2 Σεπτεμβρίου 2009

Τα Κέντρα Υγείας Ανατολικής Αττικής στα όρια της λειτουργίας τους.Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό.


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Ανεπίλυτα τα προβλήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

Κύριε Υπουργέ,

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μου στη Βουλή (Αρ. Ερωτ. 1783/25-6-04, 10814/16-5-05, 5526/13-12-05, 9293/28-3-06, 10149/26-4-06, 10966/22-5-06, 13847/5-9-06, 702/31-10-06, 3962/6-2-07, 5514/13-3-07, 11054/22-4-08, 11057/22-4-08, 12363/19-5-08, 431/9.7.08, 16747/23.3.09) σχετικά με την σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας στην Αττική, η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται και μάλιστα με την ανοχή των Νοσοκομείων της Αττικής που ανήκουν και κατά συνέπεια της Κυβέρνησης.

Το ζήτημα των εφημεριών, ως απόρροια της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ταλανίζει ανάμεσα σε όλα τα Κέντρα Υγείας και αυτό της Νέας Μάκρης ειδικά έπειτα από μία σειρά επιστολών μεταξύ του Κέντρου Υγείας και της Διοίκησης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου που εποπτεύει το Κ.Υ, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται από τους ελάχιστους γιατρούς του ΚΥ να εφημερεύουν μέχρι και 24 ώρες συνεχόμενες. Η εφημέρευση ενός και μόνο ιατρού σε ενεργό εφημερία είναι εκ του νόμου παράνομη και καθιστά όλες τις εφημερίες ανασφαλείς για τους άρρωστους και άκρως επικίνδυνες για το προσωπικό.

Και ενώ από το 2006, η Διοίκηση του ΚΥ ενημερώνει το Υπουργείο για την έλλειψη προσωπικού και ζητά ιατρούς να το στελεχώσουν, το Υπουργείο κωφεύει συστηματικά και επιδεικνύει προκλητικά την πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών την στιγμή που συνταξιοδοτήθηκαν τρεις ιατροί, αποσπάστηκε ένας άλλος και ένας ακόμη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια!!!

Το δε εποπτεύων Νοσοκομείο, όχι απλά κωφεύει στις εκκλήσεις των ιατρών του ΚΥ και αγνοεί τις προτάσεις τους αλλά τροποποιεί αυθαίρετα το πρόγραμμα των εφημεριών, απορρίπτει αιτήσεις μεταθέσεων στο ΚΥ Νέας Μάκρης και συνεχίζει ανεξέλεγκτα να εγκρίνει αποσπάσεις!!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γίνεται και περικοπή ποσών δεδουλευμένων χρημάτων λόγω πλαφόν στις ώρες των εφημεριών!

Η κατάσταση αυτή, που χειροτερεύει τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αύξησης των παραθεριστών, οδήγησε στα άκρα το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, το οποίο αρνείται κατηγορηματικά να ακολουθήσει το εξαντλητικό και παράνομο πρόγραμμα των εφημεριών που τους επιβάλει το εποπτεύων Νοσοκομείο και απειλεί με συνεχείς κινητοποιήσεις. Το αντίκτυπο, όμως, είναι πάντα στους πολίτες….

Κατόπιν όλων των παραπάνω,


Ερωτάστε:

  1. Τι προτίθεστε να κάνετε για να καλύψετε τις πραγματικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης;
  2. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στην κινητοποίηση όλων των απαραίτητων μηχανισμών έτσι ώστε να επικαιροποιηθεί άμεσα το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης με βάση τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα (όπως επιμόνως σας έχουμε ζητήσει και στο πρόσφατο παρελθόν) και αναλόγως να στελεχωθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά σας;
  3. Θεωρείται πολυτέλεια για τους ιατρούς του ΚΥ Ν. Μάκρης να αμείβονται για τις επιπλέον εφημερίες που αναγκάζονται να εκτελέσουν; Πότε προτίθεστε να ενεργήσετε έτσι ώστε, να αντιμετωπιστεί το φλέγον αυτό θέμα για την λειτουργία του ΕΣΥ και της συγκεκριμένης μονάδας ιδιαίτερα;
  4. Έχετε σκοπό να προβείτε σε εύρεση άμεσης λύσης για το πρόγραμμα των εφημεριών στο ΚΥ Νέας Μάκρης έτσι ώστε να είναι ασφαλείς για τους αρρώστους;


Ο ΕΡΩΤΩΝ

BΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην Ελλάδα η ανάπτυξη κυκλοφοράει πάντα με αυτοκίνητο. Άρα, δικαιολογημένα το 79,5% του Γ' Κ.Π.Σ. πήγε στους αυτοκινητοδρόμους.. ΧΑΙΡΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !

Υπάρχει χώρα μέλος της Ε.Ε που να έχει δώσει το 79,5% του ποσού των κοινοτικών κονδυλίων, για έργα υποδομής και ανάπτυξης, και τα χρήματα αυτά να πάνε σε εργολαβίες αυτοκινητοδρόμων ;

Και ο χορός καλά κρατεί αφού και στο Δ' Κ.Π.Σ. με τον ίδιο και απαράλλαχτο βηματισμό οι κυβερνώντες πορεύονται. Για αναζητείστε λοιπόν στην πίτα των αντίστοιχων κονδυλίωνκαι βρείτε πως αυτά έχουν αξιοποιηθεί από τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. Απλά θα εκπαγείτε.

Ακολουθεί η εύστοχη ερώτηση του Βουλευτή Αττικής κ. Βρεττού προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης
για τα "Απολογιστικά στοιχεία Γ ΚΠΣ".


Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2009

Ερώτηση

Προς κ.κ Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης

Θέμα : « Απολογιστικά στοιχεία Γ ΚΠΣ»

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τον απολογισμό της κατανομής των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ που ολοκληρώνεται φέτος και είδε το φώς της δημοσιότητας* , φαίνεται ότι η χώρα μας παρότι εισέπραξε αναλογικά τα περισσότερα κοινοτικά κονδύλια απο κάθε άλλο κράτος μέλος δεν προχώρησε στην απαιτούμενη σύγκλιση της οικονομίας με αυτή της Ε.Ε αφού τα κοινοτικά κεφάλαια που εισέρευσαν δεν συνοδεύτηκαν ούτε απο επαρκή κρατική συμμετοχή, ούτε προσέλκυσαν ισχυρά ιδιωτικά κεφάλαια.

Συγκεκριμένα ενώ στη χώρα μας εισήλθαν συνολικά 22,6 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 342 ευρώ ανά κάτοικο το χρόνο (ποσό ρεκόρ) ή ποσοστό 2,15% του ΑΕΠ δεν καταφέραμε ως χώρα να ολοκληρώσουμε σημαντικά και αναγκαία έργα. Όπως καταδεικνύει η έρευνα κανένα άλλο κράτος της Ε.Ε δεν μετείχε με τόσο λίγα χρήματα στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων αφού η Ελληνική Κυβέρνηση απέδωσε ποσό ίσο με μόλις το 30% του κόστους έναντι 41% του Κοινοτικού μέσου όρου. Απο την άλλη πλευρά οι ιδιωτικές δαπάνες έφτασαν μόλις τα 5,47 δις ευρώ, δηλαδή το 19,2% του ΚΠΣ όταν ο Κοινοτικός μέσος όρος είναι 38,8%. Απο τα κεφάλαια δε αυτά το 79,5% κατευθύνθηκε σε έργα υποδομής ( αυτοκινητόδρομους). Σε καταγραφή μάλιστα που γίνεται στην έκθεση ανά έργο, χωρίς ιδιωτική συμμετοχή στη χώρα μας το ποσοστό αγγίζει το 70,7% των επενδύσεων έναντι 59,4% του Κοινοτικού μέσου όρου. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι τα ποσά μοιράστηκαν «υδροκέφαλα» - η Ελληνική Περιφέρεια πήρε τα λιγότερα κονδύλια απο κάθε άλλη χώρα και σημαντικοί τομείς για την ανάπτυξη της χώρας όπως η έρευνα και η τεχνολογία σχεδόν αγνοήθηκαν.

Επειδή τα όσα αναφέρονται στην έκθεση έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω απο τους Κυβερνητικούς χειρισμούς στην πορεία υλοποίησης του Γ ΚΠΣ ,

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί,

1. Πώς αξιολογείται από τα αντίστοιχα Υπουργεία, η πορεία υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ στη βάση των στοιχείων της έκθεσης ;
2. Τι κονδύλια διατέθηκαν στο Γ’ ΚΠΣ για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ντίνος Βρεττός

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers