29 Αυγούστου 2010

Φοιτητής με 0,9...

Το γεγονός ότι υποψήφιοι μπήκαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμα και με βαθμό 0,9, καταδεικνύει το πόσο χρεοκοπημένο είναι το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ .

  • Ένα σύστημα που εν ονόματι του αδιάβλητου των διαδικασιών και της δήθεν δημόσιας και δωρεάν παιδείας «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον».

  • Ένα σύστημα που ευνοεί την παραπαιδεία και καθιστά την εκπαίδευση μια δαπανηρή διαδικασία.

  • Ένα σύστημα με ένθερμους υποστηρικτές και δογματικά αντίθετους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι οποίοι όμως την ίδια ώρα «ανέχονται» τα πολυδάπανα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία.

Σ αυτή τη «μάχη του αυτονόητου» που εύστοχα επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, αν δεν υπάρχει η δημιουργική πολιτική φαντασία για να ανατραπεί αυτό το αναχρονιστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ας αντιγράψουμε κάποιο από τα υπάρχοντα σε ανεπτυγμένες χώρες στις οποίες μεταναστεύουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες φοιτητές που «κρίθηκαν» ανεπαρκείς για τα πανεπιστήμια της πατρίδας τους…

Καλή πορεία σε όλα τα παιδιά που υποβλήθηκαν για ακόμα μια χρονιά στην εξαντλητική διαδικασία για μια θέση στη …δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο αρμόδιο υπουργείο, όπως κάθε χρόνο, αυτή την εποχή ασχολούνται με τα μερεμέτια των αναπληρωτών και των αποσπάσεων εκπαιδευτικών, που καιρός για τη μάχη του αυτονόητου... I.Στ.

ΠΗΓΗ : nooz.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers