25 Μαΐου 2009

TETAΡTH 27/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ REDS.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ (ΑΡΟ-ΑΡΟΝ) ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΜΠΑ

ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
Ακολουθούν με τη σειρά που μας αποστέλλονται :

  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

  • Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλλήνης

  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
  • Απομαγνητοφωνήσαμε την τοποθέτηση του Μίμη Ανδρουλάκη, από την εκδήλωση που έγινε στις 18/5 στην Παλλήνη για το νέο του βιβλίο "ΛΕΥΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ, blue tree, ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΑΒΙ" που αναφέρεται στα εμπορικά κέντρα που εισβάλλουν στην καθημερινότητα του έλληνα πολίτη. (Ακούστε το 6λεπτο αυτό, ειδικά ας προσέξουν τις επισημάνσεις του, τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Παλλήνης αλλά και όλοι οι έμποροι της περιοχής)
  • Ευχαριστούμε τον Ρ/Σ/ ΣΚΑΙ και τον Δημοσιογράφο κ. Κουφόπουλο για την ανάδειξη του θέματος χθες σε συνέντευξη με μέλη της επιροπής αγώνα.
  • Ευχαριστούμε τον ρ/σ "ΔΙΕΣΗ" και τον Κώστα Αρβανίτη για την προβολή της ανακοίνωσης
Ο Κώστας σας έστειλε ένα μήνυμα.
Απ.: TETAΡTH 27/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν"

η ανακοινωση ακουστηκε σημερα στις 09.45 στον διεση".
27/5/2009. Η ανακοινωσή σας είναι από τις 09.00 στα δελτία ειδήσεων του ΔΙΕΣΗ και σχόλιο στις 08.30 στην φυλή των φίλων.


  • 26/5/2009 ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης

(Συνέντευξη μέλους της επιτροπής αγώνα στο Http://www.tvxs.gr)


Ακολουθούν οι ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ



Ανακοίνωση από τον :
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Γραβιάς 5 και Σπετσών 16, Παλλήνη Αττικής, Τ.Κ.: 15351,
http://www.medicitizen.blogspot.com/
E-mail: anespa2001@gmail.com

ΠΑΛΛΗΝΗ 25-05-2009
ΠΡΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΟΙΝ. : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν.Α.Α.Α.
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΓΕΡΑΚΑ

Κύριε Δήμαρχε,
Κύρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στις 20-05-2009 επιχειρήθηκε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) Παλλήνης με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Περιοχής Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέα στο Κτήμα Καμπά»

Πρωτοβουλία Οργανώσεων Πολιτών και Κοινωνικών Φορέων που δεν συμφωνούν με την όλη μεθόδευση όσον αφορά στην δημιουργία εμπορικού κέντρου δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή του.

Ορίστηκε μετά από αυτό, νέο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27-05-2009.
Ο Νομάρχης για το νέο ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, έχει καλέσει σε διαβούλευση, μέσα από ένα κύκλο 4 ανοικτών συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τόσο τους Νομαρχιακούς Συμβούλους, όσο και τους Φορείς της περιοχής μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2009.

Διαφαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να προλάβουν την όποια εξέλιξη, στις 20 Μαΐου 2009, και να δημιουργήσουν ανατροπές προηγούμενων ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Παλλήνης.

Δεν τα κατάφεραν γιατί η μαζική παρουσία των κατοίκων τους ανέβαλε αυτό το σχεδιασμό που θα τον επιχειρήσουν εκ νέου στις 27 Μαΐου 2009.

Λαμβάνοντες υπόψη τα παραπάνω τίθενται τα ερωτήματα :
Ποιες είναι οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Συμβούλων για το «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» (συνημμένο έγγραφο) ; Εφόσον, χωρίς καμία διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, έχουν απ’ ότι φαίνεται συγκεκριμένες θέσεις ;

Γιατί η Δημοτική Αρχή βιάζεται να κλείσει το θέμα «Οριοθέτηση Π.Ο.Α.Π.Δ. Τριτογενούς Τομέα στο Κτήμα Καμπά» όταν υπάρχουν τόσες σοβαρές εκκρεμότητες στην περιοχή ;

- Γιατί δεν έχει αναζητήσει επίλυση προβλημάτων υποδομών της πόλης ;
- Γιατί δεν προέχει η επίλυση του προβλήματος της Αποχέτευσης;
- Γιατί δεν έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ για επιτάχυνση ολοκλήρωσης των εντάξεων περιοχών στο Σχέδιο Πόλης ;
-Γιατί η Δημοτική Αρχή βάζει στο συρτάρι την απόφαση 279/11/2007 του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Ν.Σ.) της Ν.Α.Α.Α. σύμφωνα με την οποία :

Δεν έχει συνταχθεί και εγκριθεί το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Νόμου 2742/99 ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη για τη φέρουσα ικανότητα της ευρύτερης περιοχής της Αν. Αττικής σε τέτοιου είδους δραστηριότητα.

Με την πρόσθεση εμπορικών δραστηριοτήτων δεν επιτυγχάνονται οι κατευθύνσεις του ΡΣΑ και ειδικότερα ως προς το στόχο για την ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων. Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό ακυρώθηκε και η τροποποίηση του ΓΠΣ κατά το μέρος που (αφορούσε το κτήμα Καμπά με την υπ' αριθμ. 2675/01 Απόφαση του ΣτΕ.

Ας μελετήσουν καλά οι Δημοτικοί Σύμβουλου και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη γνωμοδοτική μελέτη του «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» που δημοσιοποιήθηκε στις 12/5/2009, σύμφωνα με την οποία αναφέρονται :

1. Δεν επιτρέπεται η μεταβολή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος του Κτήματος Καμπά, ως ανήκοντος εν μέρει μεν (κτίρια) στο πολιτιστικό κεφάλαιο, εν μέρει δε στην γεωργική γη του Δήμου Παλλήνης (αμπελώνες κ.λπ.). Αμφότερα είναι προστατευτέα.

2. Τυχόν έγκριση Περιοχής Οργανωμένης Αναπτύξεως Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέως δύναται να προσβληθεί ενώπιον του ΣτΕ.

3. Ενδείκνυται η αποκατάσταση των περίφημων αμπελώνων Καμπά που θα ανεδείκνυαν την φύση του Κτήματος ως μνημείου του βιομηχανικού πολιτισμού μας.

4. Το Επιμελητήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει εις ήν περίπτωση ήθελεν εγκριθεί η Περιοχή Οργανωμένης Αναπτύξεως Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέως.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και ο απλός πολίτης δεν πρέπει να παγιδευτούν σε βιαστικές διαδικασίες που μόνο τη REDS συμφέρουν και να προσπεράσουν όλο αυτό το σκεπτικό που αναπτύχθηκε στην παρούσα επιστολή.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • Ανακοίνωση από την :

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν.Α. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
http://www.egp.gr/


25/5/2009
Το κτήμα Καμπά στην Κάντζα Αττικής, είναι ένας χώρος έκτασης 354 στρεμμάτων που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Παλλήνης και αποτελεί ζωτικό χώρο της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Το κτήμα ανήκει σήμερα στην REDS, θυγατρική του ομίλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία σχεδιάζει την «εκμετάλλευσή» του με τη δημιουργία ενός γιγάντιου εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου, δομημένης έκτασης 100.000 τ.μ περίπου που θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρου (τύπου MALL) των Βαλκανίων.
Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον αστικό και κοινωνικό ιστό της πόλης μας όπως:
- ραγδαία επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος,
- αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην περιοχή,

- ηχορύπανση σε 24ωρη βάση και με αυξημένες δόσεις το Σαββατοκύριακο,
- περαιτέρω μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα σε μία περιοχή που δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο,
- αλλοίωση του Αττικού τοπίου, που τόσες καταστροφές έχει υποστεί και τέλος
- αλλοίωση του χώρου του κτήματος ως μνημείου του βιομηχανικού πολιτισμού μας.

Οι επιπτώσεις όμως θα είναι ακόμη δυσμενέστερες για τα περίπου 1200 παιδιά που φοιτούν καθημερινά στα σχολεία των περιοχών που είναι δίπλα στο κτήμα Καμπά και που δυστυχώς δεν αποτέλεσαν σημείο αιχμής στις διαπραγματεύσεις, που έγιναν ανάμεσα στο Δήμο Παλλήνης και την ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Εμείς οι γονείς αυτής της πόλης επειδή αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας,
Ρωτάμε:
Γιατί η Δημοτική Αρχή βιάζεται να κλείσει το θέμα όταν:
1) Είναι σε εκκρεμότητα και υπό συζήτηση το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική
2) Είναι δεδομένη η άρνηση της Νομαρχίας να δεχτεί τη σύσταση της ΠΟΑΠΔ Μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την αλλαγή της νομοθεσίας για τα υπό ίδρυση Εμπορικά Κέντρα υπερτοπικής σημασίας (όπως είναι το προτεινόμενο),
3) Δεν έχουν ενημερωθεί και τοποθετηθεί οι κάτοικοι της πόλης μας για την πρόταση της REDS, έτσι όπως επιβάλουν το Σύνταγμα και οι συνθήκες που έχει αποδεχθεί και υπογράψει η χώρα μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


· Πως προστατεύονται τα παιδιά μας μέσα από τη συγκεκριμένη πρόταση;

Απαιτούμε:
Aνάπτυξη της περιοχής με σχέδιο αειφορίας και βιωσιμότητας το οποίο προϋποθέτει την δημιουργία υποδομών (αποχέτευση), την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο Σχέδιο Πόλης, προκειμένου οι ανάγκες σχολική στέγης να ικανοποιούνται ανάλογα με την ζήτηση. Γιατί διαφορετικά σήμερα θα είναι το Κτήμα Καμπά, αύριο θα είναι δεκάδες άλλες ιδιοκτησίες που σταδιακά θα μεταλλάσουν την φυσιογνωμία της περιοχής, θα αστικοποιούν το περιβάλλον και εμείς θα παραμένουμε… απλοί θεατές.

Καλούμε:
τους συλλόγους γονέων και όλους τους πολίτες να ενισχύσουν, με την παρουσία τους στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 27/05/09 και ώρα 6.30 μμ, την προσπάθεια που γίνεται από φορείς και κατοίκους της πόλης μας για να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της REDS.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

  • Ανακοίνωση από τον : Γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλλήνης - 26/5/09

Το ΠΑΣΟΚ Παλλήνης συμμετέχει και στηρίζει την

συγκέντρωση της Τετάρτης 27 Μαΐου 2009

στο Δημαρχείο Παλλήνης

με τη συμμετοχή των Οργανώσεων Πολιτών Παλλήνης

και την στήριξη Πολιτικών Φορέων και Ενεργών Πολιτών

…για να αποτραπεί η λήψη απόφασης για την κατασκευή

Εμπορικού Κέντρου μαμούθ στο κτήμα ΚΑΜΠΑ,

δίπλα στα σπίτια μας και σε απόσταση αναπνοής

από τα σχολεία των παιδιών μας.
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Δικαιούμαστε καλύτερες συνθήκες ζωής και παλεύουμε γ’ αυτό.

Ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Παλλήνης
Π. Πολίτης


  • Ανακοίνωση από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ :


ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Αν οι αγώνες της Αυτοδιοίκησης για την προστασία του περιβάλλοντος, ήταν στην κατεύθυνση αυτής που επιχειρεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, εμείς θα προβληματιζόμασταν έντονα για τον λόγο ύπαρξής της.

Επειδή όμως δεν μπορούμε να γενικεύουμε, είμαστε μαζί με τους φορείς των πολιτών και κάθε απλό άνθρωπο, στον αγώνα για την διαφύλαξη κάθε ελεύθερου χώρου, που μπορεί βέβαια ν αναδειχθεί, για ν΄ αναβαθμίσει οικολογικά, πολιτιστικά αθλητικά την εξαντλημένη από την «αξιοποίηση» κοινωνία μας.

Κλείνοντας τα μάτια στο αύριο, οδηγούμε ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας στο περιθώριο, που τείνει να ζει χωρίς ελπίδα.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε τα αδιέξοδα ενός συστήματος που στηρίζεται στον υπερκαταναλωτισμό και την ασύδοτη κερδοσκοπία

Καλούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαιστανθούν έγκαιρα τις επιπτώσεις από τον σταδιακό αφανισμό τους και την συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγα πολυεθνικά απρόσωπα νομικά μορφώματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ


  • Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Μίμη Ανδρουλάκη για τα εμπορικά κέντρα και το μέλλον της Ανατολικής Αττικής.





  • Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις στο κτήμα Καμπά τρέχουν …..

Προς όφελος μας ?

Σε βάρος μας αν δεν τις ανατρέψουμε 26/05/2009

Τι ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο

-Να λειτουργήσει στοιχειωδώς Δημοκρατικά και να συσκεφθεί με την τοπική κοινωνία πριν πάρει αποφάσεις .

-Να πάρει υπόψη του ότι όλοι οι φορείς της περιοχής που θίγεται από το Εμπορικό Κέντρο όπως και η Ένωση Γονέων είναι αντίθετοι με τη δημιουργία του

-Να επεξεργασθεί με επιστημονικούς συνεργάτες την γνωμάτευση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος που αποφαίνεται ότι το κτήμα Καμπά μπορεί να παραμείνει αγροτική γη .Ισχυρό διαπραγματευτικό ατού της τοπικής κοινωνίας το οποίο αποποιείται .

- Να αναλύσει τις επιπτώσεις του υπό ψήφιση Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου στην περιοχή μας τις οποίες η Νομαρχία μελετά και συζητά με τους πολίτες σε προγραμματισμένες συγκεντρώσεις . Δεν είναι μόνο το κτήμα Καμπά –ακολουθούν πλήθος χρήσεων μη συμβατών με τον οικιστικό χαρακτήρα της πόλης μας .

-Να αποτρέψει το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει

λόγω της εγγύτητας του Εμπορικού Κέντρου με τον οικισμό και τα σχολεία της

περιοχής .

Ζητάμε δηλαδή να νοιαστεί για την προστασία των κατοίκων και όχι για τα συμφέροντα της εταιρείας Reds

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία αγόρασε το 1997 Αγροτική Γή .Απο τότε χρησιμοποιεί τις ισχυρές διασυνδέσεις της με την εξουσία προκειμένου να αλλάξει η χρήση της γής και να επιτραπεί η κατασκευή εμπορικού κέντρου.

Ενδιαφέρει την εταιρεία η κατασκευή και στη συνέχεια η λειτουργία εμπορικών κέντρων η οποία να διέπεται από κανόνες και ρυθμίσεις που μειώνουν το κόστος για την τοπική κοινωνία ? Γιατί έτσι παρουσιάζεται από τους υποστηρικτές της οι οποίοι παρουσιάζουν μάλιστα και μνημόνιο το οποίο θα έχει ισχύ 50ετίας !!!! .Ας δούμε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα :

Εμπορικό Κέντρο VESO MARE κατασκευής 2001 πουλήθηκε το 2007 στην Henderson Global Investors Limited .

Εμπορικό Κέντρο ESCAPE CENTER κατασκευής 2003 πουλήθηκε το 2007 στην Henderson Global Investors Limited .

Εμπορικό Πάρκο Γυαλού στα Σπάτα υπό κατασκευή Το 2007 υπογράφηκε προσύμφωνο πώλησης με την …… Henderson Global Investors Limited .!!!

Ποια είναι όμως αυτή η Henderson Global Investors Limited

Μήπως είναι μία εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης πάρκων εμπορικών ?

Είναι μία εταιρεία που διαχειρίζεται Διεθνή Αμοιβαία Κεφάλαια .

Είναι μία εταιρεία που στρατηγικό της στόχο έχει την μεγιστοποίηση του κέρδους των μεριδιούχων της όπως η ίδια αναφέρει στο προφίλ της στο internet και της οποίας το υπό διαχείριση κεφάλαιο αποτελείται κατά 82% από μετοχές και επενδυτικά προϊόντα .Είναι ένα επιθετικό Διεθνές Κεφάλαιο που δεν θα δεσμευθεί από μνημόνια και συμφωνίες κυρίων προκειμένου η απόδοση των κεφαλαίων της να αυξηθεί κατά 0,01%. Δεν το υποστηρίζουμε αβάσιμα .Το απέδειξε η οικονομική κρίση που συγκλονίζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και την οποία ήδη πληρώνουμε πολύ ακριβά .

Δεν είναι απίθανο και για το κτήμα Καμπά να είναι στα σκαριά παρόμοια συμφωνία .Η οποία να ανακοινωθεί μετά την αλλαγή της χρήσης γής .

Γιατί αυτή η αλλαγή είναι που θα δημιουργήσει υπεραξίες τις οποίες θα καρπωθεί η Reds .

Oλη η ουσία λοιπόν της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι για το πώς θα χαρίσουμε στην Reds αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της πόλης μας ,του περιβάλλοντος ,των παιδιών μας της ιστορικής μας μνήμης .

Ας μη το επιτρέψουμε !!!

Τα όνειρα τους είναι οι εφιάλτες μας .

Ας ονειρευτούμε εμείς ένα αύριο για την πόλη μας

ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2009. ΩΡΑ 18:30

Στις 20-05-2009 επιχειρήθηκε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) Παλλήνης με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Περιοχής Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέα στο Κτήμα Καμπά»

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο δικό τους κάλεσμα και έκαναν το δικό τους κοινωνικό συμβούλιο στην είσοδο του Δημαρχείου , επιχειρηματολογώντας και απαιτώντας από τους αιρετούς της πόλης μας να τους σεβαστούν. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Συμβούλων Παλλήνης για το «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Οι κάτοικοι είναι αντίθετοι με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στις 13 Απριλίου, που προωθεί την τσιμεντοποίησή της.

Ακόμα όμως και με αυτό το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής σε διαβούλευση και πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των 4 συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2009, είναι φανερό πια πως κάποιοι προσπάθησαν να προλάβουν την όποια εξέλιξη, και λόγω ίσως των επικείμενων εκλογών, να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης στις 20 Μαΐου 2009. Δεν τα κατάφεραν γιατί η μαζική παρουσία των κατοίκων τους ανέβαλε αυτό το σχεδιασμό που θα τον επιχειρήσουν εκ νέου στις 27 Μαΐου 2009.

- Γιατί η Δημοτική Αρχή βιάζεται να κλείσει το θέμα «Καμπά» ;
- Γιατί δεν προέχει η επίλυση του προβλήματος της Αποχέτευσης;
- Γιατί δεν έχει αναζητήσει επίλυση προβλημάτων υποδομών της πόλης ;

Oι χρήσεις γης και η αξιοποίηση του χώρου των κτημάτων Καμπά πρέπει να είναι συμβατή με την παράδοση του χώρου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής .

Στο πλαίσιο αυτό οι προτάσεις για την δημιουργία «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων’» Τριτογενούς Τομέα μας βρίσκουν αντίθετους σε νομικό αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο.

Νομικά η προτεινόμενη ΠΟΑΠΔ δεν διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την παλαιότερη πρόταση δημιουργίας «Διευθετημένου Πάρκου Επιχειρήσεων», που έχει κριθεί αρνητικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ας μελετήσουν καλά οι Δημοτικοί Σύμβουλου τα 4 συμπεράσματα της γνωμοδοτικής μελέτης του «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» που δημοσιοποιήθηκε στις 12/5/2009 ( η γνωμοδότηση πραγματοποιήθηκε με ενέργειες του ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ»).

1. Δεν επιτρέπεται η μεταβολή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος του Κτήματος Καμπά, «ως ανήκοντος εν μέρει μεν (κτίρια) στο πολιτιστικό κεφάλαιο, εν μέρει δε στην γεωργική γη του Δήμου Παλλήνης (αμπελώνες κ.λπ.). Αμφότερα είναι προστατευτέα».

2. Τυχόν έγκριση Περιοχής Οργανωμένης Αναπτύξεως Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέως δύναται να προσβληθεί ενώπιον του ΣτΕ.

3. Ενδείκνυται η αποκατάσταση των περίφημων αμπελώνων Καμπά που θα ανεδείκνυαν την φύση του Κτήματος ως μνημείου του βιομηχανικού πολιτισμού μας.

4. Το Επιμελητήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει εις ήν περίπτωση ήθελεν εγκριθεί η Περιοχή Οργανωμένης Αναπτύξεως Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέως.

Τέλος, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να απαιτήσουν, εφόσον δεν έχουν την επιστημονική γνώση, τις υπηρεσίες εξειδικευμένων Συμβούλων.

Οι Ενεργοί Πολίτες θυμίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση 279/11/2007 του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Πρακτικό 279/11.2007 ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  1. Δεν έχει συνταχθεί και εγκριθεί το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Νόμου 2742/99 ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη για τη φέρουσα ικανότητα της ευρύτερης περιοχής της Αν. Αττικής σε τέτοιου είδους δραστηριότητα.
  2. Με την πρόσθεση εμπορικών δραστηριοτήτων δεν επιτυγχάνονται οι κατευθύνσεις του ΡΣΑ και ειδικότερα ως προς το στόχο για την ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων. Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό ακυρώθηκε και η τροποποίηση του ΓΠΣ κατά το μέρος που (αφορούσε το κτήμα Καμπά με την υπ' αριθμ. 2675/01 Απόφαση του ΣτΕ.

Ο απλός πολίτης είναι αγανακτισμένος με όλα όσα συμβαίνουν ερήμην του και δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει η Αν. Αττική όπως έγινε η Αθήνα και ο Πειραιάς με το προηγούμενο Ρυθμιστικό σχέδιο του 1985.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers