18 Φεβρουαρίου 2009

Στην δωρεάν παιδεία...η μεταφορά των μαθητών κοστίζει. Ο κρατικός προϋπολογισμός καθυστερεί και οι μαθητές απλά περιμένουν λύσεις...από το BBC !!!




Αρ. Πρωτ. S 140

Ενώπιον κάθε αρχής

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου Γυμνασίου Παιανίας – Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) Ανατολικής Αττικής» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, οδός Λάμπρου Ανδρίκου αρ. 1, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

  1. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  2. Τμήμα Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Περιφερειακό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

2. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

3. Προϊστάμενο 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

4. Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας Ανατολικής Αττικής

5. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Παιανίας

6. Διεύθυνση 2ου Γυμνασίου Παιανίας

7. Διεύθυνση 1ου Γυμνασίου Παιανίας

8. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Παιανίας

9. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (στην Ελλάδα, BBC, CNN)

**********************************

Κύριοι,

Με την παρούσα μας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αρμοδίως σχετικά με τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) Ανατολικής Αττικής του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, το οποίο συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Παιανίας.

Ειδικότερα έχουμε ενημερωθεί ότι ο ανάδοχος μεταφοράς των μαθητών ΤΑΔ, διέκοψε εκ νέου τη μεταφορά τους με πούλμαν λόγω της καθυστέρησης της απόδοσης των συμφωνημένων κομίστρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως αυτά προκύπτουν από τη Σύμβαση Μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, έχουμε προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1) Ερώτηση Βουλευτή στο Κοινοβούλιο με θέμα τη διακοπή της μεταφοράς με αριθ. πρωτ. 14021/9-2-2009,

2) Επιστολή-Εmail στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο με ημερομηνία Τετάρτη 11-2-2009, και παραλαβή αυτής αυθημερόν,

3) Επιστολή-Εmail στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στο 1ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με ημερομηνία Τετάρτη 11-2-2009 και παραλαβή αυτής αυθημερόν.

Παρά ταύτα μέχρι και σήμερα 16-2-2009 δεν έχει δοθεί λύση και παραμένει ανεπίλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Η παρούσα κατάσταση έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές των ανωτέρω τμημάτων, οι οποίοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν ταλαιπωρηθεί επανειλημμένα. Υπάρχουν προτάσεις για κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Το μέσο της διεκδίκησης με κατάληψη των σχολείων από τους μαθητές, ή κλείσιμο των σχολείων από τους γονείς των μαθητών, φαίνεται ότι έχει επιλεγεί ως ο μόνος τρόπος διαμαρτυρίας για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των ΤΑΔ, διαφορετικά δηλώνουμε ότι στα πλαίσια της προάσπισης των δικαιωμάτων μας, και ως έχοντες άμεσο έννομο συμφέρον θα πράξουμε τα νόμιμα και σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας και των ενδιαφερομένων γονέων που θα συγκληθούν ειδικά για το σκοπό αυτό, για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σας δηλώνουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει.

Παιανία 16 – 2- 2009

Διατελούμε με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χούντα Ειρήνη Νικολάου-Σημαντηράκη Αγγελική

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χούντα Ειρήνη

6978126974

xoynta@ath.forthnet.gr

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κοζανίτης Θεμιστοκλής

6972058189

themisgr@ontelecoms.gr

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολάου-Σημαντηράκη Αγγελική

6973763606

aggnikolaou@gmail.gr

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπούα-Λυμπεροπούλου Χρυσούλα



ΤΑΜΙΑΣ

Βελονάκης Γιώργος



ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΜΙΑ

Παπαχαραλάμπους Ασημίνα



ΕΦΟΡΟΣ

Ασημακοπούλου-Μιχοπούλου Αθανασία



Τεράστιες και καταγεγραμμένες οι ανάγκες για νέες σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Αττικής. Αρκετά με τα σχολεία κοτέτσια της περιοχής !

Άλλο ένα ερώτημα Βουλευτή Αττικής προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το στεγαστικό πρόβλημα της γιγαντούμενης Αν. Αττικής. Αν συγκεντρώσουμε σε τίτλους τα ερωτήματα Βουλευτών με το ίδιο θέμα, δεν αρκούν αρκετές σελίδες... Στην τελευταία κατάληψη των μαθητών του 3ου (Mobile...) Γυμνασίου Παλλήνης, oι μαθητές είχαν αναρτήσει ένα τεράστιο πανώ με το μήνυμα (ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΤΣΙ!). Περάστε να δείτε και να επιβεβαιώσετε από κοντά αυτό και πολλά άλλα ανάξια προσδιορισμού του όρου "ΣΧΟΛΕΙΑ".

Ακολουθεί το ερώτημα του Βουλευτή Αττικής κ. Βρεττού.


Ντίνος Βρεττός

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Περιφέρεια Αττικής

16/2/2009

Προς κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κατασκευή, αναπαλαίωση και συντήρηση 27 σχολικών υποδομών στην Περιφέρεια Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

Είναι καταγεγραμμένη η ανάγκη για νέες σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Αττικής. Η ανάγκη αυτή επισημάνθηκε και στην λήψη της με αριθμό 14.4.2006 Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα ΣΔΙΤ, η οποία εντάσσει την κατασκευή, αναπαλαίωση και συντήρηση σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής, στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, κατόπιν αιτήματος του ΟΣΚ για υπαγωγή του στον Νόμο 3389/2005.

Στόχος αυτού του έργου όπως αναφέρεται στην απόφαση είναι η εξάλειψη της διπλοβάρδιας των σχολείων, η αντικατάσταση των μισθωμένων σχολείων με νέα δημόσια κτίρια και η αναβάθμιση ήδη λειτουργουσών σχολικών μονάδων.

Σήμερα σχεδόν τρία χρόνια μετά, οι ανάγκες για σχολικά κτίρια παραμένουν αυξημένες και τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για την διαδικασία των υπο κατασκευή νέων σχολικών μονάδων.

Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί

* Ποια είναι τα 27 σχολεία που πρόκειται να κατασκευασθούν μέσω ΣΔΙΤ στην Αττική;
* Γιατί τρία χρόνια μετά την έγκριση του έργου τα έργα δεν έχουν καν ξεκινήσει;
* Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των σχολείων αυτών με την υλοποίηση ως έργα ΣΔΙΤ και ποιο θα ήταν αν επρόκειτο να υλοποιηθούν ως συμβατικά έργα δημόσιας δαπανης;




Ο ερωτών βουλευτής


Ντίνος Βρεττός

Ένας νόμος μόνον είναι αρκετός, αυτός που θα επιβάλλει την εφαρμογή των υπολοίπων νόμων !

...και κάτι ακόμη προς τους ενεργούς πολίτες όπου γης, μια μικρή ομάδα σκεπτομένων και αφοσιωμένων στον σκοπό τους ανθρώπων μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο, στην πραγματικότητα αυτό είναι το μόνο στην ιστορία που μπορεί να συμβεί. Έτσι έχει η ζωή ενδιαφέρον.


Ήταν ένα πράσινο χωριουδάκι που το λέγανε Βουτζά


Ήταν ένα χωριουδάκι, κάπου στην Αττική που το έλεγαν Νέο Βουτζά. Ιστορικός οικισμός με καταγωγή το ομώνυμο προάστιο της Σμύρνης στη Μικρά Ασία. Ο Ν.Βουτζάς κείται στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του Πεντελικού και απαρτίζεται από λοφίσκους και απότομες χαραδρο-ρεματιές. Έχει ενταχθεί στο σχέδιο από το 1969 και τα τελευταία χρόνια οικοδομείται ταχύτατα. Παρά τις τέσσερις πυρκαγιές της τελευταίας δεκαετίας, παραμένει μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, με πλούσια βιοποικιλότητα.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1998, μια μικρή ομάδα ενεργών πολιτών, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε στην πράξη τη δύναμη της ποίησης του Νίκου Καζαντζάκη: «Αγάπησε την ευθύνη. Πες: Εγώ και μόνο εγώ. Έχω την υποχρέωση να σώσω τη Γη. Εάν δεν σωθεί, θα είναι δικό μου λάθος». Σήμερα πλέον είναι αρκετά γνωστό και πολύ πέραν της Αττικής το πετυχημένο παράδειγμα της εθελοντικής κινητοποίησης στον Νέο Βουτζά, με στόχο την προστασία του δάσους, μέσω της πυρασφάλειας, των καθαρισμών, της καταστολής με τα ιδιόκτητα πυροσβεστικά οχήματα, των αναδασώσεων, της κατάλληλης εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης, σε ετήσια βάση, που μάλιστα από χρόνο σε χρόνο γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική. Ο δρόμος δεν ήταν, ούτε είναι, χωρίς ποικίλες αντιξοότητες και εμπόδια, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με οικονομικά συμφέροντα, πολιτικά πάθη, αρρωστημένες προκαταλήψεις και νοοτροπία.

Όμως το σημείο – καμπή της προσπάθειας μας σήμερα είναι η αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής, όχι από τις πυρκαγιές αλλά από την ασυνειδησία και τη μη εφαρμογή του νόμου εν απουσία ελέγχου. Όπως είχε πει ο Εμμ.Ροϊδης ένας νόμος μόνον είναι αρκετός, αυτός που θα επιβάλλει την εφαρμογή των υπολοίπων νόμων! Συγκεκριμένα, κι ενώ η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι μόνον 20%, είμαστε αντιμέτωποι με τη συστηματική αποψίλωση κάθε βλάστησης στο σύνολο της έκτασης, δηλαδή στο 100%! Σε συνέχεια διαδοχικών και επίμονων αιτημάτων, πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων και καταγγελιών μας, αλλά και δεδομένου του τεραστίου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική συνολικά στον τομέα του περιβάλλοντος, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, στις 13 Οκτωβρίου 2008, προέβη επιτέλους σε ένα βήμα ιστορικής σημασίας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε: (α) για την έκδοση οικοδομικής άδειας, είναι υποχρεωτική η υποβολή βεβαίωσης από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα που θα πιστοποιεί τη θέση, τον αριθμό και το είδος των υφισταμένων δένδρων, όπως αυτά αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα της υπό έκδοση αδείας, προκειμένου η αρχιτεκτονική επιτροπή να έχει πλήρη γνώση της πραγματικής κατάστασης για να ασκήσει την αρμοδιότητα της, (β) για τη σύνδεση των οικοδομών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, είναι υποχρεωτική η υποβολή και βεβαίωση από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα που θα πιστοποιεί την τήρηση των προβλεπομένων από την οικοδομική άδεια για την κοπή των δένδρων, (γ) η σχετική διαδικασία θα υλοποιείται ανά Δήμο ή Κοινότητα με την υπογραφή σχετικού μνημονίου με την Νομαρχία.

Η τελευταία πρόβλεψη είναι και η αχίλλειος πτέρνα. Πράγματι, με χαρά ακούσαμε τη Νομαρχία να ανακοινώνει ότι 6 Δήμοι και Κοινότητες από τους 44 υπέγραψαν το απαιτούμενο σχετικό μνημόνιο. Τι θα γίνει όμως με τους υπολοίπους ΟΤΑ, ειδικώς ενόψει του επικείμενου μεγάλου κύματος ένταξης στο σχέδιο νέων περιοχών, όπως ορθά προωθείται; Ποιος θα εφαρμόσει τον νόμο και θα ασκήσει εν προκειμένω τους ελέγχους, αφού ούτε τώρα οι υπηρεσίες της Νομαρχίας δεν επαρκούν; Ειδικότερα καλούνται οι Δήμαρχοι της Ν.Μάκρης, Ιορδάνης Λουίζος και της Ραφήνας, Αντρέας Κεχαγιόγλου και οι δημοτικοί τους σύμβουλοι, Δήμοι-μεταξύ των οποίων είναι διηρημένος ο Ν.Βουτζάς όπου και η αφετηρία του θέματος αυτού-, να προβούν το συντομότερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπογραφεί το απαιτούμενο μνημόνιο και να αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα και σωστά η απόφαση αυτή. Όλοι οι Δήμοι έχουν μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλλουν σε ένα αποφασιστικό βήμα που θα προσδιορίσει το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της Αττικής. Ας την αξιοποιήσουν και οι μελλοντικές γενιές θα τους το αναγνωρίσουν γενναιόδωρα, το πράσινο δίνει την ποιότητα στη ζωή και την αξία στη γη, στο κάτω - κάτω η απόφαση αυτή της Νομαρχίας δεν αφορά νόμο, αλλά προσπάθεια εφαρμογής του νόμου, τον οποίο έχουν δώσει όρκο όταν ανέλαβαν τα καθήκοντα τους να τηρούν.

Και κάτι ακόμη προς τους ενεργούς πολίτες όπου γης, με το βλέμμα απ’ το χωριουδάκι του Ν.Βουτζά: μια μικρή ομάδα σκεπτομένων και αφοσιωμένων στον σκοπό τους ανθρώπων μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο, στην πραγματικότητα αυτό είναι το μόνο στην ιστορία που μπορεί να συμβεί. Έτσι έχει η ζωή ενδιαφέρον.

Νίκος Γιαννής

Πρόεδρος Συλλόγου Ν.Βουτζά

Αναπλ. Βουλευτής Περιφέρεια Αττικής

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers