14 Μαΐου 2008

Οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία Γονέων είναι θεσμικά όργανα και καθημερινοί στυλοβάτες της λειτουργίας των Σχολείων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

14-5-2008

Omsp_anattikis@goneis.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άρνηση παραχώρησης της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για την διεξαγωγή του Συνέδριου της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατολικής Αττικής από τον Δήμαρχο Παλλήνης

Για δεύτερη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς, απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ανατολικής Αττικής να του παραχωρηθεί η χρήση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Η πρώτη φορά ήταν για την πραγματοποίηση συνάντησης της Ομοσπονδίας με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής, ενώ
  • Η δεύτερη για την διεξαγωγή του ετήσιου συνέδριου της Ομοσπονδίας.

Το αίτημα για χρήση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, δεν είχε την μορφή «χάρης».

Οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία Γονέων είναι θεσμικά όργανα και καθημερινοί στυλοβάτες της λειτουργίας των Σχολείων.

Οι Δήμαρχοι θα πρέπει αντί να σαμποτάρουν το έργο τους, να είναι συμπαραστάτες τους και να τους παρέχουν κάθε διευκόλυνση.

Οι εργαζόμενοι Γονείς, κάθε χρόνο, βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρυσοπληρώνουν τα ελλείμματα του Δημόσιου Σχολείου (4,5 δισ. ευρώ το χρόνο).

Οι Δήμαρχοι που στεγάζονται σε δημοτικά καταστήματα πληρωμένα και εξοπλισμένα από τους φορολογούμενους πολίτες, υποχρεούνται να παρέχουν κάθε διευκόλυνση στο έργο τους.

Είναι υποχρέωση του κάθε Δημάρχου να παραχωρεί κάθε εξυπηρέτηση στους φορείς και τους πολίτες που το αιτούνται, εκτός αν τους θεωρεί αντιπάλους ή επικίνδυνους.

Τα μεγάλα λόγια για «κοινωνία των πολιτών» και «συμμετοχή των πολιτών στα τεκταινόμενα στο Δήμο» που ακούμε κάθε φορά γνωρίζουμε τελικά πως είναι κενά ουσίας.

Απλώς τα γεγονότα έρχονται να μας το επιβεβαιώσουν.

Η Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Ε. Αργυροπούλου Κ. Ντινοπούλου

Στις 25/4/2008 είχαμε πρωτοπαρουσιάσει το θέμα από τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ και είχαμε δημοσιεύσει και την σχετική επιστολή απάντησης του Δήμου Παλλήνης. Ακολουθεί η σύνδεση.

Aπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Απροθυμία συνεργασίας του Δήμου Παλλήνης !

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers