28 Μαρτίου 2009

Στον πάγο ο βιολογικός των Μεσογείων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ΟΧΙ στην Μ.Π.Ε.

Η εφημερίδα "ΑΤΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" της 27ης Μαρτίου αναδεικνύει το θέμα και η τροπή αυτή δείχνει για άλλη μια φορά πως δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά.


Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοίνωνε πως θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες με τη χρηματοδότηση του πράγματι προβληματικού αυτού έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".

Για 10 μέτρα μη διευθετημένου ρέματος απορρίπτεται όλη η μελέτη περιβαλλοντικών όρων του βιολογικού των βορείων μεσογείων.

Είναι αφελές, είναι εσκεμμένο ; Οι μελετητές λέτε να μη μέτρησαν καλά ;


Κρατείστε την απόφαση που είναι δεδομένη και την μύτη σας για πολλά ακόμα χρόνια, όσο για τα υπόλοιπα, αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει. Όλα τα σενάρια παίζουν.



Ακολουθεί ερώτηση του Βουλευτή Αττικής κ. Βρεττού προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

29/3/2009

          ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Θέμα: ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων

Επανειλημμένα έχω θέσει το θέμα της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων, καθιστούν αναγκαία την επαναφορά του θέματος.

Όπως γνωρίζετε, για την κατασκευή του έργου ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων, με την με αριθμ. 14511 Δ.Σ Ε.ΥΔ.Α.Π/5-11-2003 απόφαση, εγκρίθηκε η Προμελέτη του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Βορείων Μεσογείων», με την οποία υπάγονται οι 2 Δήμοι (Αρτέμιδας και Ραφήνας ) ως περιοχές Β προτεραιότητας (υποχρέωση αποχέτευσης μέχρι 31-12-2000), και οι 7 Δήμοι (Παλλήνης, Σπάτων, Γέρακα, Ανθούσας, Γλυκών Νερών) οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως περιοχές Γ προτεραιότητας (υποχρέωση αποχέτευσης μέχρι 31-12-05).

Με την ΚΥΑ 136125/10-9-2003 εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι αφού ελήφθησαν υπόψη , οι εγκριτικές αποφάσεις για το Έργο, των: α) Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών μνημείων, β) Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και γ) Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Μόλις πριν λίγες ημέρες το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, έκανε δεκτή προσφυγή του Δήμου Αρτέμιδας και ακύρωσε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, εξαιτίας της γειτνίασής του με το ρέμα της Ραφήνας, η οποία όμως Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων δεν είναι σε ισχύ αφού έχει παρέλθει πενταετία από την έγκριση της (2003).

Η χώρα μας έχει ήδη καταδικασθεί από το 2007 για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων το οποίο επρόκειτο να εξυπηρετήσει τους προαναφερόμενους δήμους.

Προφανώς αγνοώντας τις εξελίξεις πρόσφατα αναφέρατε το έργο ως ένα παράδειγμα προβληματικού έργου που θα λυθεί με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ 2007 – 2013).

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

  1. Γνωρίζετε την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων;
  2. Με ποιο τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την άμεση υλοποίηση του έργου;

Ο ερωτών βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers