10 Ιανουαρίου 2008

Το Αποχετευτικό πρόβλημα της Αν. Αττικής ξανά στην επικαιρότητα. Ερώτηση του κ. Ντ. Βρεττού, Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής,

Σε αναμονή της απάντησης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στην ερώτηση του κ. Βρεττού για την έλλειψη αποχέτευσης στην Αν. Αττική.

Ο τοπικός τύπος με κύριο μοχλό κίνησης την εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟ, επανέρχεται με ακόμα ένα πρωτοσέλιδο τίτλο στις 21/12/2007...Η αποχέτευση μάλλον κινείται !

Στο ιστολόγιο του "ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" σε μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις στις 13/12/2007 έμπαιναν ξανά τα ερωτήματα ...

  • Γιατί το έργο για τον διαδημοτικό βιολογικό (ΚΕΛ Ραφήνας) αν και έχει θεωρηθεί ως ώριμο για ένταξη στο Δ ΚΠΣ, δεν προχωράει ;
Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες της Νομαρχίας πέραν των σκέψεων και προθέσεων ;

Καλούμε όλους τους Ενεργούς Πολίτες της Αν. Αττικής σε εγρήγορση.

ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του κ. Βρεττού και ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα βρεθεί ο στόχος που όλοι αναζητούμε. Μία είναι η λύση και αυτή έχει μελετηθεί επί πολλά χρόνια από την Πολιτεία. Ας γίνουν λοιπόν οι τελευταίες μελετητικές τροποποιήσεις από την ΕΥΔΑΠ που θα ικανοποιούν τις θιγόμενες περιοχές για να προχωρήσει το μεγάλο έργο.


Δελτίο Τύπου
του κ. Ντίνου Βρεττού,
Βουλευτή Περιφ. Αττικής

Ερώτηση του κ. Ν. Βρεττού, Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής,
στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Είναι γνωστή η έλλειψη αποχέτευσης αστικών λυμάτων στην Ανατολική Αττική. Η αποχέτευση γίνεται με βόθρους, απορροφητικούς, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Σε πολλές περιοχές ο υπόγειος ορίζοντας είναι υψηλός, με αποτέλεσμα την-κατά τόπους διαπιστωμένη-μόλυνση του, αλλά και τις κατά τόπους υπερχειλίσεις των βόθρων σε περιόδους βροχών.
Εξαιτίας αυτής της έλλειψης αποχέτευσης η ποιότητα ζωής των κατοίκων επιβαρύνεται καθημερινά, η υγεία υποθηκεύεται,ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται, η περιβαλλοντική επιβάρυνση επιδεινώνεται. Η εικόνα που παρουσιάζουν πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με τα λύματα στους δρόμους είναι θλιβερή.
Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανήγγειλε καταδικαστική απόφαση σε βάρος της χώρας μας για παραβίαση της Κοινοτικής Οδηγίας για τα αστικά λύματα σε 24 αστικά κέντρα μεταξύ των οποίων και περιοχές των Μεσογείων. Με βάση το άρθρο 3 της Οδηγίας 91/271/Ε.Ο.Κ τα Κράτη –Μέλη υποχρεούται να διαθέτουν εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης αστικών λυμάτων για οικισμούς άνω των 15.000 πολιτών.
Είναι επίσης γνωστό ότι το κράτος έχει χρηματοδοτήσει μελέτες υπερτοπικού βιολογικού καθαρισμού στην Ανατολική Αττική ( μελέτη ΕΥΔΑΠ , Βιολογικού Καθαρισμού για τις περιοχές Παλλήνης, Γέρακα, Γλυκών Νερών, Σπάτων, Αρτέμιδας, Ραφήνας Πικερμίου και Ανθούσας), οι οποίες για κάποιους λόγους δεν έχουν προχωρήσει.
Τον τελευταίο καιρό Δήμοι της Ανατολικής Αττικής προχωράνε στην λύση τοπικών/αυτόνομων βιολογικών καθαρισμών ( Ραφήνα, Σπάτα, Παλλήνη ), το οποίο προϋποθέτει νέες χρηματοδοτήσεις μελετών από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους ή ακόμη και ένταξη στα Σ.Δ.Ι.Τ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Υπάρχει στρατηγική για την αντιμετώπιση της ανυπαρξίας βιολογικού καθαρισμού στην Ανατολική Αττική; Έχει επιλέξει το ΥΠΕΧΩΔΕ την λύση τοπικών ή υπερτοπικών βιολογικών καθαρισμών στην Ανατολική Αττική ή οδεύουμε στην σπατάλη χρημάτων χωρίς αποχέτευση;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει θέσει για την δημιουργία βιολογικών καθαρισμών στις περιοχές αυτές και την συμμόρφωση τους με την Κοινοτική Οδηγία 91/271/Ε.Ο.Κ;

13/12/2007
Ντίνος Βρεττός
Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers