10 Ιουνίου 2009

Αγ. Νικόλαος Κάντζας. Πάρκο - αυτοκινητόδρομος. 93 Δημότες ζητούν λύση.

Τόσα χρόνια Δημοτικών θητειών δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν το σχέδιο πόλης στον οικισμό του Αγ. Νικολάου Κάντζας.

Συγκεκριμένα οι χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου έχουν γίνει σκουπιδότοποι και στην καλλίτερη περίπτωση , είναι γεμάτοι χόρτα (ξερά ή χλωρά ) αναλόγως της εποχής.

Συνέπεια της έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης είναι η άναρχη κυκλοφορία των αυτοκινήτων και οι υψηλές ταχύτητες μέσα στον οικισμό.

Οι δύο κύριες πλατείες γίνονται δρόμος διαφυγής για μηχανάκια και αυτοκίνητα, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν εκεί.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και άλλοι Σύμβουλοι της περιοχής, περί άλλων τυρβάζουν.

Οι κάτοικοι με τις υπογραφές τους ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για την φύλαξη σε αυτή την φάση τουλάχιστον των πλατειών, άλλα έπεται η συνέχεια.

Οδ. Ρομπάκης

Κάτοικος Αγ. Νικολάου Κάντζας

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων.


10-06-2009

Προς το Δήμο Παλλήνης,

Οι δημότες της Παλλήνης, ήτοι κατωτέρω υπογράφοντες, επιθυμούν ένεκα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου να εφιστήσουν την προσοχή του δημοτικού συμβουλίου και ιδιαίτερα της κεφαλής αυτού Δημάρχου, κ. Κωνσταντά στα προβλήματα του Αγίου Νικολάου Κάντζας.

Παρά τις συνεχείς παρακλήσεις και παρατηρήσεις μας ασυνείδητοι οδηγοί διέρχονται με τα αυτοκίνητα τους μέσα από το πάρκο , που βρίσκεται επί της Μεγακλέους , με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μικρών παιδιών. Αίτημα μας λοιπόν είναι:

1) η τοποθέτηση δύο σημάτων τροχαίας στην οδό Κούρων Αθηναίων που θα απαγορεύουν την παράνομη διέλευση αυτοκινήτων μέσα από το πάρκο

2) η τοποθέτηση σιδερένιου εμποδίου μόνιμα συνδεδεμένου με το έδαφος στην πλευρά του πάρκου που συναντά την οδό Αγίου Νικολάου.

Αναμένουμε η τοπική αυτοδιοίκηση να λάβει ΑΜΕΣΑ τα παραπάνω δραστικά μέτρα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. οι υπογράφοντες.

(Ακολουθούν 93 υπογραφές κατοίκων της περιοχής που δεν κρίνουμε σκόπιμο να τις αναρτήσουμε).

«Ενεργός πολίτης» ταμπέλα διασυρμού… ή τιμητικός τίτλος ...;

Είναι πολύ δύσκολο στον πολίτη του 2009 να αναγνωρίζεται από τους συν πολίτες του ως ενεργός …και ακόμη δυσκολότερο όταν δεν έχει στην κατοχή του την όποια κομματική ταυτότητα.


Όταν δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κομματικό μηχανισμό να τον αποκαλεί σύντροφο ή συμμαχητή του .

Ακόμη πιο δύσκολο είναι με την στάση του, να στηρίζει θέσεις και όχι πρόσωπα, απόψεις και όχι δόγματα … ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει βορά των ανθρωποφάγων ενστίκτων του όποιου εξουσιαστή ή του όποιου καιροσκόπου, που καταφέρνει να στηριχθεί από πολλούς για λίγο χρόνο, ή από λίγους για πολύ χρόνο.


Με αφορμή το γεγονός των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών , προκλήθηκαν στους καφενέδες της πόλης μας, συζητήσεις περί νικητών και ηττημένων.


Συζητήσεις που ο καθείς… προσπαθεί να δώσει τις ερμηνείες που του ταιριάζουν.


Συζητήσεις που δεν χρειάζεται να στήσει κάποιος αυτί για να τις ακούσει ,το μόνο που χρειάζεται είναι : ΤΟ να είναι ΠΑΡΩΝ στο κέντρο της πόλης.

Προσπαθώντας λοιπόν κι εγώ να περπατήσω στο κέντρο της πόλης μου, ισορροπώντας στο τεντωμένο σκοινί της συνείδησής μου και βαδίζοντας μεταξύ διασυρμού και δόγματος, καταθέτω όχι θέσεις και απόψεις ,αλλά απόλυτους αριθμούς και ερωτήματα.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Στις ευρωεκλογές του 2009 σε σχέση με τις ευρωεκλογές 2004 στις κάλπες της Παλλήνης βρέθηκαν 585 λιγότερα ψηφοδέλτια, αν και ο αριθμός των εγγεγραμμένων αυξήθηκε κατά 2113 ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ έλαβε-164 λιγότερες ψήφους η Ν.Δ.-1150 και το Κ.Κ.Ε -176. Στον αντίποδα, ο ΛΑΟΣ έλαβε +263 περισσότερες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ +9, οι Οικολόγοι- Πράσινοι +353 ενώ τα υπόλοιπα κόμματα 334 περισσότερες ψήφους ενώ τα λευκά ήταν 62 και τα άκυρα 86. Οι απόλυτοι αριθμοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών στο 100% των εκλογικών τμημάτων της Παλλήνης .

Από τους παραπάνω αριθμούς προκύπτει ότι τα τρία κατά σειρά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΚΚΕ) δεν κατάφεραν μέσα στα πέντε χρόνια που πέρασαν, να αυξήσουν τους ψηφοφόρους τους (σε απόλυτους αριθμούς ) που τους εμπιστεύονται για το ευρωκοινοβούλιο , σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που είτε έλαβαν ψήφο διαμαρτυρίας είτε ψήφο εμπιστοσύνης αύξησαν τους ψήφους τους από 9 έως και 353.


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι …γιατί είναι αχάριστος στις λύσεις των προβλημάτων που του προσέφεραν ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι… γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει τον σχεδιασμό των κομμάτων εξουσίας, για το πρόβλημα της αποχέτευσης και των σκουπιδιών στην περιοχή του ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι… γιατί θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή και όχι θεατή στις εξελίξεις ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι… γιατί οι δρόμοι που χρησιμοποιεί το παιδί του κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο του, είναι ασφαλείς ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι… γιατί πιστεύει ότι οι πυλώνες της υψηλής τάσης, κάνουν καλό στην υγεία του ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι…γιατί πιστεύει ότι χρειάζεται πολλά εμπορικά κέντρα κατά μήκος της Αττικής οδού (νέο ρυθμιστικό) ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι…γιατί θεωρεί απαραίτητο ένα νόμο που να χαρακτηρίζει την γεωργική του γη , έδαφος δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ;
  • Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι…γιατί θεωρεί αυτονόητο ότι η πρώην υπουργός παιδείας και επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος, δεν μπόρεσε να φτάσει έως την κάλπη, γιατί στο σχολείο που σαν εκλογικό κέντρο ψήφιζε, δεν υπήρχε ράμπα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ;

Τελικά, ο πολίτης της Παλλήνης ψήφισε έτσι…γιατί δεν έχει θέσεις, απόψεις, ένστικτο και όραμα ;

Υ.Γ.

Μπορεί μερικοί από εμάς στα παραπάνω ερωτήματα να απαντούν σε όλα ΝΑΙ, μπορεί μερικοί από εμάς στα παραπάνω ερωτήματα να απαντούν σε όλα ΟΧΙ, επίσης μπορεί μερικοί από εμάς να απαντούν σε αλλά ΝΑΙ και σε άλλα ΟΧΙ. Ένα όμως έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνία μας, ότι η πόλη μας ψήφισε έτσι… γιατί έχει τα δικά της βιώματα και τις δικές της εμπειρίες

Είμαι δε απόλυτα βέβαιος, ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πολίτες από όσους κάποιοι φαντάζονται, που βάζουν παρά πολλές ερωτήσεις στο ψηφοδέλτιό τους . Έτσι δεν είναι φίλε αναγνώστη ;

Χωρίς καμιά ντροπή.

Γ. Αποστολίδης .

Ενεργός Πολίτης


Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers