17 Μαΐου 2009

Η τοπική κοινωνία της Παλλήνης απαντάει για άλλη μια φορά με ομόφωνο ΟΧΙ στην προσπάθεια τσιμεντοποίησης της περιοχής.


Οι κάτοικοι είναι αντίθετοι με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στις 13 Απριλίου, που προωθεί την τσιμεντοποίησή της.

Ακόμα όμως και με αυτό το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής σε διαβούλευση και πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των 4 συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2009, είναι φανερό πια πως κάποιοι προσπαθούν να προλάβουν την όποια εξέλιξη, και λόγω ίσως των επικείμενων εκλογών, να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης στις 20 Μαΐου 2009, με συζήτηση και λήψη απόφασης για την οριοθέτηση περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα στο Κτήμα ΚΑΜΠΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σύγκλισης του Δημ. Συμβουλίου.

Οι Ενεργοί Πολίτες θυμίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση 279/11/2007 του Νομαρχιακού Συμβουλίου

279/11/2007 ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

· Δεν έχει συνταχθεί και εγκριθεί το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Νόμου 2742/99 ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη για τη φέρουσα ικανότητα της ευρύτερης περιοχής της Αν. Αττικής σε τέτοιου είδους δραστηριότητα.

· Με την πρόσθεση εμπορικών δραστηριοτήτων δεν επιτυγχάνονται οι κατευθύνσεις του ΡΣΑ και ειδικότερα ως προς το στόχο για την ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων. Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό ακυρώθηκε και η τροποποίηση του ΓΠΣ κατά το μέρος που (αφορούσε το κτήμα Καμπά με την υπ' αριθμ 2675/01 Απόφαση του ΣτΕ.

Κάποιους βέβαια τους βολεύει να την προσπεράσουν αυτή την απόφαση και με ισχνή πλειοψηφία να τρέξουν χέρι-χέρι με τη REDS για τον Οργανισμό Αθήνας και να αποκομίσουν τις λοιπές εγκρίσεις που τους χρειάζονται.

Ο απλός πολίτης είναι αγανακτισμένος με όλα όσα συμβαίνουν ερήμην του και δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει η Αν. Αττική όπως έγινε η Αθήνα και ο Πειραιάς με το προηγούμενο Ρυθμιστικό σχέδιο του 1985.

Κάτι άλλο που θα μπορούσε να δημιουργήσει ερωτηματικά για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20/5, είναι το γεγονός πως, (δείτε το έγγραφο στον σύνδεσμο, εδώ) αιτείται όχι απλά η συζήτηση για το θέμα Καμπά αλλά και η λήψη απόφασης, έστω και κατά πλειοψηφία, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν ανακοινώθηκε, πόσω μάλλον πιο πέρα.

Είναι σύμπτωση το ότι το έγγραφο της REDS έχει την ίδια ημερομηνία με την Ανακοίνωση σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου ; Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε η τυπική εισήγηση όπως συνήθως συμβαίνει. Αν εννοείται ως εισήγηση το σχετικό έγγραφο της REDS, δεν θα θέλαμε ούτε να το διανοηθούμε.

Ο κάθε πολίτης όταν βλέπει λανθάνουσες συμπεριφορές, μπορεί να ισχυριστεί τα πάντα. Οι Δημοτικοί άρχοντες είναι υποχρεωμένοι να απαντούν και στο τελευταίο ερώτημά του. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ, και γρήγορα.






Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers