23 Μαΐου 2009

ΟΧΙ στο ΚΑΜΠΑREds. Ο τοπικός Τύπος καυστικός στην επιχειρούμενη εισαγόμενη κούφια ανάπτυξη.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ Η ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΝΕΒΑΛΛΕ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΚΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ)

Εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ της Ανατολικής Αττικής (23 Μαίου 2009)

Με πανό προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Παλλήνης φορείς και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως θέμα συζήτηση και απόφαση για το Κτήμα Καμπά.

Η Reds, αφού δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση «αξιοποίησης» επανήλθε με νέα, με περισσότερα «δώρα» στο Δήμο και στην περιοχή. (περισσότερο πράσινο, προσφορά εργασίας κλπ.)


Οι κάτοικοι απέκλεισαν το Δημαρχείο γιατί θέλουν ενημέρωση. Ζητούν να μάθουν τα σχέδια της «αξιοποίησης» του χώρου, πριν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέσα στο Δημαρχείο βρισκόταν ο Δήμαρχος με σύσσωμη σχεδόν την πλειοψηφία. Απούσα όλη η μειοψηφία η οποία βρισκόταν έξω.

ΟΙ «Ενεργοί Πολιτες Μεσογείων», Μαθητικές ομάδες, ο ΦΕ.Σύλλογος «Η Κάντζα», εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων των κομμάτων και πολλοί άλλοι φορείς παρόντες στην κατάληψη. Επικεφαλής θα λέγαμε της εκδήλωσης ήταν η παλιά δημοτική σύμβουλος Τζέλα Φυκούρα.

Η νομαρχιακή σύμβουλος Ι. Στεργίου, χαιρέτισε την εκδήλωση.

Ολοι είχαν έναν λόγο αρνητικό για την επένδυση της Reds. Μία επένδυση που πάει να γίνει ακριβώς δίπλα από το σχολικό συγκρότημα! Σε μια περιοχή, που όποιος επέλεξε να μείνει, φανταζόταν ότι θα απολαμβάνει την ησυχία και το πράσινο.

Ο Σύλλογος ΦΕΣ «Η Κάντζα» με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο είχε διαφωνήσει με την πρόταση επισημαίνοντας ότι διαφωνεί με την πρόταση Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων Τριτογενούς Τομέα και σε νομικό και αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο.

Από το κακό στο χειρότερο

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «το προτεινόμενο εγχείρημα αποτελεί αναμφισβήτητα πολιτιστική, περιβαλλοντολογική και οικιστική υποβάθμιση για την περιοχή. Οι όποιες βελτιώσεις έχουν προταθεί ή προτείνονται στην αισθητική του χώρου, την όχληση των γειτονικών οικισμών, το κυκλοφοριακό, τις οδικές υποδομές, την αποχέτευση κλπ, ακόμα και εάν διέθεταν την δικαιολογημένα αμφισβητούμενη αξιοπιστία ως προς την τελική πραγμάτωσή τους, απλώς συνιστούν επιλογή ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο.

…Η πάγια διαχρονική θέση και οι προσπάθειες του Συλλόγου μας είναι οι χρήσεις γης και η όποια αξιοποίηση του χώρου των κτημάτων Καμπά να είναι συμβατή με την παράδοση του χώρου και την ποιότητα ζωής στον οικισμό της περιοχής».

Στο πλαίσιο αυτό οι προτάσεις για την δημιουργία «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων» Τριτογενούς Τομέα μας βρίσκουν αντίθετους σε νομικό και αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο.

Νομικά η προτεινόμενη Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων δεν διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την παλαιότερη πρόταση δημιουργίας Διευθετημένου Πάρκου Επιχειρήσεων, που έχει κριθεί αρνητικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Mutatis Mutandis νέα, αλλά στην πραγματικότητα παλαιά και κριθείσα λύση, δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον του ΣτΕ».

Αναφέρονται δε σε σχετική γνωμάτευση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος του Μ. Δεκλερή, η οποία οριοθετεί και την θέση του ΦΕΣ “Η ΚΑΝΤΖΑ”.


Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ανεβήκαμε πάνω στο Δημαρχείο και συναντήσαμε το Δήμαρχο.

Ρωτήσαμε για την νέα πρόταση της εταιρίας και κατά πόσο γίνεται αποδεκτή.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς μας απάντησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα γινόταν συζήτηση πάνω στη νέα πρόταση των επενδυτών, η οποία είναι καταφανώς καλύτερη από την προηγούμενη, με άλλο προσανατολισμό και περισσότερους κοινόχρηστους χώρους.

«Απαρτία είχαμε, αλλά δεν θέλαμε σε καμιά περίπτωση να συνεδριάσουμε χωρίς τη μειοψηφία», μας δήλωσε ο δήμαρχος.

Σε ερώτησή μας αν έχουν κάποια εισήγηση για το θέμα, μας απάντησε ότι δεν υπάρχει εισήγηση, υπάρχει μία νέα πρόταση της εταιρείας την οποία θα συζητάγαμε. Εχει γίνει διαπαραταξιακή διαβούλευση με όλους τους επικεφαλείς των συνδυασμών και άλλους συμβούλους, που κουβεντιάσαμε.

Κάναμε πάνω από δέκα συσκέψεις με την Reds και άλλες δύο τρεις με τους συμβούλους. Οι σύμβουλοι γνωρίζουν και πάνω σ’ αυτό θα αποφασίζαμε.

Αν πάμε στο νόμο είναι ξεκάθαρος. Αυτή είναι μία πρώτη θετική σκέψη. Από κει και πέρα όμως ο Νόμος λέει με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ γίνεται ειδική εκπόνηση προδιαγραφών πολεοδομικής μελέτης, η οποία εγκρίνεται και τροποποιείται με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από γνώμη του κεντρικού ΣΧΟΠ και γνώμη του οικείου οργανισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και ναι να πούμε δηλαδή, θα πρέπει να γίνει πολεοδομική μελέτη με τους όρους αυτούς που εμείς θα βάλουμε.

Η άποψή μας είναι ότι ο Δήμαρχος τη βλέπει με έναν θετικό σκεπτικισμό.

Αννα Μπουζιάνη

Εφημερίδα ΑΤΤΙΚΟ ΒΗΜΑ 22/5/2009

1ο μέρος του άρθρου

και 2ο μέρος του άρθρου

Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" 23/5/2009

Εφημερίδα ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ 27/5/2009

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers