29 Οκτωβρίου 2008

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΙΓ΄επιστημονικής συνάντησης της εταιρείας μελετών Ν.Α. Αττικής στην Παιανία. Συμμετέχουμε γιατί μας αφορά.

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΙΓ΄επιστημονικής συνάντησης της εταιρείας μελετων Ν.Α. Αττικής (Athens Information Technology - πρώτο χλμ. Λεωφ. Παιανίας - Μαρκοπούλου, από 29/10 έως 2/11/08) η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιστορικού, λαογράφου και γιατρού, αείμνηστου Γεωργίου Δ. Χατζησωτηρίου.

Οι φίλοι του, τον τίμησαν επάξια με αναφορές στην προσωπικότητά του και στο έργο του.

Ο καθηγητής κ. Γιαννάκης του έδωσε τον χαρακτηρισμό του Ενεργού Πολίτη που στην πράξη έκανε αυτό που θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος στην κοινωνίια μας, τρεις τουλάχιστον δεκαετίες αργότερα.

Τα μέλη αυτής της μεγάλης παρέας που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, δημιούργησε μια σημαντική για την περιοχή μας πολιτιστική κληρονομιά. Μία τράπεζα γνώσης από την οποία θα ωφεληθούμε όλοι. Τα πρακτικά όλων αυτών των ετών κρύβουν πραγματικό θησαυρό, πολύτιμο για τους νέους κατοίκους των Μεσογείων που δεν έχουν γνωρίσει σπουδαία πράγματα για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Ωστόσο πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη. Η ιστοσελίδα της εταιρείας που βγήκε πριν λίγες ημέρες στον αέρα, είναι πρόχειρη και καθόλου αντάξια των πολύτιμων δεδομένων που καλείται να μεταφέρει. Ακούστηκαν στις ομιλίες του προέδρου ενδιαφέροντα σενάρια για ανάρτηση στην ιστοσελίδα όλων των πρακτικών των Επιστημονικών Συναντήσεων της Εταιρείας από το έτος 2000 (Πρακτικά Θ΄ Επιστημονικής Συνάντησης του Λαυρείου) έως σήμερα που υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή. Ελπίζουμε πως οι αλλαγές και οι βελτιώσεις θα γίνουν σύντομα. Εδώ είμαστε για να πούμε και τα καλύτερα!

Εμείς θα συμπληρώσουμε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και με τα πρακτικά των προηγούμενων ετών. Να γίνει η ψηφιοποίηση και να μεταφερθούν και αυτά στο διαδίκτυο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου
Πέμπτη 30 Οκτωβρίου
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου
Σάββατο 1 Νοεμβρίου
Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στην έναρξη της επιστημονικής συνάντησης
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Παιανίας παρουσίασαν μια εξαιρετική αναπαράσταση από τις αγροτικές απασχολήσεις των Μεσογειτών μιας άλλης εποχής. Ήταν καταπληκτικοί. Μπράβο τους. Δείτε τους και στο σχετικό video.

Ο Νομάρχης κ. Κουρής στην προσφώνησή του

Ο μοναδικός βουλευτής Αττικής (;) που παρευρέθη
στην εναρκτήρια συνάντηση κ. Β. Οικονόμου. Οι άλλοι (;)


Η 1η Συνεδρία ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του γιατρού Γεωργίου Δ. Χατζησωτηρίου


Οι ομιλητές :

Βεκρής Ελευθέριος, Εκπαιδευτικός, φιλόλογος

Η ζωή και το έργο του γιατρού Γεωργίου Δ. Χατζησωτηρίου



Γιαννάκης Θωμάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι παρακαταθήκες και οι ευθύνες που μας άφησε ο μεγάλος ιστοριοδίφης αείμνηστος Γιώργος Χατζησωτηρίου.

Ακολούθησαν

Φιλίππου - Αγγέλου Πέτρος, Αρχαιολόγος, Φιλόλογος, Δήμαρχος Καλυβίων

Η μεγάλη συμβολή του γιατρού Γεωργίου Χατζησωτηρίου στην εδραίωση και ενίσχυση των Επιστημονικών Συναντήσεων.

Πρίφτης Κωνσταντίνος, Δρ. Ιατρός, θεολόγος

Η σημασία του ιστορικού και λαογραφικού έργου του γιατρού Γ.Δ. Χατζησωτηρίου για την Παιανία και τα Μεσόγεια.




Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers