9 Νοεμβρίου 2008

26ος Διεθνής Μαραθώνιος - Γρηγόρης Λαμπράκης - Αθήνας. Εκεί που η συμμετοχή είναι νίκη.

Όλες οι γενιές παρούσες και στον 26ο διεθνή μαραθώνιο της Αθήνας, όπως κάθε χρόνο. Στο ύψος της Παλλήνης, μικροί και μεγάλοι δίνουν το παρόν με την ψυχή και όσες δυνάμεις απομένουν.

Στην φωτογραφία που επέλεξα, οι μικροί και ίσως μελλοντικοί μαραθωνοδρόμοι εμψυχώνουν τον απίθανο παππού, που με άψογο στυλ ανεβαίνει τη λεωφόρο Μαραθώνος.
Μέχρι τις αρχές αυτής της δεκαετίας αυτός ήταν ο «Διεθνής Μαραθώνιος, Γρηγόρης Λαμπράκης». Ενας λαϊκός αγώνας (μνήμης για πάρα πολύ κόσμο) με τη μορφή του Λαμπράκη να δεσπόζει.
Από κάποια στιγμή κι έπειτα, όμως -και στα «μουλωχτά»-, έγινε απλά… αφιερωμένος σε αυτόν και τώρα πλέον για να βρείτε το όνομα του μεγάλου αθλητή στίβου, βαλκανιονίκη, ειρηνιστή και αγωνιστική της εθνικής αντίστασης (που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 1963 στη Θεσσαλονίκη ακριβώς για όλα αυτά που ήταν) στο υλικό της διοργάνωσης, πρέπει απλά να είστε τυχεροί. Ή πολύ… άτυχοι αυτοί που έκαναν την αναφορά στην ιστορία του ένα γρίφο στο επίσημο site του μαραθωνίου!
Είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι στη φορτωμένη με περίπου δύο δεκάδες χορηγούς και πάσης φύσεως συνεργάτες πρώτη σελίδα του site δεν υπάρχει η μικρότερη παραπομπή στην προσωπικότητα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αν, βέβαια, βρεθείς (ποιος να το κάνει και γιατί βέβαια;) στην ενότητα «Τύπος» και μετά στις… ενδιαφέρουσες ιστορίες (!) στην τελευταία αράδα, διαβάζεις απλά: «Ο Γρηγόρης Λαμπράκης αιώνιος φάρος για την ανθρωπότητα» και αν (κατά τύχη και πάλι) ο κέρσορας σταθεί πάνω στο όνομα, βλέπεις πως κάτι υπάρχει εκεί!

Αν κλικάρεις, μαθαίνεις επιτέλους κάτι γι’ αυτόν στον οποίο αφιερώνει και μια δυο αμήχανες αναφορές στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κώστας Παναγόπουλος.

Τάδε έφη ο Γρ. Κωνσταντινίδης από την ιστοσελίδα exedrasports.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers