21 Απριλίου 2008

Τα χρώματα της πασχαλινής Μονεμβασιάς.

Ένα μοναδικό θέαμα αποτελεί η περιφορά του Επιταφίου, στα πλακόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πολιτείας της Μονεμβασιάς. Οι κάτοικοι που τον ακολουθούν με τα κεράκια τους και οι ψαλμωδίες που αντηχούν στον βράχο της Μονεμβασιάς δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού (η οποία στο εσωτερικό της κοσμείται από θαυμάσιες εικόνες μεταβυζαντινής εποχής), τελούνται όλες οι λειτουργίες των ημερών.
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον περίβολο της εκκλησίας, γίνεται το παραδοσιακό κάψιμο του Ιούδα· ενός ανθρωπίνου ομοιώματος από ξύλα και άχυρα, μέσα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.
Το ειδυλιακό περιβάλλον σου κεντρίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον να το γνωρίσεις σπιθαμή τη σπιθαμή. Να το ανακαλύψεις μέσα από τις ευωδιές των αγριολούλουδων και των λουλουδιών από τις αυλές και τα παραθύρια, μέσα από τις παλιές μυρουδιές των κτισμάτων, των παλιών ξύλων, της θάλασσας που άλλοτε σου κάνει την καρδιά και σου γελάει παιχνιδιάρικα κι άλλοτε σε προκαλεί σ'έναν αγώνα ψυχής: της δίνεις και σου δίνει. Κι έπειτα είναι τα χρώματα της Μονεμβάσιας( κατα πώς τη λένε οι ντόπιοι), τα κίτρινα, τα μωβ, τα ροζ και τα φούξια, τα πράσινα από τη μεριά της φύσης και τα γκρι, τα λευκά και της ώχρας με το καφέ από τη μεριά των σπιτιών κι όχι μόνο. Κι όλα μαζί πλαισιωμένα από το γαλάζιο της θάλασσας. Τις μέρες του Πάσχα η Μονεμβάσια ψάλλει και τραγουδά ακατάπαυστα και καλεί τον καθένα μας να φτιάξει το δικό του κομμάτι απ'αυτήν, που θα το φυλάξει βαθιά για πάντα στην ψυχή!

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers