9 Μαρτίου 2010

Πολυεπίπεδη εκδήλωση στην Παλλήνη με θέμα : Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

Στο Κέντρο Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Κάντζα Παλλήνης διοργανώθηκε η πολυεπίπεδη εκδήλωση αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ μέσω του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

και ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

έβαλαν τα δυνατά τους σε μια κοινή προσπάθεια συνεργασίας να συνταιριάξουν τις ομιλίες στις θεματικές ενότητες που είχαν δοθεί αλλά και το θέαμα, με τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα που πρόσθεσαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τον ρόλο της γυναίκας ανά τους αιώνες, που για τους περισσότερους ήταν άγνωστα.

Οι μαθητές του εικαστικού εργαστηρίου εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους, που ετοίμασαν ειδικά για την ημέρα, με ένα μεγάλο αριθμό έργων ζωγραφικής που κόσμησε την αίθουσα που έγινε η εκδήλωση.

Οι μαθητές από το Θεατρικό Εργαστήρι του "ΠΠΚΔΠ" μας έδωσαν ένα ολοκληρωμένο Θεατρικό Δρώμενο παρουσιάζοντας τη "Γυναίκα ανά τους αιώνες”

Όλοι περάσαμε όμορφα και ελπίζουμε αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός μιας και ήδη συμπλήρωσε τρία χρόνια από την πρώτη φορά.

Χαιρετισμοί :

Από το Δήμαρχο Παλλήνης Σπύρο Κωνσταντά



Από τον Αν. Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Αν. Αττικής, Κ. Ρίπη
Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Με την σημερινή εκδήλωση, αυτό στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ, σαν συνεισφορά στις ομιλίες που θα ακολουθήσουν, είναι ο ρόλος που εμείς σαν Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Πολιτών Αν. Αττικής οφείλουμε να έχουμε στα ανοικτά Θέματα της περιοχής μας : Ένας ρόλος που προσδιορίζεται από την παρακολούθηση και καταγραφή των θεμάτων, την ανάδειξή τους στην κοινωνία μας και την προσπάθεια υπόδειξης λύσεων μέσω των ΟΤΑ αλλά και της κεντρικής Διοίκησης. Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να έχουμε την βοήθεια όλων σας.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία της νέας γενιάς των ενεργών πολιτών, αυτών που η συμμετοχικότητα θα γίνει τρόπος ζωής και όχι ο «ωχαδερφισμός». Αυτό το πείραμα που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια μέσω των οργανώσεων πολιτών, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, έχει άρωμα δημιουργικό και μέσω της νέας γενιάς θα γίνει ακόμη πιο δυνατό.

Με τη σημερινή εκδήλωση, απευθυνόμαστε στις «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» που θα τεκμηριώσουν, μέσω των 4 ομιλιών που θα ακολουθήσουν, τους κοινούς στόχους και επιδιώξεις που έχουμε για την κοινωνία την σημερινή καθώς και αυτή της νέας γενιάς που έρχεται ορμητικά. Είναι επιτακτική ανάγκη Γυναίκες και Άνδρες με την ενεργό παρουσία μας να συμβάλλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στην επίλυση προβλημάτων της περιοχής μας :
για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τη Νεολαία,
για το Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Υγεία, την Απασχόληση και για τα έργα Κοινωνικής Υποδομής (νοσοκομείο, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, σχολική στέγη, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι πολιτισμού και πρασίνου, εγκαταστάσεις αποχέτευσης).

Να προστατεύσουμε τους ελεύθερους χώρους της περιοχής μας :

το Κτήμα Καμπά, το στρατόπεδο Λάμπρου, το κτήμα ΔΕΗ, το λόφο Λεβίδη, το λόφο Φούρεσι, το λόφο Κεραίας, αλλά και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ που διέρχονται πάνω από σπίτια και σχολεία των πόλεων μας.

Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί Φίλοι,

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Σπύρο Κωνσταντά για την αποδοχή της πρότασής μας να διοργανώσουμε από κοινού την σημερινή εκδήλωση.

Ακόμη να ευχαριστήσω τις τέσσερις ομιλήτριες που θα λάβουν τον λόγο στην διάρκεια της ροής της εκδήλωσης, που με ευχαρίστηση δέχτηκαν να παρουσιάσουν εισηγήσεις στις θεματικές ενότητες που τους προτείναμε :

την Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, με θέμα «Γυναίκα και Πολιτική»

την Πρόεδρο του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης κ. Καίτη Γκόνου , με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός» ( και την οποία ευχαριστώ ιδιαιτέρως που εμπλούτισε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αξιοποιώντας το έργο που γίνεται από τα διάφορα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου)

τη Νομαρχιακή Σύμβουλο της Ανατολικής Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου, με θέμα «Γυναίκα και Επιχειρηματικότητα»

και την εκπρόσωπο της Νέας Γενιάς της περιοχής μας και φοιτήτρια κ. Αφροδίτη Μπούζα με θέμα « Η νέα Γυναίκα στη σημερινή εποχή»

Μία επιπλέον ευχαριστία στην καθηγήτρια καλλιτεχνικών και ζωγράφο κ. Πελαγία Ταμπακάκη που φιλοτέχνησε τη φιγούρα της γυναίκας στο εξώφυλλο του προγράμματος.

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης και την πολύπλευρη υποστήριξή τους, ευχαριστίες και «καλό κουράγιο» για τις επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου, στον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Σταματίου, στους Αντιπροέδρους κ. Γιώργο Σκαρλόπουλο και κ. Χριστίνα Λυμπεροπούλου, στον Γενικό Γραμματέα κ. Οδυσσέα Ρομπάκη, στον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Νικολουδάκη, στη Ταμία κ. Κατερίνα Παπανικολάου, στον Έφορο Γιάννη Σμέρο και στα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που με εξουσιοδότησαν να παρουσιάσω αυτή την εισήγηση.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας στη σημερινή εκδήλωση.




Ομιλήτρια:
Χριστοφιλοπούλου Εύη, Υφυπουργός Παιδείας

“Γυναίκα και Πολιτική”
Ομιλήτρια:
Γκόνου - Πετράκη Καίτη, Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης

“Γυναίκα και Πολιτισμός”

Ομιλήτρια:
Στεργίου Ιωάννα, Νομαρχιακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

“Γυναίκα και Επιχειρηματικότητα”


Ομιλήτρια:
Μπούζα Αφροδίτη, Σπουδάστρια Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης (ΤΕΙ Αθήνας)

“Η Νέα Γυναίκα στη σημερινή εποχή”
Η καταπληκτική 8χρονη χορωδός, Καλλιόπη Μουζάκη. Μας εντυπωσίασε !


Όλο το χειροκρότημα της αίθουσας για την μικρή Καλλιόπη Μουζάκη.

Θεατρικό Δρώμενο από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΠΚΔΠ
“Η Γυναίκα ανά τους αιώνες”

Αποσπάσματα:

1. Αρκούδα του Τσέχωφ
Πόποβα: Στεφανία Μουτσέλου
Αρκούδα: Λευτέρης Κουρουμπλής

2. Φιλάργυρος του Μολιέρου
Φιλάργυρος: Στέλιος Μπαφαλούκος
Ελίζα: Λίνα Γογγάκη
Βαλέριος: Αδαμάντιος Αναστασιάδης
3. Αίσιον Τέλος του Τσέχωφ
Προξενήτρα: Κική Ρίζου
Σεμιόν: Λευτέρης Κουρουμπλής


Επιλεγμένα μουσικά αποσπάσματα από αξιόλογες γυναικείες μορφές του χώρου της μουσικής με την επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Μουσικών Τμημάτων του ΠΠΚΔΠ κ. Σπύρου Καζιάνη.

Στο πιάνο η Ιουλία Τζαννετουλάκου.

Η ώρα των βραβεύσεων για τις ομιλήτριες και τις πρωταγωνίστριες των θεατρικών και μουσικών δρώμενων της εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Ανατολικής Αττικής κ. Θεόδωρο Σταματίου.
Η κατάμεστη αίθουσα, ειδικά διαμορφωμένη για την εκδήλωση, με τους πίνακες ζωγραφικής των μαθητών του Εργαστηρίου των Εικαστικών Τεχνών του ΠΠΚΔΠ. Επιμέλεια από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Δ. Μανίνη.
Στην φωνή, η Μαριάννα Φερετζάκη ( Μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας του ΠΠΚΔΠ), η οποία μας κράτησε συντροφιά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς, ο Νομαρχιακός Συμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής κ. Δήμος Μπαρούτας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Παλλήνης κ. Γιάννης Σαμέλης και Γλυκών Νερών κ. Σταύρος Θανάσης, ο Αντιδήμαρχος Γέρακα κ. Σταύρος Δρούγκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Δ.Σ.) Παλλήνης κ.κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος (πρώην Δήμαρχος Παλλήνης), Γιώργος Σμέρος (πρώην Δήμαρχος Παλλήνης), Παναγιώτης Λάκκος, Αναστάσιος Μπουντουβάς, Ισίδωρος Παπαμακάριος, Αγνή Παύλου, Μάριος Κοντογιάννης, Εμμανουήλ Μάκαρης, Γιώργος Μερτζάνος, Πόπη Ζινέλη, Μαρία Λεβαντή, η Δημοτικός Σύμβουλος Γέρακα κ. Βασιλική Μελισσά, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ανθούσας κ. Άγγελος Λιακόπουλος, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Νίκος Έξαρχος.

Δημοσιεύσεις για την εκδήλωση από εφημερίδες και εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης. Οι αναρτήσεις θα συμπληρωθούν σταδιακά.

Ιστοθέση "ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ"

Εφημερίδα "ΔΗΜΟΤΗΣ" 12-03-2010

Εφημερίδα "ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ" 12-03-2010

"ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ"

"Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

Παλλήνη: Eκδήλωση-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ" 22-29/3/2010


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers