6 Νοεμβρίου 2008

Οι Συλλογικότητες της Παλλήνης απαιτούν να ανοίξουν οι κλειστές αίθουσες σε κάθε μορφής εκδηλώσεων πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων.

Γιατί υπάρχει τόση μιζέρια στην διάθεση των αιθουσών που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Δήμου Παλλήνης ; Γίνονται άραγε τόσες σπουδαίες εκδηλώσεις και δεν ξέρουμε που να τις πρωτοπαραχωρήσουμε ;


Ο ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης ζήτησε έναν κατάλληλο κλειστό χώρο για μια πολιτική συγκέντρωση και ο Δήμος μπορεί βάσει καταστατικού, να ισχυρίζεται, σωστά , πως έχει δημιουργηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά από τη στιγμή που δυστυχώς στην Παλλήνη δεν έχουμε την πολυτέλεια των πολλών κατάλληλων αιθουσών, ώστε να επιλέγουμε άλλες για πολιτικές εκδηλώσεις και άλλες για πολιτιστικές, θα πρέπει να ανατρέξουμε στη χρυσή τομή που μας έμαθαν οι σοφοί αρχαίοι μας πρόγονοι.

Απο τη στιγμή που η αίθουσα είναι διαθέσιμη και κατάλληλη, προς τι η μη χρησιμοποίησή της ; η πολιτική δεν παράγει πολιτισμό ;

Δυστυχώς τα κρούσματα παρόμοιας συμπεριφοράς δεν αφορούν μόνο την συγκεκριμένη εκδήλωση, έχουν πολλαπλασιαστεί και η αμεροληψία τείνει να γίνει δυσδιάκριτη.

Οι Συλλογικότητες δεν παύουν να διεκδικούν και να ανθίστανται σε μονολιθικές συμπεριφορές, οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να τις συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο.

Ακολουθεί μια ακόμη επιθετική επιστολή του Δημάρχου Παλλήνης, που μπορεί να λέει αλήθειες για το κλειστό γυμναστήριο της Κάντζας, αλλά οι ενεργοί πολίτες που ζητούν να πληροφορηθούν για τα διάφορα θέματα της περιοχής μας, ούτε πληρώνονται ούτε κανείς τους δίνει πίσω τον χαμένο χρόνο από τη προσωπική τους ζωή.

Η εξουσία πρέπει να απαντάει στα πλαίσια του θεσμοθετημένου ρόλου που της έχει ενεχειρίσει, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η πλειοψηφία των δημοτών. Ούτε θυμός δικαιολογείται ούτε συμπεράσματα χωρίς λόγο.

Επειδή ο Δήμαρχος Παλλήνης μου έκανε την τιμή ν΄ ασχοληθεί δημόσια με τ΄ όνομα μου,


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ,


1) Κανείς δεν πρόκειται να καρπωθεί δόξα μεγαλύτερη αυτού, αλλά και οποιουδήποτε άλλου Δημοτικού άρχοντος, από το κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας.

2) Δεν κινδυνεύει ούτε ο ίδιος ούτε τα πολιτικά του συμφέροντά από τις παρεμβάσεις- διεκδικήσεις πολιτών και φορέων

3) Οι πολίτες θέλουν να βλέπουν συνέπεια και πρόγραμμα και όχι ν’ ακούν μπαγιάτικες επιτυχημένες δραστηριότητες.

4) Ουδείς έχει διάθεση και σκοπιμότητα να λέει παραμύθια στον κόσμο, αλλά επιθυμεί να βλέπει ουσιαστικά έργα.

5) Αν έχει την πρόθεση να εργαστεί (όπως προεκλογικά υποσχόταν) με φορείς αλλά και απλούς πολίτες, η πόλη θα βγει κερδισμένη.

6) Αυτά που διακηρύττει «περί αποδοχής εκ μέρους του της καλόπιστης κριτικής» να τα εφαρμόζει στην πράξη δίνοντας την ευκαιρία με συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο να έρχονται προς συζήτηση θέματα και προτάσεις .Έτσι κι’ αλλιώς έχει την πλειοψηφία!

7) Είναι υποχρεωμένος, αυτός και οι συνεργάτες του με ευγένεια και κοσμιότητα να απευθύνονται στον κάθε πολίτη έγκαιρα και σωστά, μέσα στα όρια της νομιμότητας.

Τέλος και προσωπικά αναφερόμενος, δεν έχω καμία διάθεση να κάνω στείρα αντιπαράθεση μέσα από κανένα από τα όργανα και τους συλλόγους στους οποίους συμμετέχω.


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΡΟΜΠΑΚΗΣ

Ενεργός πολίτης

Κάντζα -Παλλήνης

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers