10 Ιουλίου 2009

Ήρθε ο καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες για τα σκουπίδια τους η Αθήνα και ο Πειραιάς!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΡΑ.

ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΘΟΥ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.

Εδώ και χρόνια οι Οργανώσεις Πολιτών μιλάνε για εθνικό σχεδιασμό. Το μόνο πολιτικό κόμμα που έχει επίσημα ενστερνιστεί αυτή την επιστημονικήθέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στις χωροθετήσεις των δύο περιοχών σε Γραμματικό, Κερατέα από την εποχή της Β. Παπανδρέου, και η Ν. Δημοκρατία ακολουθεί κατά πόδα στην ίδια κατεύθυνση.

Στην επιστολή που ακολουθεί, ο Βουλευτής της Αττικής κ. Οικονόμου, αν δεν κάνουμε λάθος, για πρώτη φορά κάνει λόγο για εθνικό σχεδιασμό. Περιμένουμε και τις θέσεις των υπολοίπων.

Προστέθηκε και η Δήλωση του Βουλευτή Αττικής κ. Ντ. Βρεττού για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Αναφέρει ότι " η χωροθέτηση των ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας, υπήρξε λάθος από την αρχή που δυστυχώς συνεχίζετια μέχρι και σήμερα. Για τον λόγο αυτό ήμουν από την αρχή αντίθετος στο Νόμο που ψηφίστηκε και ως Αντιπρόεδρος της Βουλής είχα προκαλέσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας εναντίον της συγκεκριμένης διάταξης".

Αθήνα, 08-07-2009

Ο Βουλευτής Αττικής και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βασίλης Οικονόμου, ήταν μάρτυρας της πρωτοφανούς αγριότητας προκλητικής επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον του ιδίου και των διαμαρτυρόμενων κατοίκων που αντιστέκονται στην βίαιη εγκατάσταση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Δυστυχώς η αστυνομία έχει μετατραπεί από την ΝΔ σε όργανο καταστολής οποιασδήποτε δημοκρατικής και λαϊκής αντίδρασης. Τα ΜΑΤ υπακούοντας στις εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών επιτέθηκαν με χημικά και δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων και του Βουλευτή που συμμετείχε στην διαμαρτυρία τους, συλλαμβάνοντας και χτυπώντας τον Πρόεδρο του Γραμματικού, κ Ν. Κούκη, καθώς και πολίτες που απλώς διαμαρτυρόταν. Η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων που θεωρούν αναποτελεσματική και ξεπερασμένη την μέθοδο των ΧΥΤΑ. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του λαού και εναντίον των εκπροσώπων του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε.

Ο Βουλευτής Αττικής και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Βασίλης Οικονόμου, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για δημιουργία ενός νέου εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων. Μαζί με τους κατοίκους του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην άδικη και παράλογη προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο. Δεσμεύεται για μια ακόμη φορά δημόσια ότι θα παραμείνει σταθερός και ανυποχώρητος συμπαραστάτης των κατοίκων που αρνούνται να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους και να υποβαθμιστεί κατ΄ αυτόν τον βίαιο τρόπο η περιοχή τους. Άμεσα θα επανέλθει στην Βουλή ζητώντας την ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων και θα ζητήσει να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων με νέες χωροθετήσεις. Ήρθε ο καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες για τα σκουπίδια τους η Αθήνα και ο Πειραιάς! Οι εκβιασμοί της ΝΔ και του ΕΣΔΚΝΑ δεν θα περάσουν. Ο αγώνας συνεχίζεται με ακόμη περισσότερη ένταση και ορμή, δίπλα στους πολίτες, για τους πολίτες!


Δήλωση Ντίνου Βρεττού για ΧΥΤΑ Γραμματικού

Η χωροθέτηση των ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας, υπήρξε λάθος από την αρχή που δυστυχώς συνεχίζετια μέχρι και σήμερα. Για τον λόγο αυτό ήμουν από την αρχή αντίθετος στο Νόμο που ψηφίστηκε και ως Αντιπρόεδρος της Βουλής είχα προκαλέσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας εναντίον της συγκεκριμένης διάταξης.

Από τότε, μέχρι και σήμερα συνεχώς εκφράζω με συνέπεια την αρνητική μου στάση απέναντι στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού και συμπαραστέκομαι ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους φορείς και στους κατοίκους που επιχειρούν να προστατεύσουν τις περιοχές τους από την υποβάθμιση.

Αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Γραμματικό, από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο πλευρό των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συνεχίσω να συμπαραστέκομαι έως ότου ο αγώνας τους δικαιωθεί.

H χρήση της βίας που εκδηλώθηκε εναντίον των διαμαρτυρομένων πολιτών του προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού και των εκπροσώπων της ΤΑ και των φορέων του Γραμματικού και των γειτονικών Δήμων και που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με συλλήψεις πολιτών, μέσα ατα σπίτια τους, είναι ένα πρωτοφανές, για τα σημερινά δεδομένα γεγονός, που στιγματίζει την χώρα μας διεθνώς.

Χθες ζήτησα από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών να ανασταλούν αμέσως οι δραστηριότητες των αστυνομικών οργάνων, εξηγώντας του ότι υπάρχουν τέσσερεις σημαντικοί λόγοι που επιβάλλουν αυτήν την απόφαση:

  • Η ΕΕ από καιρό δεν δέχεται πλέον την κατασκευή των ΧΥΤΑ στις χώρες μέλη γι αυτό και έχει σταματήσει την χρηματοδότηση τους.
  • Επιχειρείται να γίνουν έργα σε περιοχές όπου ακόμη δεν έχουν απαλλοτριωθεί και αποζημιωθεί οι ιδιωτικές περιουσίες.
  • Εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφεση κατά των αποφάσεων του για άρση της αναδάσωσης της περιοχής.
  • Επιχειρήθηκε παράνομα το ξεκίνημα των εργασιών χωρίς να έχει επικαιροποιηθεί η απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κράτος που παρανομεί αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είτε έχουν προσχωρήσει στην εύκολη λύση – κάπου να γίνει χωματερή και ας είναι οπουδήποτε – είτε χειρα-γωγούνται από διαφόρων ειδών συμφέροντα.

Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά πιστεύω ότι αν επιμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι στον στόχο μας θα δικαιωθούμε.

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω στο πλευρό σας.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers