15 Φεβρουαρίου 2008

Οικοδομικές εργασίες στην περιοχή Β3 Αττικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Παιανίας και του Δήμου Παλλήνης.

Επανερχόμαστε στο θέμα της έναρξης εργασιών ανοικοδόμησης κτιρίου 60.000 τ.μ. περίπου για παροχή ιατρικών υπηρεσιών, μια ανάσα από την περιοχή Κάντζας στην Παλλήνη.

Το θέμα άνοιξε στις 3/2/2008 με την ανάρτηση στον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ που ακολουθεί

Ο μεγαλύτερος ελληνικός ομιλος Υγείας αληθεύει ότι θα τσιμεντοποιήσει 120 στρέμματα γης, δίπλα στο κτήμα Καμπά ;

Στη συνέχεια καταγράφονται τα νέα στοιχεία από την ενημέρωση του Δημάρχου Παλλήνης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/2/2008. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πρώτη απάντηση της εταιρείας σε e-mail του κατοίκου της περιοχής κ. Τιλκιτζή από τη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μετά την σχετική επιστολή του Δημάρχου Παλλήνης προς τον Νομάρχη Αν Αττικής, αναμένουμε πιο πειστικές εξηγήσεις από την εταιρεία που κατασκευάζει ένα τόσο σημαντικό έργο στην περιοχή, και η οποία κυριολεκτικά καταλαμβάνει εξ απήνης τόσο τους κατοίκους όσο και την Δημοτική αρχή η οποία αναζητούσε ακόμη και από το Α.Τ. της περιοχής πληροφόρηση για το σχετικό έργο.

Είμαστε σε αναμονή και παραθέτουμε όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία για το θέμα.


Ο Δήμαρχος στην ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου 2008, ανέφερε πως σε ερώτηση που έγινε στο Α.Τ. Παιανίας για το αν υπάρχει κάποια άδεια για το συγκεκριμένο έργο, του απάντησαν πως υπάρχει, ειδοποιήθηκε επίσης ο Νομάρχης. Σε ερώτηση στην Πολεοδομία Παλλήνης αναφέρθηκε πως έχει εκδοθεί Πολεοδομική Άδεια, αλλά από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου. Αναμένεται να προσκομισθούν και οι σχετικές άδειες τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το θέμα.

Μετά από Τ/Φ επικοινωνία με τον κ. Φούρλαρη και με τον κ. Νομάρχη, εστάλη η επόμενη επιστολή προς τον κ. Νομάρχη.

Κε Νομάρχα σας μεταφέρω την αγωνία αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των Συλλόγων ΦΕΣ Κάντζα και Αγ. Νικολάου καθώς και των κατοίκων της περιοχής του Δήμου για την έναρξη εργασιών ανοικοδόμησης κτιρίου 60.000 τ.μ. περίπου. Επειδή η παραπάνω περιοχή ανήκει στα όρια του Δήμου Παιανίας αλλά οι όποιες επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του θα είναι εις βάρος των κατοίκων της Παλλήνης παρακαλούμε να εξετάσετε με ποιες διαδικασίες έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια δεδομένου ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 199Δ 2003 ΖΟΕ Μεσογείων, η συγκεκριμένη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη Β3 Αττικό πάρκο. Άρα η χρήση του όποιου κτιρίου πρέπει να είναι συμβατή με το παραπάνω διάταγμα.


Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Παλλήνης

Σπ. Κωνσταντάς


Ακολουθεί το e-mail που εστάλη από τον εκπρόσωπο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. Τιλκιτζή καθώς και η μη απάντηση της εταιρείας !

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ


ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/35/ΕΚ/26.05.2005 (ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Aarhus) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Ν.3422/2005 ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΛΥΜΑΤΑ, ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ).


ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γ. Τιλκιτζής


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ AARHUS

Συνθήκη του Aarhus

Η κοινοτική νομοθεσία στον τομέα του Περιβάλλοντος στοχεύει να συμβάλει (οδηγία 2003/35/ΕΚ/26.05.2003)

στη διατήρηση, την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και στην προστασία της προσωπικής υγείας και ευημερίας του ανθρώπου

Στις 25 Ιουλίου 1998 η Ε.Ε. υπέγραψε τη σύμβαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη (ΟΕΕ) των Ηνωμένων Εθνών «Σύμβαση του Aarhus» η οποία κυρώθηκε το 2005 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (Ν. 3422/2005). Η εν λόγω σύμβαση αναγνωρίζει:

ότι η κατάλληλη προστασία του περιβάλλοντος είναι ουσιώδης για την ανθρώπινη ευημερία και την απόλαυση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή

επίσης ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζεί σ’ένα περιβάλλον κατάλληλο για την υγεία και ευημερία του, (άρθρο 24 του Συντάγματος) καθώς και

το καθήκον, τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνεργασία με άλλους, να προστατεύει και να βελτιώνει το περιβάλλον για να ωφελούνται οι παρούσες και οι μελλοντικές γενεές.

Οι τρεις πυλώνες της σύμβασης του Aarchus που στηρίζουν την υλοποίηση των παραπάνω είναι:

Οι πολίτες πρέπει να διαθέτουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με το υπό εκτέλεση έργο καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο ευρύτερο οικιστικό περιβάλλον καθώς και στην υγεία των κατοίκων.

Δικαίωμα συμμετοχής του κοινού στη λήψη των αποφάσεων, συμβάλλοντας έτσι στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα, προκειμένου να προστατέψει το δικαίωμα διαβίωσης σε περιβάλλον κατάλληλο για την προσωπική του υγεία και ευημερία. Δίνει στο κοινό το δικαίωμα να εκφράσει τις ανησυχίες του και υποχρεώνει τις δημόσιες αρχές να λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες αυτές. Το άρθρο 7 της σύμβασης του Aarhus προβλέπει τη συμμετοχή του κοινού σε σχέδια και προγράμματα που σχετίζονται με το περιβάλλον.

3. Δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα, με σκοπό την αμφισβήτηση της ουσιαστικής ή διαδικαστικής νομιμότητας αποφάσεων, πράξεων ή παραλείψεων σχετικά με την συμμετοχή του κοινού.


Πιστεύω ότι ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να προβούμε σε ενέργειες όπως συλλογή στοιχείων για την άδεια κατασκευής και εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες έκδοσης. Εάν χρειασθεί, εκτός από την Νομαρχία Ανατ. Αττικής και την Πολεοδομία Μαρκοπούλου, να απευθυνθούμε και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την παροχή στοιχείων καθώς και στους Συνηγόρους του Πολίτη και του Περιβάλλοντος.

Επίσης θα πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσουμε τους κατοίκους να βγούνε στους δρόμους και να απαντήσουν δυναμικά σ’ αυτή την λαίλαπα που έχει πέσει στην πόλη μας, χωρίς να ληφθούν, από τους «αρμόδιους», υπόψη το μέλλον αυτής της πόλης και της περιοχής γενικά. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται τα πάντα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!

Ας ζητήσουμε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αρνητική εξέλιξη για το Περιβάλλον και για την ζωή των κατοίκων αυτής της πόλης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

From: info [mailto:info@iatriko.gr]
Sent: Thursday, February 14, 2008 2:15 PM
To: jontil@hol.gr
Subject: ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΙΛΚΙΤΖΗ

Κύριε,
Σας ευχαριστούμε για το από 6/2/2008 υμέτερο e-mail και σας συγχαίρουμε για τις ευαισθησίες σας, οι οποίες μας διακατέχουν ειλικρινώς και συνιστά μέλημα και φροντίδα μας η παροχή κάθε συνδρομής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά κάθε έργο μας τηρείται η νομιμότητα και κανένα κώλυμα δεν συντρέχει για την πλήρη, διεξοδική και αναλυτική εξήγηση όλων των υψηλής τεχνικής αιχμής μέτρων που λαμβάνουμε, μη φειδόμενοι δαπανών, για κάθε τεχνικό μας έργο.

Λαμβανομένου υπόψη, ότι είμαστε εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με χιλιάδες μετόχους, σας δηλώνουμε αδυναμία ιδιωτικής αλληλογραφίας ως εκ του υφισταμένου αρνητικού νομικού κωλύματος.

Στο σκεπτικό μας ουδόλως βαρύνει η έλλειψη νομιμοποιήσεώς σας ούτε και η αναζήτηση των νομίμων προϋποθέσεων για όσα αναφέρεστε.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers