11 Ιουλίου 2009

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΤΡΕΙΣ (!!!) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ.

Η "ΕΒΔΟΜΗ" δεν μασάει τα λόγια για το παιγνίδι που παίζεται με το κτήμα Καμπά. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ λέγοντας απλά αυτά που και οι 14 Σύλλογοι αναφέρουν στο Ψήφισμά τους.

...Βλέπετε με τι ταχύτητα έδρασε ο ΟΡΣΑ! Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 και την επιστολή στο Δήμο έστειλε τον Ιούνιο του 2009! Και ο Δήμος με το που πήρε το έγγραφο στα χέρια του, συγκάλεσε άμεσα συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις.

Κάτω από τον εύγλωτο τίτλο λέει το δημοσίευμα τα εξής :

Αναιρεί τον εαυτό του ο Δήμαρχος;

Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι που εμπόδιζαν τότε τη συνεδρίαση γιατί δεν πίστευαν ότι ήταν μία συνεδρίαση ενημέρωσης. Όπως γράφαμε τότε (30 Μαϊου, φ.585) σε συζήτηση που κάναμε στο γραφείο του Δημάρχου με τον ίδιο, είχε πεί: «Εχω έρθει μέσα με όλα τα ΦΕΚ, με όλους τους νόμους για να κάτσω να ενημερώσω τον κόσμο».

Η τόση βιασύνη, μέσα σε ένα μήνα τρεις φορές συνεδρίαση για το κτήμα Καμπά, κάτι υποδηλώνει.

Και η επιβεβαίωση ήρθε με την απόφαση της περασμένης Τετάρτης 27/6

και ποιοί είναι αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ;

Την απόφαση ψήφισαν εννέα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κάποιοι απουσίαζαν και μερικοί έχοντας διαφορετική θέση για το θέμα,

και τρεις της μειοψηφίας :

(Μαρία Λεβαντή, Γ. Σμέρος και Κ. Χατζησταματίου).

Οχι ψήφισαν Θ. Γκοτσόπουλος και Αν. Μπουντουβάς και ο Δ. Νάτσης,

ενώ η Πόπη Ζινέλη και Γ. Μερτζάνος ψήφισαν λευκό.


ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ

Η “κερκόπορτα” άνοιξε με απόφαση

του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης


Αιφνιδιαστικά και ενώ σύσσωμος ο κόσμος της Παλλήνης ζητούσε ενημέρωση για την εξέλιξη του κτήματος Καμπά, η Δημοτική Αρχή συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Ιουλίου με πρώτο θέμα την: «Εκφραση θέσεων και απόψεων επί του με αρ. πρωτ. 2293/15.6.09 εγγράφου του Ο.Ρ.Σ.Α. (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας) σε σχέση με τις διαδικασίες του κτήματος ΚΑΜΠΑ».

Εμείς δεν πήραμε ειδοποίηση για το Συμβούλιο και δεν παραβρεθήκαμε!


Τι λέει όμως το έγγραφο του ΟΡΣΑ;


Το έγγραφο απευθύνεται στο Δήμο Παλλήνης με αρ. πρ. 2293/15.6.09 με θέμα «Χαρακτηρισμός και οριοθέτηση ΠΟΑΠΔ Κάντζας Δήμου Παλλήνης» και αναφέρει: Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΡΣΑ στις 11 Δεκεμβρίου 2008(!), και προκειμένου να φέρουμε το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, (ΦΕΚ 1772/2005) παρακαλουμε να μας αποστείλετε το μνημόνιο συνεργασίας στο οποίο έχετε καταλήξει με τον φορέα της ΠΟΑΠΔ, και σε περίπτωση που αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί να μας ενημερώσετε για την πρόοδο των συνεργασιών σας».

Βλέπετε με τι ταχύτητα έδρασε ο ΟΡΣΑ! Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 και την επιστολή στο Δήμο έστειλε τον Ιούνιο του 2009! Και ο Δήμος με το που πήρε το έγγραφο στα χέρια του, συγκάλεσε άμεσα συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις.


Η τελευταία συνεδρίαση του Δήμου με θέμα το Κτήμα Καμπά, που δεν πραγματοποιήθηκε κάτω από την πίεση των κατοίκων έγινε στις 27 Μαϊου.

Αναιρεί τον εαυτό του ο Δήμαρχος;

Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι που εμπόδιζαν τότε τη συνεδρίαση γιατί δεν πίστευαν ότι ήταν μία συνεδρίαση ενημέρωσης. Όπως γράφαμε τότε (30 Μαϊου, φ.585) σε συζήτηση που κάναμε στο γραφείο του Δημάρχου με τον ίδιο, είχε πεί: «Εχω έρθει μέσα με όλα τα ΦΕΚ, με όλους τους νόμους για να κάτσω να ενημερώσω τον κόσμο».

Η τόση βιασύνη, μέσα σε ένα μήνα τρεις φορές συνεδρίαση για το κτήμα Καμπά, κάτι υποδηλώνει.

Και η επιβεβαίωση ήρθε με την απόφαση της περασμένης Τετάρτης 27/6


Την απόφαση ψήφισαν εννέα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κάποιοι απουσίαζαν και μερικοί έχοντας διαφορετική θέση για το θέμα, και τρεις της μειοψηφίας (Μαρία Λεβαντή, Γ. Σμέρος και Κ. Χατζησταματίου). Οχι ψήφισαν Θ. Γκοτσόπουλος και Αν. Μπουντουβάς και ο Δ. Νάτσης, ενώ η Πόπη Ζινέλη και Γ. Μερτζάνος ψήφισαν λευκό.

Δεν έχουμε πάρει την απόφαση στα χέρια μας και θα επανέλθουμε στο θέμα.

Ομως, δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο αλλά υιοθετήθηκαν κατά πλειοψηφία οι θέσεις του Δ.Σ. που είχαν ψηφιστεί το 2007.


14 Σύλλογοι διαμαρτύρονται και δηλώνουν αντίσταση


Οι Σύλλογοι της πόλης σε κοινή συνάντηση κατέληξαν σε ψήφισμα όπου σημειώνουν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου Μαμούθ στο Κτήμα Καμπά λέγοντας μεταξύ άλλων: «επιθυμούμε να εκφράσουμε την κάθετη διαφωνία μας με το συγκεκριμένο εγχείρημα για την προώθηση της υλοποίησής του.

…Η προτεινόμενη «Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων» (ΠΟΑΠΔ), που μόνο παραγωγικές δεν είναι, δεν διαφέρει σε τίποτα ουσιαστικό από την παλαιότερη πρόταση δημιουργίας «Διευθετημένου Πάρκου Επιχειρήσεων», που έχει απορριφθεί στο πρόσφατο παρελθόν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Φρονούμε ότι:

Οι χρήσεις γης και η αξιοποίηση του χώρου των κτημάτων Καμπά οφείλει να είναι συμβατή με την παράδοση του χώρου και τις αρχές της βιωσιμότητας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται τόσο στις διεθνείς συνθήκες όσο και στο Σύνταγμα της χώρας μας (άρθρο 24).

Το Δεκέμβριο του 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης έλαβε ομόφωνα συγκεκριμένες αποφάσεις, που ουσιαστικά ευθυγραμμίζονται με τις πιο πάνω θέσεις μας. Ακολούθησε αντίστοιχη απόφαση και του Ν.Σ.

Απαιτούμε από τους αιρετούς να τιμήσουν και να υπηρετήσουν τις αποφάσεις αυτές, που οι ίδιοι έλαβαν για το κοινό συμφέρον.


Δηλώνουμε δε αποφασισμένοι να καταγγείλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης παρέκκλισης από αυτές τις – κοινής αποδοχής – αποφάσεις και να αγωνισθούμε με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο υπέρ της προστασίας του φυσικού / οικιστικού περιβάλλοντος και της παράδοσης της περιοχής».

Το ψήφισμα υπογράφουν 14 Σύλλογοι της πόλης.

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers