8 Φεβρουαρίου 2012

Και οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης τρελλάθηκαν. Κρυφτούλι από πρατήριο σε πρατήριο.

Αν αντιμετωπίσει κανείς το θέμα σαν θεατρική κωμωδία, θα διασκεδάσει πολύ και θα εκτιμήσει το ταλέντο και την ευρηματικότητα των πρωταγωνιστών. Αν το δει κανείς σαν καταγραφή στατιστικών δεδομένων, θα την πατήσει γιατί δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει τον πίνακα με τα δεδομένα γιατί είναι χαοτικά και δεν πινακοποιούνται. 
Η τιμή λοιπόν, τιμή δεν έχει, γιατί περί αυτής είναι η συζήτηση. 

Οι αναγραφόμενες μέσες τιμές πετρελαίου θέρμανσης του υπουργείου είναι πράγματι για πολλά γέλια. Ενδεικτικά έχουμε εισάγει στοιχεία από δύο διαφορετικές περιοχές, ενώ σε άλλη ιστοσελίδα που επικαιροποιούν τα δεδομένα οι βενζινοπώλες, όπως θα δείτε στην τρίτη εικόνα, είναι, θεωρητικά και εδώ, πιο κοντά στη πραγματικότητα.

Τόλμησα να ζητήσω διευκρίνιση για την φθηνότερη τιμή που αναγράφεται στον πίνακα ( 0,970) η οποία υπήρχε στην ιστοσελίδα και πήρα την απάντηση ότι είχε αλλάξει πριν 10 λεπτά και είχε γίνει (0,980) αλλά δεν είχε  προλάβει να την διορθώσει.

Το παιγνιδάκι των τιμών είναι καθημερινό και μάλιστα αλλάζει ακόμη και κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας.

Διαχειριστές, μπείτε στον κόπο να ψάχνετε τις τιμές και μη ξεχνάτε ότι στα 1000 λίτρα που συνήθως αγοράζετε, οι διαφορές μπορεί να ξεπερνάνε και τα 30 €. 

Κάποιοι μπορεί να σας φοβίσουν ότι το δικό τους χαβιάρι έχει όλες τις προδιαγραφές αγοράς και τους ελέγχους ενώ του γείτονα κανείς δεν ξέρει από που είναι αγορασμένο. 

Και μόνο η υποψία για λαθραία εισαγωγή και διανομή πετρελαίου σημαίνει πολλά. Εμείς προσέχουμε και αν χρειαστεί, καταγγέλλουμε.

Θα επανέλθουμε.


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers