3 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ - ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Όπως απέτυχαν οι Ολυμπιακοί οραματισμοί με το περίφημο κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, άλλο τόσο θα προσβάλλει την ευρύτερη περιοχή η τσιμεντοποίηση του φυσικού κόλπου με τη προσθήκη εκατοντάδων χιλιάδων κυβικών μέτρων μπετόν.

Τώρα πως ένα ανώτατο δικαστήριο έχει πάρει αρνητική απόφαση προ λίγων ετών και τώρα, το ίδιο αν και επαυξημένο έργο πριμοδοτείται θετικά απ΄όλους τους αρμόδιους φορείς, είναι τουλάχιστον απορίας άξιο !!!

Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο λοιπόν, τι άλλο μένει στον απλά σκεπτόμενο κάτοικο της Ανατολικής Αττικής. Δεν είναι μόνο θέμα για τους κατοίκους του Μαραθώνα, μας αφορά όλους.


Όλοι όσοι υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή του τεχνητού νησιού που προωθείται για την παραλία Μαραθώνα Αττικής με σκοπό να γίνει ΜΑΡΙΝΑ ελλιμενισμού αρχικά 120 σκαφών και εν συνεχεία και άλλων 200 για τους εξής λόγους :


1. Είναι ακριβώς το ίδιο έργο με εκείνο που ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικράτειας το 1996 και για το οποίο γνωμοδότησαν τότε αρνητικά δ/νσεις των Υπουργείων Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας και ΠΕΧΩΔΕ.

• Θα καταλάβει έκταση 120 στρ θάλασσας, στην οποία και θα ρίξουν 138.000 m3 μπαζωμάτων, λιθορριπών και τσιμέντου για να το κατασκευάσουν.
Η πραγματική δυναμικότητα ελλιμενισμού είναι για τουλάχιστον 320 σκάφη.

2. Θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή στα ευαίσθητα οικοσυστήματα της ακτής και θα παράγει αέρια, υγρά και στερεά απόβλητα με την λειτουργία του.
Τα ακτομηχανικά προβλήματα θα ενταθούν. Ήδη ο παράνομος μόλος των 70 + 70μ που υπάρχει εκεί, έχει «εξαφανίσει» τις παραλίες που είχαν πλάτος 30-35μ.
Η θάλασσα θα γίνει ακατάλληλη για κολύμβηση και για πολλές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι.

3. Προσβάλλει την ιστορικότητα της περιοχής. Βρίσκεται εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Μαραθώνα και θα μεταβάλλει για πάντα την ακτογραμμή «…η οποία αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της ιστορικής τοποθεσίας λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στις συνθήκες της μάχης του Μαραθώνα…» (ΣτΕ 1474/96).

4. Αποτελεί απειλή για την οικονομία της περιοχής, αφού η παραλία του Μαραθώνα θα χρησιμοποιείται πλέον ως λιμανότοπος, χάνοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες της που θα πηγαίνουν αλλού για μπάνιο, φαγητό, διασκέδαση.

Συμπερασματικά θα είναι ένα έργο υποβάθμισης της περιοχής από περιβαλλοντική , πολιτιστική και οικονομική άποψη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Στην παρακάτω διεύθυνση ενημερωνόμαστε και υπογράφουμε για να μην κατασκευαστεί μαρίνα στον ιστορικό Μαραθώνα.

http://www.nomarinainmarathonbeach.com

Παρακαλούμε, εάν θέλετε να υποστηρίξετε επιπλέον την προσπάθεια αυτή, προωθείστε το συγκεκριμένο μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε.

Είναι πολύ σημαντική η δηλωμένη αντίθεση πολιτών και φορέων.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers