21 Φεβρουαρίου 2012

Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, αλλά εκείνοι που "κάθονταν στο τραπέζι".

Γαβράς: Η Ελλάδα πρώτο θύμα του Γ' Παγκοσμίου

Μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο, η Ελλάδα ζει έναν οικονομικό πόλεμο, λέει σε μία εκ βαθέων συνέντευξη ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Γαβράς. Από το Παρίσι - όπου συμμετέχει σε εκδηλώσεις συμπαράστασης - μιλά για έναν "Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο", του οποίου η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα.

Σε συνέντευξη στο
Mega ο κ. Γαβράς αναφέρει πως οι εκδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, σε διάφορα κράτη της Ευρώπης, έχουν νόημα καθώς οι άνθρωποι κινητοποιούνται ζητώντας κάτι να γίνει. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτές οι εικόνες είναι πιο "γλαφυρές" από τα γραπτά, εκφράζοντας καλύτερα το κλίμα των καιρών.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του "
Ζ", του "Αμήν" του "Τσεκουριού", του "Παράδεισος στη Δύση" κ.α. ασκεί κριτική στη γερμανική ηγεσία, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει αυτή τη βάρβαρη τοποθέτηση έναντι της Ελλάδας.

Σημειώνει επίσης ότι "αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μία
πολύ καλή ευκαιρία" για να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος, δίνοντας ως παράδειγμα τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Μιλά επίσης για το "μεγάλο δράμα" στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι "δεν τα φάγαμε όλοι μαζί" - όπως έχει ειπωθεί - αλλά εκείνοι που "κάθονταν στο τραπέζι". "
Οι άλλοι είχαν ψίχουλα και σήμερα δεν έχουν τίποτα" τονίζει.

ΠΗΓΗ : nooz.gr

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers