2 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΚΑΜΠΑ» από τον Δρ. Ι. Π. ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ - ΚΑΘΗΓ. MANAGEMENT

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριοι,

Είναι γεγονός, ότι γι άλλη μια φορά, η Παλλήνη έρχεται την Κυρ. «δωδεκάτη» ν’ αποφασίσει για την εκμετάλλευση της γης της (περίπτωση Καμπά) με την πλάτη στον τοίχο!

Θυμάμαι πως τα ίδια ακριβώς λόγια χρησιμοποίησα και πριν δέκα χρόνια σα Δημοτικός Σύμβουλος, όπου και τότε πάλι τα ίδια συμφέροντα πολιορκούσαν την περιοχή. Βλέπετε πως για τα συμφέροντα αυτά ο χρόνος δε σημαίνει τίποτα!

Το δυστυχές όμως είναι ότι κι η δική μας πλευρά τίποτα δεν έμαθε!!

Η δική μου άποψη λοιπόν και τότε, αλλά και τώρα (ήταν και είναι) σαφής, πρακτική και περιέχεται στην εξής φράση: «ΟΜΟΦΩΝΙΑ για σκληρή πάλη, με ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».

Τούτη για να επιτευχθεί χρειάζεται τα εξής εργαλεία:

1ον Συλλογική ανταλλαγή απόψεων για να καταλήξουμε όλοι ΜΑΖΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΟΦΩΝΑ.

2ον Δημιουργία ισχυρής διαπραγματευτικής ομάδας που θα κάνει πράξη την απόφασή μας.

Ακόμα για να στηριχθεί η ανωτέρω διαδικασία χρειάζεται η ΘΕΛΗΣΗ των αρχόντων (Δήμος και Νομαρχία) να σταθούν συνεργοί και βοηθοί της προσπάθειας.

Έτσι καταλήγω στην πρότασή μου, όπως ακολουθεί, που δίνει ουσία στα 2 εργαλεία ως άνω, αφού το πρώτο επί μακρόν έχει συζητηθεί και οριοθετηθεί.

Τέλος, στην πρότασή μου αυτή προτάσσω και οριοθετώ την πρωτοπόρα σκέψη πως οι άρχοντες πρέπει να μείνουν πίσω και να στηρίζουν τη διαδικασία ενώ οι χειριστές, πρέπει να ‘ναι καταξιωμένες επαγγελματικές προσωπικότητες! Να λοιπόν ποια είναι η πρότασή μου:

Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΘΗΓ. MANAGEMENT & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΠΡΟΣ: ΤΟ Δ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ- ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ & Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΚΑΜΠΑ»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΑΛΛΗΝΗ, ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007


Δημιουργία ειδικής επιτροπής διαπραγμάτευσης και διευθέτησης του ανωτέρω θέματος, έναντι όποιου ενδιαφερόμενου (ιδιώτη & δημοσίου).

· Έργο της είναι η ενισχυμένη και κοινά αποδεκτή εκπροσώπηση των συμφερόντων των δημοτών Παλλήνης κι ευρύτερης περιοχής.

· Η σύνθεσή της πρέπει ν’ αποφασισθεί σήμερα και η λειτουργία της από αύριο αρχομένη θα ενισχύεται με το κύρος της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης και της Νομαρχίας.

· Οι ανωτέρω αρχές δεσμεύονται για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

· Οι μετέχοντες απαραίτητα διαθέτουν αποδεδειγμένα στοιχεία μορφωτικού-επιστημονικού όσο και εργασιακού επιπέδου και είναι άμισθοι. Τα όργανα που λειτουργούν σ’ αυτήν είναι τα κάτωθι:

Α. ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΑΡΧΗ ΔΡΑΣΗΣ που είναι η αιχμή δηλ. το όργανο διαπραγμάτευσης και χειρισμού με τρίτους … και αποτελείται από:

o ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ με μεγάλη διαπραγματευτική και συντονιστική δυνατότητα χειρισμού καταστάσεων και ανθρώπων (management).

o ΕΝΑΝ ΝΟΜΙΚΟ εξειδικευμένο σε χειρισμούς με το Δημόσιο κι εμπειρία θεμάτων αποζημιώσεων, καταπατήσεων, αποχαρακτηρισμών, κ.ά.

o ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, πολεοδόμο, αρχιτέκτονα, ή πολιτικό μηχανικό, με σαφείς γνώσεις σχεδιασμών και μελέτης αντίστοιχων περιπτώσεων.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ’ ΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ και να ‘χουν ασχοληθεί ενεργά με το θέμα σε βάθος χρόνου.

Και Β. ΕΝΝΕΑΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με έργο την συγκέντρωση υλικού, πληροφοριών και διεκπεραίωση κάθε αναγκαίας και σχετικής κίνησης, αλλά και της υποστήριξης του έργου. Μετέχουν σ’ αυτή ενεργοί πολίτες της περιοχής, με συμμετοχή μακρόχρονη στα κοινά κι αναγνωρισμένοι για την προσφορά τους στην περιοχή. Είναι δε αυτά:

1. Τα 3 μέλη της ΑΡΧΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

2. Ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος (ή εκλεκτοί αντιπρόσωποι)

3. 4 μέλη οργανώσεων της περιοχής (υποδεικνυόμενα από το Συλλογικό Κίνημα).

ΤΕΛΟΣ, τονίζουμε ότι:


  • Ο χρόνος είναι «εχθρός» της αποτελεσματικότητας του έργου αυτού. ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ.
  • Οι πολιτικοί και οι άρχοντες αυτοδεσμεύονται στη θέληση του λαού που τους εξέλεξε και συναποφασίζουν να στηρίζουν αυτή την αναγκαία έκφρασή του!!

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΟΥΜΕ- ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ …
Φιλικά

Δρ. Ι. Π. ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ


Πρόεδρος Οικολογικής Κίνησης Παλλήνης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΤΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΜΟΥΘ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΝΤΖΑΣ)

Το θέμα ΚΑΜΠΑ έχει αναρτηθεί και στα εξής δίκτυα, τους συντελεστές των οποίων ευχαριστούμε :


  • Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  • Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών
  • ΦΙΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

(Δικτυακός τόπος Συνεργασίας για την ανάδειξη της Αν. Αττικής)

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers