8 Ιουνίου 2008

Καταγγελία για αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα γραφεία των διευθύνσεων Αττικής

Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Γραφεία Εκπαίδευσης υπολογίζονται γύρω στους 4.000, ενώ οι θέσεις αυτές θα μπορούσαν να καλυφθούν από διοικητικό προσωπικό.

Εώτηση του Nτίνου Βρεττού, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ της Περιφέρεια Αττικής προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

5/6/2006

Το αιρετό μέλος του Ανώτατου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Δημοσθένης Μπαρούτας καταγγέλλει ότι δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,στις διευθύνσεις των Γραφείων Εκπαίδευσης.

Έτσι είχαμε το φαινόμενο να μην αποσπασθούν εκπαιδευτικοί που κρίνονται απαραίτητοι για τη λειτουργία του Γραφείου ( εκκαθαριστές αποδοχών, υπεύθυνοι ολοήμερων ), εκπαιδευτικοί που η οργανική τους θέση είναι μακριά από τις οικογένειές τους, εκπαιδευτικοί που ζητούσαν απόσπαση για σοβαρούς λόγους υγείας, παραβιάζοντας έτσι αποφάσεις συλλογικών οργάνων και κανόνες δεοντολογίας.

Είναι γνωστό ότι τα κενά των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση τις ετήσιες προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, υπολογίζονται περίπου στις 10.000 σε όλη την χώρα. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Γραφεία Εκπαίδευσης υπολογίζονται γύρω στους 4.000, ενώ οι θέσεις αυτές θα μπορούσαν να καλυφθούν από διοικητικό προσωπικό.

Αν όντως αληθεύουν οι καταγγελίες, επιστρέφουμε σε άλλες εποχές για την εκπαίδευση.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ

  • Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αποσπάσθηκαν στα Γραφεία Εκπαίδευσης της Αττικής;
  • Ποιες είναι οι κενές θέσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής;
  • Με ποια κριτήρια έγιναν οι αποσπάσεις στα Γραφεία Εκπαίδευσης;
  • Γιατί δεν γίνονται προσλήψεις διοικητικού προσωπικού για τις θέσεις αυτές προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μείνουν στο σχολείο;


Ο ερωτών Βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers