκαιρα, όλες τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, που ακολουθούν σύγχρονα προγράμματα σπουδών, ελκυστικά για τους μαθητές.


Ας καταλάβουν όλοι, ότι οι γονείς έχουν λόγο.


Ας το καταλάβουν οι υπεύθυνοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης που σχεδιάζουν πράγματα για μας και τα παιδιά μας, χωρίς εμάς. Διεκδικούμε το αυτονόητο, να καθιερωθεί 1 φορά τον χρόνο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα Παιδείας στην Παλλήνη.

Ας το καταλάβει όμως και η κεντρική εξουσία, πως το Γονεικό Κίνημα, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινάει ένας ακόμη διάλογος για την Παιδεία έχει λόγο.

και ικανό και δυνατό. Κι αυτός ό λόγος θα παλεύουμε να ακούγεται με σαφήνεια και καθαρότητα.

Τέλος διεκδικούμε την προστασία των σχολικών μονάδων και του περιβάλλοντος χώρου από ασύμβατες και οχλούσες χρήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15-2-2009 η Τακτική Γενική Συνέλευση στο1ο Λύκειο Παλλήνης όπου εξελέγησαν και τα όργανα της ΕΝΩΣΗΣ. Οι εκλεγέντες στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ..Σ.) συγκροτήθηκαν σε Σώμα στις 18/2/09 με την παρακάτω σύνθεση:

Προεδρος : Κουνενάκη Ειρήνη

Αντιπρόεδρος: Ρομπάκης Οδυσσεας

Γεν. Γραμματέας : Κουφόπουλος Φώτης

Αν. Γεν. Γραμματέας : Κοτρώνης Δημήτρης

Ταμίας: Τιλκιτζής Γιάννης

Μέλη: Βακαλόπουλος Γιάννης

Κοζανίτης Θέμης

Αναπλ. Μελη : Αποστολίδης Γιώργος

Ζιώγας Δημήτρης

Για τα υπόλοιπα όργανα εξελέγησαν οι παρακάτω:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τακτικό Μέλος: Ρομπάκης Οδυσσέας

Αναπλ. Μέλος : Τιλκιτζής Γιάννης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Ν.Α.Α.Α.


Τακτικά Μέλη : Κοτρώνης Δημήτρης, Δεσποτοπουλου Άννα, Ρομπάκης Οδυσσέας

Αναπλ. Μέλη : Koζανίτης Θέμης

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία,

επικοινωνήστε με τον Γραμματέα,

Φώτη Κουφόπουλο.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2106668800 - 6944396661

ή στην ηλ. διεύθυνση: koufopoulos@youfind.gr


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers