13 Ιουνίου 2011

Κανείς αρμόδιος από την κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδας από τα έσοδα της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού

Τα πρώτα χρόνια της αθωότητας... κάποιοι βουλευτές, από τους ισόβιους,  είχαν πείσει τους κατοίκους που έμεναν κοντά στο αεροδρόμιο να μάθουν μεταξύ άλλων στα παιδιά τους και Γερμανικά γιατί έτσι θα έπιαναν πιο εύκολα δουλειά στο αεροδρόμιο. Να σας πω πόσα παιδιά πρώην αγροτών είδαν τα παιδιά τους να δουλεύουν στο αεροδρόμιο ; Ούτε ένα. 

Τώρα καταπίνουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τα χημικά που εκπέμπουν οι χιλιάδες πτήσεις ανά ώρα και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι τουλάχιστον να τους μείνει η οικονομική ενίσχυση ως αντισταθμιστικό όφελος για όλη αυτή τη τραγωδία. 

Ούτε αυτό το ελάχιστο όμως δεν καθίσταται δυνατό. 

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 13843/28-03-11) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τον αποκλεισμό του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδας από τα έσοδα της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που προβλεπόταν να ενισχύσουν το Δήμο ως αντισταθμιστικά οφέλη λόγω της εγκατάστασης του νέου αεροδρομίου Σπατών, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μας απάντησε ότι θα μας απαντήσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου κοινοποιήθηκε η ερώτησή μας. Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, μας απάντησε ότι το θιγόμενο στην ερώτησή μας θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών!

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε με τρόπο αυθαίρετο να εξαιρέσει τον Δήμο Σπατών – Αρτέμιδας από τα έσοδα της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και όταν ρωτάμε να ενημερωθούμε για τους λόγους αυτής της εξαίρεσης και για το σκεπτικό που υιοθετήθηκε, μας απαντούν ότι δεν υπάρχει αρμόδιος να απαντήσει! Το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υποδομών και το τελευταίο δηλώνει αναρμοδιότητα.

Κοινώς δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι διαχειριστές αυτής της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν ούτε τις αρμοδιότητες τους να ξεχωρίσουν. 

Ο Βουλευτής Αττικής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου, θα επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα αναζητώντας κατ’ αρχήν απαντήσεις για το ποιος είναι τελικά αρμόδιος για την απόφαση αφαίρεση περιουσιακών δικαιωμάτων του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδας και αν τελικά ανακαλυφθεί σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα ελπίζουμε ότι θα έχουμε και απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που θέτουν οι κάτοικοι του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδας και ευρύτερα της περιοχής των Μεσογείων τα οποία θέσαμε στην Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.  

Ένας φτωχός θα μας σώσει. Παλλήνη - ΟινοποιείοΠέτρου. Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου από το εφηβικό τμήμα της Θεατρικής Δημιουργίας.


Αν είσαι φίλα κείμενος στην του θεάτρου τέχνη
και αν σε έλκει η έκφραση του νέου ερασιτέχνη,
τότε Σαββατοκύριακο, μάθε και διάδωσέ το,
κι έλα με την παρέα σου, παρακολούθησέ το!
 
Πρόκειται για το θεατρικό το έργο που θα παίξει
(είτε είν’ η μέρα ‘λιόλουστη είτα χιονίσει βρέξει...)
στις δεκαοκτώ και δεκαεννιά του μήνα Ιουνίου
του δυό χιλιάδες έντεκα (του έτους μνημονίου).

Νομίζω πως θα φύγετε όλοι ευχαριστημένοι
μα αν αργήσετε θαρρώ πως θα ‘στε «στοιβαγμένοι»...
Γι’ αυτό φροντίστε έγκαιρη να ‘ν’ η προσέλευσή σας
κι εγώ μόνο σας εύχομαι καλή διασκέδασή σας!
 
Το θέατρό μας βρίσκεται επί της Μαραθώνος
εις το εκατόν δέκα επτά, όπου από αιώνος
Οινοποιείο ήτανε του Πέτρου κι εδωρίσθη
κι απέναντι απ’ το Φλόκαφέ αίθουσα θεάτρου εκτίσθη... 

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers