17 Ιανουαρίου 2008

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ...ΑΛΛΑ ΖΩ και ΑΓΑΠΩ….8 χρόνια

Στην πόλη που ζω από το καλοκαίρι του 2000, όλα λειτουργούν ρολόι, επειδή η συνεργασία των εκάστοτε δημοτικών αρχών με τους δημότες είναι άψογη.

  • Κατ΄ αρχήν λειτουργούν τοπικά συμβούλια ανά γειτονιά. Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις που παίρνονται με την παρουσία ενός αιρετού του Δήμου μας, μεταφέρονται στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου μας και συζητιούνται, αφού βέβαια ομαδοποιηθούν, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Οι Σχολικές Μονάδες της πόλης μας, λειτουργούν άψογα και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, γιατί 1 φορά κάθε χρόνο οργανώνεται διεξοδική ημερίδα για την Παιδεία, με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης (Διευθυντές, Συλλόγους εκπαιδευτικών, Ένωση & Συλλόγους Γονέων και 15μελή των Σχολείων) και προγραμματίζονται από κοινού οι ενέργειες, εντοπίζονται τα προβλήματα και τίθενται οι προτεραιότητες. Υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και διεκδίκησης μελλοντικών Σχολικών Μονάδων, το οποίο τηρείται από όλες τις Δημοτικές Αρχές.
  • Η πρόσβαση των Μαθητών στα Σχολεία είναι απροβλημάτιστη για τους Γονείς, επειδή έχουν προβλεφθεί πεζόδρομοι και κατάλληλη σηματοδότηση γύρω από αυτά. Εξ΄ άλλου η κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την συγκοινωνιακή μελέτη είναι έτσι δομημένη που δεν δίνει και πολλά περιθώρια λάθους.
  • Οι ελεύθεροι χώροι της πόλης μου είναι αρκετοί και διαμορφωμένοι έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσημοι στους πολίτες με κινητικά προβλήματα, πάντα καθαροί και λειτουργικοί έτοιμοι να δεχτούν όλους που θέλουν να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Καμάρι για την πόλη μας οι χώροι αναψυχής στο Λόφο του Λεβίδι, στο Πεδίο του Άρεως και στο πρώην Στρατόπεδο Λάμπρου.
  • Οι ειδικές πεζογέφυρες που ενώνουν την Λ. Μαραθώνος (στο Αθλητικό κέντρο & στα Σχολεία μας-1ο Γυμνάσιο-Λύκειο), παρέχουν ασφάλεια στους Μαθητές και όχι μόνο, της πόλης μας.
  • Η δωρεάν Δημοτική συγκοινωνία ενώνει την πόλη μας και δίνει την δυνατότητα εύκολα και γρήγορα να μετακινηθούμε σ΄ αυτή.
  • Τα Δημοτικά Ιατρεία με τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής που δημιούργησε και λειτούργησε στα Σχολεία μας και όχι μόνο, ανακούφισε τους πολίτες και τους βοήθησε αποτελεσματικά.
  • Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και των διευρυμένων Δημοτικών επιτροπών, στις οποίες παίρνουν μέρος και εκπρόσωποι φορέων, είναι ενδιαφέρουσες, επειδή αφού ενημερωνόμαστε πρώτα όλοι έγκαιρα και με τους πλέον σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας για την ημέρα και ώρα συνεδριάσεων, γίνεται εποικοδομητική κουβέντα, χωρίς ακρότητες και διενέξεις.
  • Η Ιστοσελίδα του Δήμου μας πάντα λειτουργική και συνδεδεμένη με όλες τις οργανώσεις και φορείς, δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να επικοινωνήσει άμεσα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους (όλων των παρατάξεων), καθώς και με τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Η ποιότητα των Πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων και των παιδικών χαρών είναι τέτοια που μπορεί άνετα ο κάτοικος της πόλης μας να κάνει την βόλτα του ανέμελα.

………Αλλά τι είναι αυτό που κάνει φασαρία έξω από το σπίτι μου και σφυρίζει έτσι;

Ωχ είναι το βοθρατζίδικο που ήρθε να αδειάσει τον βόθρο……………….

«Αντώνη ξύπνα σε πήρε ο ύπνος στον καναπέ» και τώρα καταλαβαίνω πως ……ονειρεύτηκα για λίγο μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη πιο κοντά στον πολίτη, μια πόλη που ζητούσα και ήθελα όταν ήρθα να μείνω στην Παλλήνη μας!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ 2008 ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ..ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.

Αντώνης Ρεφούλιας

(Το e-mail που έλαβα μου θύμισε ότι το ίδιο όνειρο το έχουμε δει πολλοί από εμάς, και θα το βλέπουμε απ΄ ότι δειχνει η πεζή πραγματικότητα, γιαυτό ο πικρός προβληματισμός του Προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, ας μας αγγίξει όλους. Μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε περισσότερα γι' αυτό το τόπο.)

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers