4 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα προχώρησαν και στη δημιουργία δικού τους site

Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα προχώρησαν και στη δημιουργία δικού τους site στη διεύθυνση
www.real-democracy.gr
Κάποιοι άλλοι όμως μας πληροφορούν ότι, κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά.

Ποιοί κρύβονται πίσω απο την σελίδα real-democracy.gr;! (Ανανέωση)

Ο ενημερωμένος πολίτης όμως  είναι αυτός που θα διαλέξει μέσα από το πλήθος της πληροφόρησης, αυτή που θα είναι και η πλέον σωστή. Δείτε, ελέγξτε και μετά κρίνετε.  

Δείτε και τι έχει γραφτεί στην ιστοσελίδα  www.real-democracy.gr

Ποιοί είμαστε
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.

Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.
Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι:

-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.

-Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.

-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.

-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.

-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.

-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.

-Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση... Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.

Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.

Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.

Εκδηλώσεις


Σάββατο 04/06/2011

1. ToΣάββατο στο Σύνταγμα η Πλατεία θα γεμίσει με παιδιά:

-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
-ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
-WORKSHOP, STENCIL, GRAFFITI
-EIKAΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ TEEPEE
-MAΓΟΙ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ -  FACEPAINTING

Σας περιμένουμε από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6

Κυριακή 05/06/2011

12.00 Εισαγωγικό Tai Chi
12:00 Κύκλος υλικών για παιδάκια (δράση)
13:00 Ψηφιδωτό με θέμα “Ο Περικλής” (παιδική δράση)
13:00 1η συνάντηση για το Θεατρικό Εργαστήριο

18:00 Σωματικό Θεατρικό Δρώμενο με θέμα “Το Δένδρο”
18:30 Χορευτική Παράσταση “Αιχμάλωτος” (μπροστά στο συντριβάνι)
19:00 “ToRAPτου Ηράκλειτου” Θεατρικό και μουσικό δρώμενο πολιτικής ποίησης βασισμένο στον Μιχάλη Κατσαρό, Ανδρέα Εμπειρίκο και Β. Μαγιακόφσκι

Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers