17 Δεκεμβρίου 2009

Ανάδειξη του μεγάλου θέματος της έλλειψης ασφάλειας της Λεωφόρου Μαραθώνος από το "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ"

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, για την ασφάλεια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον στους δρόμους

«Φρένο στην οδήγηση – Γκάζι στη ζωή»


1. Είμαστε μια ομάδα που στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας της Λ. Μαραθώνος.
2. Αρχικά βάζουμε μικροούς στόχους: να μελετήσουμε τον τρόπο που πηγαίνουν γονείς και παιδιά σχολείο (φοράνε ζώνη/κράνος, χρησιμοποιούν διαβάσεις κ.λπ. - Παναγιώτης Λάμπρου) & σε εμπορικά κέντρα/ σούπερ μάρκετ, να καταγραφούν οι παράνομες πινακίδες ανά δήμο κλπ.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ (ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ εθελοντές από κάθε Δήμο & Κοινότητα)

3. Μέσα από τη συνάντηση αυτή θέλουμε να βρεθούν άτομα που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με το αντικείμενο.
4. Δήμοι και Κοινότητες της Λ. Μαραθώνος: Γέρακας, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας.

Στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Κοινότητας Πικερμίου διοργανώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου η ενημερωτική παρουσίαση του έργου που επιτελεί το "
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :


Στόχος μας είναι η βελτίωση των συνθηκών στη Λεωφόρου Μαραθώνος, η οποία έχει εξελιχθεί σε κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής των Μεσογείων, δρόμο που χρησιμοποιούμε καθημερινά.


Ο μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων, οι κακοτεχνίες κατά μήκος της λεωφόρου, οι διαφημιστικές πινακίδες που έχουν «χτισθεί» παραπλεύρως αλλά και οι μικρότερες που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, είναι μερικά από τα θέματα που θέλουμε να διορθωθούν, αλλά και η προσπάθεια ενημέρωσης των οδηγών, προκειμένου να βελτιώσουμε την οδική μας συμπεριφορά.

Έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας:

  • Εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ο διοικητής τροχαίας Αγίας Παρασκευής, και η ομάδα Εθελοντών Ε.Ο.Μ.Α.Κ. που έκανε επίδειξη για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος, στην οποία επιλέξαμε κατόπιν ευγενούς άμιλλας και το λογότυπο και σύνθημα της εκστρατείας μας.
  • Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία της Παλλήνης, δόθηκαν ειδικά έντυπα από την Τροχαία Αγ. Παρασκευής για την οδική ασφάλεια, ξεχωριστά για τους γονείς και για τους μαθητές, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ. Επίσης η κοινωνία πολιτών πέτυχε να τοποθετηθούν ειδικά προειδοποιητικά σήματα για τους οδηγούς στο ύψος του 1ου Λυκείου και πρώτου Γυμνασίου Παλλήνης.

Στην εκδήλωση, οι εθελοντές της ΕΟΜΑΚ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ) και μόνο με την παρουσία τους μας έπεισαν ότι η γνώση τους και η συνεισφορά τους στην ανάδειξη του μεγάλου θέματος της έλλειψης ασφάλειας της Λεωφόρου Μαραθώνος είναι πολύτιμη.

Κρίμα που η Πολιτεία, απλά μόνο υπόσχεται χωρίς να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση του εξοπλισμού τους και στην συνολική υποστήριξη ενός προωθημένου και εξειδικευμένου εθελοντισμού.


Ακούστηκαν πολλές και αρκετά ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις από πολύ λίγους παρόντες που όμως δεν ήταν απλοί θεατές αλλλά εκπροσωπούσαν συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής.


Εισαγωγή στην ενημερωτική συνάντηση από τον Ν. Γιαννή

Ακολούθησε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ" από τον Αντώνη Ρεφούλια καθώς και η παρουσίαση του έργου από τους εκπροσώπους της ΕΟΜΑΚ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ). Η ανοικτή συζήτηση στην συνέχεια βοήθησε στο να γίνει ανάλυση των τρόπων οργάνωσης που θα πρέπει να δρομολογηθούν καθώς και για τις επόμενες δράσεις της ομάδας εθελοντών του Μαραθώνιου Παρατηρητηρίου.

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Ανατολικής Αττικής συμμετείχε με τον Πρόεδρο κ. Θ. Σταματίου, τον Αν. Πρόεδρο κ. Κ. Ρίπη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Οδ. Ρομπάκη. Μακάρι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολλούς και να γίνει πράξη η ευχή μας.



Την εκδήλωση έκλεισε ο Ν. Γιαννής ο οποίος και συνόψισε τις παρατηρήσεις των παρευρισκομένων

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers