24 Νοεμβρίου 2010

Δημοτικά σχολεία του Μιλάνου μένουν ανοικτά στις διακοπές των Χριστουγέννων λόγω κρίσης


Μιλάνο, Ιταλία

Ανοικτά θα παραμείνουν ορισμένα από τα δημόσια δημοτικά σχολεία του Μιλάνου στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, για να προσφέρουν βοήθεια στις οικογένειες των μαθητών, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλο και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να εργάζονται σε περιόδους διακοπών και δυσκολεύονται να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους.

Μέχρι στιγμής, έξι δημοτικά σχολεία του Μιλάνου αποφάσισαν να παραμείνουν «ανοικτά λόγω διακοπών». Σύμφωνα, όμως, με τον δήμο του Μιλάνου, ο αριθμός τους μπορεί τελικά να διπλασιαστεί.

Από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οι μαθητές θα μπορούν να βρίσκονται εντός σχολικού συγκροτήματος από τις 7:30 μέχρι τις 18:00. Οι δάσκαλοι και ειδικευμένο προσωπικό που ανήκει σε συνεταιρισμούς, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες για την παιδική ηλικία, θα βοηθούν τα παιδιά να διαβάζουν, να αθλούνται και να βελτιώσουν το ταλέντο τους στην ζωγραφική.

Οι οικογένειες καλούνται να συνεισφέρουν οικονομικά ανάλογα με το εισόδημά τους: από 10 μέχρι και 27 ευρώ ημερησίως. Για το γεύμα προβλέπεται επιπλέον συνεισφορά 5 ευρώ, αλλά όποιος προτιμά θα μπορεί να φέρει μαζί του έτοιμο φαγητό από το σπίτι.

Για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας -λιγότερα από 1.000 ευρώ συνολικό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα- δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση.

«Οι μπέιμπι σίτερ κοστίζουν πολύ, έπρεπε να κάνουμε κάτι, να δώσουμε ένα ουσιαστικό χέρι βοήθειας» δήλωσε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σάντρο Περτίνι, που είχε ανοίξει τις πύλες του πρώτο πέρυσι το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πολλοί γονείς εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό δόθηκε παράταση για τη δυνατότητα εγγραφής στις «χριστουγεννιάτικες σχολικές δραστηριότητες» μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Επίσης, στην Φλωρεντία τέσσερα δημοτικά σχολεία έκριναν «πολύ ενδιαφέρουσα» την πρωτοβουλία και ετοιμάζονται να ζητήσουν την απαιτούμενη ειδική άδεια, για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτά τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers