20 Ιανουαρίου 2009

Παρέμβαση Βρεττού για την ασφάλεια μαθητών στη διέλευση της Λεωφ. Μαραθώνος.

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του Βουλευτή Αττικής κ. Ντ. Βρεττού μετά το νέο ατύχημα στη Λεωφ. Μαραθώνος όταν μαθήτρια τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο προχθές.

Στην σχετική ανάρτηση του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, αναφερθήκαμε με στοιχεία για τα πολλαπλά ατυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο χρόνο.

Θέλουμε αποτελέσματα από τους υπεύθυνους και επαναλαμβάνουμε ότι η συχνότητα των ατυχημάτων είναι μεγάλη ενώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Γονέων δεν πρέπει να εφησυχάσουν. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς κ.κ. Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εθνικής Παιδείας


Θέμα: Άμεση ανάγκη κατασκευής πεζογέφυρας στην Λ. Μαραθώνος, στο 1ο και στο 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης


Το Σάββατο το μεσημέρι μαθήτρια εξερχόμενη του Πνευματικού Κέντρου Παλλήνης, προσπάθησε να περάσει από διάβαση, αλλά δεν πρόλαβε, αφού διερχόμενο αυτοκίνητο την τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά. Είναι ένα από τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν σε κεντρικές λεωφόρους και μάλιστα πλησίον σχολικών συγκροτημάτων.

Στην Παλλήνη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οδικής ασφάλειας των μαθητών, του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης καθώς και του 3ο Γυμνασίου , τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την Λεωφόρο Μαραθώνος.

Όπως είναι γνωστό, η Λεωφόρος Μαραθώνος, θεωρείται δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο. Ως κεντρική λεωφόρος, η ταχύτητα που αναπτύσσεται είναι πολύ μεγάλη και εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς οδικής σήμανσης, που να προειδοποιεί ότι υπάρχουν σχολεία, οι συνθήκες που δημιουργούνται εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, επανειλημμένα έχουν αποστείλει υπομνήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Εκείνο που διεκδικούν είναι στα συγκεκριμένα σημεία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Κυρίως όμως να τοποθετηθούν φανάρια προειδοποίησης στις διαβάσεις πεζών και να κατασκευασθούν πεζογέφυρες στο ύψος του Αθλητικού Κέντρου – 3ου Γυμνασίου και στο ύψος του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Παλλήνης για την ασφάλεια των μαθητών.

Είναι άμεση η ανάγκη για να προλάβουμε τα χειρότερα και για να μην θρηνήσουμε θύματα/παιδιά, να προχωρήσει ο σχεδιασμός της πεζογέφυρας στα δύο προαναφερθέντα σημεία.


Ερωτάστε κύριε Υπουργέ,

Προτίθεστε να προχωρήσετε στον σχεδιασμό πεζογέφυρας στην Λ. Μαραθώνος, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης και του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης;

Ο Ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Εκδήλωση – συζήτηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 από την Κίνηση Πολιτών Γέρακα.

Η Κίνηση Πολιτών Γέρακα διοργανώνει την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία Ηρώων Πολυτεχνείου 11 εκδήλωση – συζήτηση για τον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού.

Θα μιλήσουν ο Αλέκος Στάμου (συνδικαλιστής στην Αγροτική Τράπεζα) και ο Θανάσης Νησιώτης (Μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ ) οι οποίοι έζησαν το δράμα του Παλαιστινιακού λαού.

Ακόμη θα παρευρεθεί ο Βαγγέλης Πισσίας υπεύθυνος στην αποστολή του Free Gaza Movement με το πλοίο «Αρίων» στη Γάζα και ο Ανδρέας Χατζηνικολάου, δημοσιογράφος – εκδότης της εφημερίδας «Νεολόγος».

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers