30 Απριλίου 2009

2ο Μέρος Πρακτικών ημερίδας Οργανώσεων Πολιτών 28ης Απριλίου 2009 για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Η διαβούλευση Οργανώσεων Πολιτών με εκπροσώπους Κομμάτων και Ο.Τ.Α. ήταν μια πολύωρη παράθεση επιχειρημάτων και έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν πολλές και σημαντικές απόψεις. Όλο αυτό το υλικό καταγράφηκε και θα είναι μια σημαντική συμβολή αναφοράς και πληροφόρησης των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.

Αυτή νομίζουμε είναι και η σημαντική συμβολή της Οργανωτικής Επιτροπής που κατάφερε με πολύ κόπο και υπομονή να στρατεύσει όλα τα κόμματα σε εκπροσώπηση και συμμετοχή σε αυτόν τον ποιοτικό και πολύ σοβαρό διάλογο. Όλοι βασάνισαν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν και δεν στάθηκαν σε ευχολόγια και υποσχέσεις.

Είμαστε εδώ και καιρό στο και πέντε. Αυτό δεν μας τιμά, οι ευθύνες, πάντα αναλογικά, μας βαρύνουν όλους.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-(Κα Στεργίου - τ. Βουλευτής, Νομαρχιακή Σύμβουλος Αν. Αττικής)
Δείτε το video

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-(Μ. Λεβαντή. Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνη)





ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-(κ. Προκόπης - Ενεργός Πολίτης Αρτέμιδας)


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-(κ. Μπουλμπασάκος Εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών Γέρακα)
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - (Γ. Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών) Δείτε το video

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - (Αθ. Πουλάκη Κοινοτική Σύμβουλος Πικερμίου)
Δείτε το video

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - (Χρ. Λυμπεροπούλου - Οργανωτική Επιτροπή Εκδήλωσης)
Δείτε το video

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - (Θ. Παπαπαύλου - Σύλ. Εκπαιδευτικών Α' θμιας Εκπαίδευσης - Υπ. Περιβάλλοντος)
Δείτε το video

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - (κ. Παναγιωτίδη Κοινοτικός Σύμβουλος Πικερμίου)
Δείτε το video

Δευτερολογία Β. Οικονόμου
Δείτε το video
A' Μέρος

Β' Μέρος




Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων σε δυο Νοσοκομεία (ΚΑΤ και Λητώ) έπρεπε να φύγω στον χρόνο που είχε προβλεφθεί ότι θα τελείωνε η εκδήλωση που είχατε οργανώσει χθες βράδυ στην Αίθουσα Συμβουλίων του Νομαρχιακού Κτιρίου Ανατολικής Αττικής. Επειδή όμως το ενδιαφέρον μου παραμένει αναλλοίωτο, σας στέλνω την παρούσα επιστολή για να την συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα σας, - όπως αναφέρατε ότι θα πράξετε με την μαγνητοφώνηση της εκδήλωσης – αυτά που θα ανέφερα στη συγκέντρωση.

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και θα είμαι σύντομη όπως συνηθίζω να κάνω.

Πιστεύω ότι όταν συμμετέχουμε και τοποθετούμαστε σε τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να το πράττουμε ως πολίτες και κάτοικοι της περιοχής και όχι με την στενή πολιτική ταυτότητα ο καθένας μας. Όπως στην εκτέλεση της Ιατρικής μας πράξης ανεξάρτητα από το που ανήκει ο ασθενής μας από άποψη θρησκευτική, πολιτική, εθνική, φυλετική, τον αντιμετωπίζουμε ως ασθενή και άνθρωπο, έτσι και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ανατολικής Αττικής και γενικότερα της Περιφέρειας Αττικής, δεν θα πρέπει να βάζουμε μπροστά την πολιτική μας ταυτότητα και κατεύθυνση.

Οι προλαλήσαντες, κάλυψαν πολλά θέματα με διαφορετική τοποθέτηση και δεν θα επαναλάβω τίποτα από τα λεχθέντα. Θα μου επιτρέψετε να πω - και να αποδείξω ότι εφαρμόζω στην πράξη τα όσα εξέφρασα πιο πάνω – ότι με κάλυψαν τα λεχθέντα από την κ. Χριστοφιλοπούλου. Θέλω όμως να σταθώ σε μερικά σημεία.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η μη ύπαρξη αποχέτευσης στην Αττική (Ανατολική και Δυτική) εκτός όλων των άλλων, απαγορεύει την εκτέλεση εξετάσεων στις οποίες χρησιμοποιούνται ραδιενεργές ουσίες όπως είναι τα σπινθηρογραφήματα και άλλες εξετάσεις από τα Ιατρικά Κέντρα που ήδη υπάρχουν, ακόμη και από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Η έλλειψη αποχέτευσης ακόμη και αν γίνει το Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, οι ασθενείς θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται με τέτοιες εξετάσεις. Άρα η αποχέτευση είναι κάτι που επείγει.

Ελέχθη για το θέμα των κεραιών, για άλλη μια φορά να μην είναι κοντά σε σχολείο. Λυπάμαι αλλά τα παιδιά στα σχολεία περνούν κάποιες ώρες μόνον από το 24ωρο τους,

- δηλ. 6 το πολύ 8 ώρες -. Τις υπόλοιπες 16-18 ώρες τις περνούν στα σπίτια τους. Άρα οι κεραίες δεν θα πρέπει να είναι σε κατοικημένες περιοχές και όχι μόνον κοντά σε σχολεία.

Ελέχθη να σταματήσει η επέκταση της ανάπτυξης της δόμησης στα Μεσόγεια. Αυτό νομίζω δεν είναι εφικτό να γίνει με κανέναν τρόπο. Εκείνο το οποίο όμως είναι εφικτό και θα πρέπει να γίνει άμεσα, τώρα, είναι η δέσμευση των ελεύθερων χώρων σε όλους τους Δήμους για χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών, χώρων άθλησης κ.α. Αυτό είναι κάτι που επείγει.

Τελειώνοντας, θα ήθελα ακόμη να πω, ότι ευθύνη για όλα, έχουμε και οι ίδιοι, για ότι θέμα μας αφορά. Και ο καθένας μας ας κάνει την αυτοκριτική του για καθημερινά μικροπράγματα που κάνει όπως είναι το πέταμα των τσιγάρων και άλλων αντικειμένων στους δρόμους από το παράθυρα των αυτοκινήτων. Μέσα στις ευθύνες μας συμπεριλαμβάνεται και η ευθύνη μας να διεκδικούμε.

Τίποτε δεν χαρίζεται στον άνθρωπο, όλα τα κερδίζει μόνον όταν τα διεκδικεί και το μωρό όταν πεινάει, κλαίει και διεκδικεί την τροφή του από τη μητέρα του.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με τιμή,

Δρ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

Ε. Καθηγήτρια, Γυναικολόγος – Ειδ. Μαστολόγος

Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής


Η Οργανωτική Επιτροπή σας ευχαριστεί όλους-ες για την υπομονή σας σ' αυτή τη μαραθώνεια διαβούλευση και συγχωρέστε, τα όποια μας οργανωτικά λάθη.

Περιμένουμε την αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική στα όσα σας καταθέσαμε.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers