26 Ιουλίου 2009

Εκτός συγκοινωνιακού προγραμματισμου το 55% των ΟΤΑ της Αν. Αττικής

Πρόταση Νομάρχη για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών στην Αττική

Την διεύρυνση της δημόσιας διαβούλευσης που ξεκίνησε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για τον επανασχεδιασμό του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής ώστε να περιλάβει το σύνολο της Αττικής ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ευρ. Στυλιανίδη ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής.

Στην επιστολή του ο Λ. Κουρής επισημαίνει ότι η πρόταση του Υπουργείου για διαβούλευση περιλαμβάνει μόνο τους 84 Δήμους και Κοινότητες που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει τα προβλήματα του μεγαλύτερου τμήματος τόσο της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Αττικής.

Το ίδιο είχε συμβεί και σε παλαιότερες προσπάθειες για την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την διεύρυνση της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ ώστε να καλύπτει ολόκληρη την Αττική δεν προωθήθηκε.

Ειδικότερα στο εξαγγελθέν προς διαβούλευση σχέδιο περιλαμβάνονται 20 από τους 44 Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής, δηλαδή ποσοστό 45%, με αποτέλεσμα να παραμένει σε εκκρεμότητα στο υπόλοιπο 55% των ΟΤΑ της περιοχής μια σειρά συγκοινωνιακών προβλημάτων.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής αναφέρει ενδεικτικά τέσσερις μεγάλες ενότητες προβλημάτων που είναι:

  • Η επέκταση των αστικών συγκοινωνιών σε Δήμους και Κοινότητες της Ανατολικής Αττικής
  • Η μελέτη και εφαρμογή των συνδυασμένων μεταφορών με την τροφοδότηση των μέσων σταθερής τροχιάς στην Ανατολική Αττική.
  • Η δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στις στάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς στην Ανατολική Αττική (Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί)
  • Η διαμόρφωση κατάλληλου πλαισίου για την διεύρυνση του ρόλου της δημοτικής συγκοινωνίας στην εξυπηρέτηση των πολλών δορυφορικών οικισμών κάθε περιοχής,

τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο άμεσο μέλλον προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι από το σύστημα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αττική.

Ανάλυση στο θέμα έχει γίνει και από την εφημερίδα "ΑΤΤΙΚΟ ΒΗΜΑ " της 24ης Ιουλίου 2009 με τον εύγλωττο τίτλο "ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ"

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers