29 Νοεμβρίου 2007

Τα παραλειπόμενα της καύσης (σκουπιδιών) στο κτήμα ΚΑΜΠΑ

Τα παραλειπόμενα της καύσης (σκουπιδιών) στο κτήμα ΚΑΜΠΑ, από τον τοπικό τύπο, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μπουντουβά, την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, αλλά και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτήματος.

Στο Blog ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ είχε αναρτηθεί την ίδια ημέρα (18.11.2007) ενημερωτικό άρθρο για τους κινδύνους που δημιουργούνται στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών με θέμα :

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ. Είναι μια πραγματικότητα ή είναι μια υπόνοια οδυνηρής πραγματικότητας ;

Η τοπική εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" της 23ης Νοεμβρίου


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ
Επικεφαλής του
Συνδυασμού
ΠΑΛΛΗΝΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παλλήνη 27-11-2007

Να λοιπόν που λύσαμε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων !
Και μάλιστα με τη μέθοδο της καύσης!
Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση με τη στήριξη μάλιστα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ψάχνουν εναγωνίως να βρουν χώρο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Βρίσκουν όμως σθεναρή αντίσταση από τους ¨απείθαρχους¨ δημάρχους και κατοίκους των περιοχών χωροθέτησης (Κερατέα, Γραμματικό). Άκουσον, Άκουσον, οι άνθρωποι εκεί αντιδρούν γιατί θέλουν να προστατεύσουν το περιβάλλον τους!!!!!!

Δεν έρχονται στη Δημοτική μας Αρχή να τους δώσει τα φώτα της, η οποία έχει απλουστεύσει τα πράγματα!
-Επιλέγει έναν από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει.
-Προσέχει μάλιστα ώστε αυτός ο χώρος να έχει ιστορική σημασία για την πόλη και να έχει μπαζωθεί από τους ιδιοκτήτες (κατέστρεψαν τους αμπελώνες) επιδιώκοντας να κατασκευάσουν ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο ( Εμπορικό κέντρο εσείς! Καύση σκουπιδιών εμείς!).
-Ρίχνει μερικά κλαδιά πάνω στα επικίνδυνα ανακυκλωμένα σκουπίδια και τα καίει όλα!
-Αν με την καύση των σκουπιδιών μολύνεται το περιβάλλον, λίγη σημασία έχει για τη Δημοτική Αρχή!
-Αν αυτή η περιοχή είναι στην επικαιρότητα αυτή την εποχή και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού και του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το ποια θα είναι η τύχη της, λίγο τη νοιάζει!

Άμεσα λοιπόν μπαίνουν τα ερωτήματα:
Μήπως με την ενέργειά της αυτή η Δημοτική Αρχή - με όποια ελατήρια και αν ενήργησε- επιδιώκει να βάλει ένα δίλημμα στους Παλληνιώτες; Και το δίλημμα αυτό είναι: Καλύτερα σε αυτό το μέρος να γίνει εμπορικό κέντρο παρά σκουπιδότοπος.
Μήπως με τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνονται τα επιχειρήματα των ιδιοκτητών;
Αν αυτό επιδιώκει η Δημοτική Αρχή της Παλλήνης, προσφέρει κάκιστη υπηρεσία στην πόλη.
Εμείς ούτε σκουπιδότοπο θέλουμε σε αυτήν την περιοχή, αλλά ούτε και εμπορικό κέντρο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΕΙ Ο "ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ" ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ


23/11/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 5η συνεχή μέρα ρυπαίνει το περιβάλλον ο "σκουπιδότοπος" στο κτήμα ΚΑΜΠΑ, ιδιοκτησίας REDS AE. Είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές γιατί εδώ και 5 μέρες συντελείται «έγκλημα» διαρκείας εις βάρος της υγείας των κατοίκων των γύρω περιοχών αλλά κυρίως σε βάρος της υγείας των παιδιών μας που φοιτούν (περισσότερα από 1000 παιδιά) στα σχολεία γύρω από το κτήμα Καμπά.
Η καύση των σκουπιδιών (λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικές καρέκλες, πλαστικές σακούλες, πινακίδες PVC, στρώματα, ΕΛΛΕΝΙΤ), που ξεκίνησε την Κυριακή 18/11/2007 στις 06:30 περίπου, σε συνδυασμό με τις ρυπογόνους ουσίες και τα αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα της Αττικής Οδού, της Λ. Λαυρίου και της Λ. Μαραθώνος δημιουργούν στην περιοχή μας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ καρκινογόνων ουσιών με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά κυρίως στην υγεία των παιδιών μας. ΓΙΑΤΙ ; Σε τι μας έφταιξαν αυτά και ποιος μας δίνει το δικαίωμα αυτό να εγκληματούμε ανεπανόρθωτα εις βάρος τους.
Αρχίζουμε πλέον να σκεφτόμαστε «μήπως οι κινήσεις αυτές –καύση σκουπιδιών του Δήμου μας στο κτήμα Καμπά – δημιουργούν τις προϋποθέσεις απαξίωσης της περιοχής ώστε οι κάτοικοι πλέον να ¨προτιμήσουν¨ την κατασκευή του προβλεπόμενου Εμπορικού Κέντρου από την ύπαρξη μιας ρυπογόνου χωματερής στην περιοχή μας» Άλλωστε η πρώτη απαξίωση ξεκίνησε από την ιδιοκτήτρια εταιρία όταν σκέπαζε τους αμπελώνες του κτήματος με μπάζα από την Αττική Οδό. «Έγκλημα» διαρκείας σε βάρος του περιβάλλοντος και των περιουσιών μας.
Γιατί κύριοι της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας υποβαθμίζετε με τις πράξεις ή τις παραλήψεις σας την περιοχή μας, όπου εμείς οι κάτοικοί της έχουμε επενδύσει τους κόπους μιας ζωής για να ζήσουμε σε μια πόλη που θα μας προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής. Γιατί απαξιώνεται τις περιουσίες μας; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;
Γιατί σιωπά η αντιπολίτευση;
Τι κάνει ο ΦΕΣ, όταν προεκλογικά (στις Δημοτικές Εκλογές) για τα πιο απλά προβλήματα δημοσίευε βαρυσήμαντα άρθρα στην εφημερίδα του και τώρα σιωπά; ΓΙΑΤΙ;
Ποιες είναι οι ευθύνες για την ιδιοκτήτρια εταιρία του κτήματος Καμπά, η οποία όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της 22/11/2007 γνώριζε την επικείμενη καύση «κλαδιών» (σκουπιδιών, όπως φαίνεται καθαρά από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μια μέρα πριν από την καύση και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας http://pallini-environment.blog.com/ και των οποίων η ελεύθερη καύση απαγορεύεται);
Η ιδιοκτήτρια εταιρία στο εν λόγω Δελτίο Τύπου «εκφράζει τη λύπη της για τις παρενέργειες που είχαν στους περίοικους οι έκνομες πράξεις και αυθαιρεσίες» και θέτουμε εύλογα το ερώτημα για τις ανυπολόγιστες βλαπτικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και κυρίως των παιδιών μας ποιος θα πρέπει να λογοδοτήσει;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
· Να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους
· Να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής
· Να απαγορευθεί η εναπόθεση και η καύση «σκουπιδιών» στο χώρο του κτήματος Καμπά
· Να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα υπολείμματα των σκουπιδιών

Η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Κτήματος Καμπά

Διευκρίνιση από την εταιρεία RΕDS. όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" στο φύλλο της 23/11/07

Σχετικά με την καύση υλικών το Σαββατοκύριακο 17-18/11/2007 στο κτήμα Καμπά, η ιδιοκτήτρια εται­ρία REDS θα ήθελε να διευκρινίσει και επισημάνει τα εξής:

• Η εταιρία καταγγέλλει την παράνομη καύση επι­βλαβών υλικών και δηλώνει ότι τα υλικά αυτά κάηκαν εν αγνοία της. Η σχετική ενημέρωση που λάβαμε α­ναφέρει ότι οι υπάλληλοι του δήμου σκόπευαν να κά­ψουν κλαδιά, στα οποία εκ των υστέρων τοποθετή­θηκαν άλλα υλικά από τρίτους, οι οποίοι καταπάτη­σαν την ιδιοκτησία της εταιρίας.

• Το συγκεκριμένο οικόπεδο, παρόλο που είναι πε­ριφραγμένο καταπατείται συνεχώς.

• Ως εκ τούτου η εταιρία μας:

- ουδεμία ευθύνη φέρει για παράνομες πράξεις που πραγματοποιούνται στον ιδιοκτησιακό της χώρο από την στιγμή που καταπατείται.

- Η εταιρεία μας δεσμεύεται να προβεί σε κάθε νό­μιμη ενέργεια για να προστατεύσει τον ιδιοκτησιακό της χώρο αλλά και τους περίοικους οι οποίοι, ενδε­χομένως, υφίστανται τις οποιοδήποτε παρενέργειες έκνομων πράξεων και αυθαιρεσιών και για τις οποίες εκφράζουμε τη λύπη μας.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers