29 Ιουνίου 2008

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΥΠΕΧΩΔΕ & ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΜΙΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Συνεχίζεται η πολιορκία εκ μέρους των Βουλευτών της Αττικής προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για ξεκάθαρες απαντήσεις στο μέγιστο πρόβλημα που όλοι οι φορείς συμφωνούν.

"ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ"

Τα ίδια λέγαμε και παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 αλλά και στην διάρκεια του 2005 όταν για πρώτη φορά έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις στην Παλλήνη, Γέρακα και Γλυκά Νερά με το ίδιο σύνθημα

"ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ"

Γέρακας - 27/06/2005
Γλυκά Νερά - 17/10/2005
Γλυκά Νερά - 17/10/2005

Ο πολύς κόσμος στη συνέχεια απογοητεύτηκε και είναι δύσπιστος προς όλους, κυβερνητικούς και μη. Κάθησε λοιπόν αναπαυτικά, όπως κάνουν όλοι, στον καναπέ του και περίμενε τον από μηχανής θεό που όμως δεν ήρθε.

Ελληνική επινόηση 100% αλλά μόνο στο θέατρο και όχι στη πεζή καθημερινότητα που ζητάει επίμονα λύσεις.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναρτήσει σχόλιο για το που πάει η όλη υπόθεση της αποχέτευσης.

Γιατί Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θέλει Λύση στην αποχέτευση ;

Ο κ. Βρεττός με επιμονή ζητάει απαντήσεις πειστικές και καθαρές στο ερώτημα που ακολουθεί.

Συμφωνούμε με την επιμονή του , αλλά και ο ίδιος ως παλαιός βουλευτής σε σειρά κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει όπως και όλοι όσοι χρημάτισαν βουλευτές την τελευταία 10ετία, στην πολύπαθη περιοχή της Αττικής, τις ενοχές τους, για παραλείψεις και υποσχέσεις, πολλές υποσχέσεις για πολλά χρόνια στους άμοιρους ψηφοφόρους.

Οι δημόσιοι λειτουργοί ελέγχονται για τις πράξεις τους καθημερινά και ο απλός πολίτης τους δικαιώνει όταν πρέπει.

Περιμένουμε λοιπόν συνέχεια και από τους υπόλοιπους αιρετούς της περιοχής μας.

Το θέμα της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ δεν προσφέρεται για προβολή κανενός. Είναι και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.

Ακολουθεί η τεκμηριωμένη ερώτηση του κ. Βρεττού.

Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

22-6-2008

          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Θέμα: Βιολογικός Καθαρισμός στην Ανατολική Αττική

Στην απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός κ. Σ. Καλογιάννης στην με αριθμ. 11806/12.5.2008 ερώτηση μου σχετικά με την εξέλιξη του βιολογικού καθαρισμού στην Ανατολική Αττική, πολλά σημεία παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Τα Υπουργεία ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υγείας και Πρόνοιας, Γεωργίας και Πολιτισμού, με κοινή απόφασή τους στις 10-09-2003 (Α.Π. οικ. 136125) ενέκριναν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για τα έργα αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στην περιοχή Βορείων Μεσογείων (ΚΕΛ Ραφήνας) της Ανατολικής Αττικής στην οποία αναφέρεστε και στην απάντηση σας. Η συγκεκριμένη όμως απόφαση έχει ξεπεραστεί, λόγω παρέλευσης της 5ετίας από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων (31/1/2008)από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Επίσης στο Δ’ ΚΠΣ ( Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, ΕΠΠΕΡΑΑ) προτείνεται η υλοποίηση δικτύων αποχέτευσης στην Αν. Αττική και για τους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας, (άξονας προτεραιότητας 2, που αναφέρεται στη προστασία και διαχείριση υδάτινων πόρων) πέρα από τους οικισμούς Β’ προτεραιότητας (πληθυσμός μεγαλύτερος των 15.000 κατοίκων) για τους οποίους ήδη έχουμε καταδικαστεί από την ΕΕ (C440/06/25-10-07). Αυτό σημαίνει ότι νέα μεγαλύτερα πρόστιμα αναμένονται και για αυτή τη πληθυσμιακή κατηγορία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επανέρχομαι στο θέμα με την παρούσα ερώτηση και ερωτώ:

  1. Γνωρίζετε αν είναι σε ισχύ η έγκριση περιβαλλοντικών όρων της μελέτης της ΕΥΔΑΠ για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων (ΚΕΛ Ραφήνας);
  2. Γνωρίζετε τις αποφάσεις Δήμων της περιοχής, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στην υπερτοπική μελέτη της ΕΥΔΑΠ, για αυτόνομους βιολογικούς καθαρισμούς;
  3. Ποια είναι η στρατηγική σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ;
Ο ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers