5 Ιανουαρίου 2012

400 επιχειρήσεις το μήνα κλείνουν στα Μεσόγεια.

Στα Μεσόγεια εδώ και πολλές δεκαετίες,  οι περισσότεροι  από εμάς γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα. Ότι γράφεται λοιπόν είναι και διασταυρωμένο αλλά και με παρότρυνση να γίνει ευρύτερα γνωστό. Παρά την πληθυσμιακή αλλαγή, πολλά πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Μέσω Συλλόγων πια έχουμε έρθει σε επαφή και με τους νέους κατοίκους που επέλεξαν γιαυτούς και τα παιδιά τους να ζήσουν στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό όμως που αλλάζει δραματικά πια και με ρυθμούς, που μόνο στατιστικά μπορείς να τους παρακολουθήσεις, είναι η βίαιη πτώχευση ελεύθερων επαγγελματιών που διατηρούσαν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. 

 Ο αριθμός των 400 επιχειρήσεων που διαγράφονται από τα μητρώα κάθε μήνα στα Μεσόγεια, με τάσεις που σταθεροποιούνται στις 600, δηλαδή αύξηση 50% τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν και το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος.

Φίλοι μας που για δεκαετίες είχαν και συντηρούσαν μια οικογενειακή επιχείρηση, βρίσκονται ανεπάγγελτοι. Βλέποντας αυτό το φαινόμενο της μαζικής πια πτώχευσης που δεν ξεχωρίζει δίκαιους και άδικους, καταλαβαίνει κανείς  τι θα ακολουθήσει στους επόμενους μήνες. 

Ποιό ταμείο μπορεί να στηριχθεί σε εισπράξεις, τη στιγμή που κανείς πια δεν πληρώνει ; Και αυτοί που κινούνται οριακά, κρατάνε ως ύστατη άμυνα τα χρήματα από την εισφορά στο Ταμείο τους για άλλες βιοποριστικές ανάγκες που τους πνίγουν.

Εδώ δεν ισχύει το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" αλλά μόνο το "όλοι μαζί μπορούμε".

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου

Στην κρίση τους δεν είμαστε όλοι συμμέτοχοι, ούτε βιώνουμε τις συνέπειες με τον ίδιο τρόπο. Οι λίγοι εξακολουθούν να πλουτίζουν ακόμη, ενώ προστίθενται όλο και περισσότεροι άνεργοι, απλήρωτοι και θύματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Το κράτος από την πλευρά του επισπεύδει την εξαθλίωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων με περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και επιβολή χαρατζιών*, στερώντας μας ακόμη και βασικά κοινωνικά αγαθά.

Φτάνει να εκβιάζει με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εισπράξει τον πολλοστό άδικο φόρο που τον βαφτίζει `τέλος’, για να πληρώνει τόκους και τοκοχρεολύσια τοκογλύφων. Ένα ακραία επώδυνο μέτρο χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία.

Απέναντι στο οικονομικό σύστημα που επιβάλλει την κυριαρχία του με τον τρόμο, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τους κεφαλικούς φόρους,

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 7μμ
στην ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ
(Εθνικής Αντίστασης και Δαβάκη Πίνδου)

*
ΧΑΡΑΤΖΙ αραβικά خراج (kharāj), τούρκικα haraç : κεφαλικός φόρος που πλήρωναν οι μη οθωμανοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers