21 Φεβρουαρίου 2008

Ξεπουλιέται ο λόφος «Λεβίδη» στην Παλλήνη

19/02/2008

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών

Στα Μεσόγεια Αττικής, στην Παλλήνη υπάρχει το μοναδικό ενιαίο πευκόφυτο δασάκι 80 στρεμμάτων που απέμεινε μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών στην περιοχή. Βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και είναι έκταση που ανήκει σε κατοίκους Παλλήνης, αλλά υπεξαιρέθηκε στη διάρκεια της Μεταξικής δικτατορίας προκειμένου ο αυλάρχης του τότε βασιλέως Παύλου ο Δ. Λεβίδης να κατασκευάσει την κατοικία του.

Ο συγκεκριμένος λόφος με τα χαλάσματα των κτιρίων στην κορυφή του είναι στην κατοχή ιδιωτών από το 1991 κατόπιν αγοραπωλησίας της εποχής. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Παλλήνης προσπαθεί να αποκτήσει το λόφο προκειμένου να διασωθεί η τελευταία όαση πρασίνου και να αποδοθεί ως κοινόχρηστος χώρος στους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του λόφου σε εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία και με αντίτιμο 6 εκ. €. Οι προσπάθειες απόκτησής του από το Δήμο φαίνεται να πέφτουν στο κενό καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής, η σύμφωνη γνώμη του οποίου είναι υποχρεωτική βάσει της νομοθεσίας «περί του δικαιώματος προτιμήσεως του Δημοσίου» σε μεταβίβαση ιδιωτικών δασών δεν ενημέρωσε για τα σχέδια ξεπουλήματος ως όφειλε το Δήμο Παλλήνης όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, όταν το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι μέτρα θα πάρει άμεσα ώστε το Ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με τη Νομαρχία και το Δήμο, να αποκτήσει το Λόφο και να διατηρήσει ένα πάρκο για τους κατοίκους σε μια περιοχή που δυστυχώς τσιμεντοποιείται τα τελευταία χρόνια;

2. Γιατί ο Περιφερειάρχης δεν ενημέρωσε για τα σχέδια πώλησης του λόφου το Δήμο Παλλήνης ως όφειλε;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers