14 Σεπτεμβρίου 2008

On line Δήμοι - Off line οι Συλλογικότητες στην Παλλήνη

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, και ειδικότερα το Internet, και με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Δημοτών, μια σειρά Δήμων ανακοίνωσαν την έναρξη της νέας δημοτικής ηλεκτρονικής πύλης. Κάθε Δήμος έχει την δική του ηλεκτρονική πύλη, τις οποίες καταγράφουμε παρακάτω.

Οι Δημότες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορεί πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πύλης, 24 ώρες το 24ωρο, να έχει άμεση πρόσβαση σε πλήθος ιδιαίτερα χρήσιμων πληροφοριών, αλλά και να εκτελεί ηλεκτρονικά ορισμένες συναλλαγές, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και πόρους.

Ενδεικτικά αναφέροντας, ο επισκέπτης της Πύλης θα μπορεί να έχει ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, καθώς και τα απαιτούμενα για κάθε ενέργεια βήματα και έγγραφα, να εκτελεί ηλεκτρονικά κάποιες συναλλαγές, όπως η πληρωμή προστίμων ΚΟΚ ή δημοτικού φόρου, να αιτείται για παραλαβή κάποιων δικαιολογητικών, να ενημερώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά για διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου, όπως πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, δημοτικές εορτές κ.α. και να συμμετέχει μέσω και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα κοινά, καταθέτοντας ενεργά την άποψή του για διάφορα θέματα.

Η ηλεκτρονική πύλη εντάσσεται σε μία συνολική προσπάθεια των Δήμων για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου καναλιού επικοινωνίας με τους Δημότες, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ειδικών ομάδων πολιτών – όπως ΑΜΕΑ, μετανάστες κλπ - και την παροχή νέων αποτελεσματικών υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η δικτυακή πύλη των, έχει υλοποιηθεί με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ) – έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες Αττικής» που προκήρυξε η Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε για λογαριασμό του Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερ. Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και εθνικούς πόρους κατά 20%.

Χαιρετίζουμε την έναρξη λειτουργίας των δικτυακών υπηρεσιών των 8 Δήμων της Αν. Αττικής. Βέβαια είναι σε αρχικό στάδιο λειτουργίας η ηλεκτρονική πύλη, αλλά μερικές παρατηρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν συγκριτικά με τα δεδομένα που έχει εισάγει ο κάθε Δήμος.

Δήμος Αρτέμιδας : www.artemida.gov.gr

Δήμος Βάρης : www.vari.gov.gr

Δήμος Καλυβίων Θορικού : www.e-kalivia.gov.gr

Δήμος Μαρκοπούλου :www.markopoulo.gov.gr

Δήμος Νέας Μάκρης : www.neamakrh.gov.gr

Δήμος Παιανίας : www.paiania.gov.gr

Δήμος Παλλήνης : www.pallhnh.gov.gr

Δήμος Σπάτων : www.spata.gov.gr

Εντύπωση μου προξένησε το γεγονός ότι ανατρέχοντας στους Συλλόγους που υπάρχουν σε κάθε Δήμο, όλοι οι Δήμοι έχουν να επιδείξουν από κάποια στοιχειώδη πληροφόρηση, όνομα και τηλέφωνο, μέχρι πλήρεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Στην ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Παλλήνης αντίθετα δεν έχει περαστεί ακόμα κανένας Σύλλογος. Ή πρέπει να έχει αλλεργική διάθεση με τις Συλλογικότητες ο Δήμος ή να μην έχουν δοθεί έστω τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου. Δυστυχώς όμως είναι λάθος τα περισσότερα. Ο Αναπτυξιακός & Επιστημονικός Σύνδεσμος αν και έχει στείλει προ μηνών τα σωστά στοιχεία, δεν έχουν περαστεί μέχρι τώρα.

Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι και η βασική πληροφόρηση σε αυτό το επίπεδο και ότι ο κάθε πολίτης θα βρίσκει πραγματική βοήθεια στην αναζήτησή του.

Ακολουθεί το πλήρες δημοσίευμα από την εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ της 13ης Σεπτεμβρίου με θέμα :

On line Δήμοι

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

 

Followers